Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde gönüllü olarak hizmet veren Esra Yanmaz Celal Kiraz çifti hayatlarını birleştirme kararı aldı. Düğün için öğretmen evinin düğün salonunu tutan çift, Marmara depreminin yıl dönümü olan 17 Ağustos tarihine gün aldı.

Tamamen tesadüf olarak bu tarihi aldıklarını ifade eden çiftin düğün merasiminde ekip arkadaşları ve AFAD İl Müdürü Aslan Mehmet Çoşkun katıldı. Gönüllü ekip arkadaşlarının bu güzel gününde yalnız bırakmayan Müdür Çoşkun, günün anlam ve önemine binaen takı olarak çifte deprem çantası hediye etti. Bu anlamlı günde dikkat çekici bir farkındalığa imza atan Çoşkun, “Çiftimize afetsiz, depremsiz uzun bir ömür ve mutluluklar diliyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

“AFAD OLARAK BU MUTLU GÜNLERİNDE ONLARI YALNIZ BIRAKMADIK”

AFAD İl Müdürü Aslan Mehmet Çoşkun konuyla ilgili yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Genç çiftimizin mutlu gününde burada olmaktan bizlerde gurur duyuyoruz. Kendileri bizim AFAD Gönüllümüz. Bize bugüne kadar birçok etkinliğimize, birçok toplantımıza katılarak destek verdiler. AFAD gönüllüsü demek her alanda; evde, iş yerinde, afet ve acil durumlarda ne yapması gerektiğini bilen, her zaman destek olan kişilere diyoruz. Bu genç çiftimizde bizim bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda bizlerle beraber oldular. Bizde bu mutlu günlerinde onları yalnız bırakmadık. Burada ben tekrar genç çiftimize bir ömür mutluluklar dilemek istiyorum. Bu AFAD teşkilatına verdikleri destekten dolayı kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Umarım afetsiz, depremsiz uzun bir ömür ve mutluluklar diliyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun.”

“BİZİ ÇOK MUTLU ETTİLER”

AFAD ailesi kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Damat Celal Kiraz, “Biz bu tarihi alırken herhangi bir tarih gözetmeksizin aldık, 17 Ağustos tarihini bugüne gelmesini ben tevafuk olarak buluyorum” dedi.

“DÜĞÜNÜMÜZÜN 17 AĞUSTOS’A GELMESİ TAMAMEN TEVAFUK”

Gelin Esra Yanmaz ise şu ifadelere yer verdi: “Gerçekten çok mutlu oldum özellikle AFAD İl Müdürümüz başta olmak üzere tüm ekibin burada olması beni çok onure etti. Aynı zamanda bütün tatbikatlarda, eğitimlerde birlikteydik. Düğünümüzün 17 Ağustos’a gelmesi tamamen tevafuk. Gerçekten mutlu olduk. 17 Ağustos Marmara Depremi’nde ölmüşlerimizin ruhlarını şad ediyoruz, mekânları cennet olsun. İnşallah afetsiz mutlu huzurlu yıllarımız, ömrümüz olur.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz