Artan vaka ve vefat sayılarının düşürülmesi amacıyla 17 günlük tam kapanmada dönemine giren ve sayıların düşmesiyle birlikte ‘Kademeli Normalleşme’ kurallarıyla virüsle mücadeleye devam eden Türkiye, 1 Haziran itibariyle normalleşme sürecinin 2. aşamasına geçti. Bu çerçevede pandemi döneminde alınan tedbir kuralları nedeniyle iş yapamayan birçok esnaf, yeni normalleşme kararının açıklamasının ardından rahat bir nefes aldı. Yeni dönemde dünya evine girecek çiftlerin merakla açılmasını beklediği Düğün salonları da hizmet vermeye başlarken, bu sektörle bağlantılı olan gelinlikçisinden davetiyecisine, mobilyacısından düğün fotoğrafçısına, organizatöründen tatlıcısına bir çok sektörde hareketlilik kazandı. Bu bağlamda kuyumcular da düğün salonlarının açılmadan nasibini alan sektörlerden olurken,  Altın Satış Danışmanı Mehmet Kürşat Fidan, konuyla ilgili gazete ekibimize yaptığı açıklamada insanların dolandırıcılara karşı dikkatli olması gerektiğine vurgu yaparak, “İnsanlar bildikleri yerden, gördükleri yerden altın almalarına her zaman tavsiye ederiz” tavsiyesinde bulundu.

“ALTIN EN GÜVENİLİR YATIRIM ÜRÜNÜ”

İnsanların daha çok takı yönünde yatırım yapmayı tercih ettiklerini ifade eden Mehmet Kürşat Fidan, “İnsanlar Kahramanmaraş’ın kendi imalatı olan ürünleri daha çok tercih ediyorlar. Zevke göre farklı ürünler de tercih edenler var. Bu konuşmayı yaparken 22 ayar gram altının satış fiyatı 505 lira. Geçmiş dönemlerde zaten 540 liralara kadar çıkmıştı. Altın sürekli kendi rekorunu yenileyen bir yatırım ürünü. En güvenilir yatırım ürünü, ondan dolayı sürekli artıcaktır. Hem doların yükselmesi hem altın ons değerinin artması ikisi birlikte çarpıldığında yükselmesi altını sürekli kıymetli hale getirecektir” açıklamasında bulundu.

“22 AYAR OLMASINA ÇOK ÖNEM VERMENİZ GEREKİYOR”

Altının tamamen güvene dayalı bir iş olduğunun altını çizen Fidan, “Aldığınız yer ve üründen emin olacaksınız. 22 ayar olmasına çok önem vermeniz ve dikkat etmeniz gerekiyor. Sektörümüzde altın üzerinde çok ciddi hileler yapılabiliyor. Bazen biz de burada karşılaşılaşıyoruz. Düşük ayar yapılıyor, 22 patentini vurup satmaya çalışıyorlar, bu şekilde bizim sektörde maalesef dolandırıcılık çok üst safada. İnsanlar bildikleri yerden, gördükleri yerden altın almalarına her zaman tavsiye ederiz. İlerleyen süreçlerde satışlarda artış olacaktır. Biz kendi iş yerimiz açısından düşünürsek yurt dışından yüzde 90’lık müşteri potansiyelim var. Gurbetçi müşteri geldiği zaman işler her zamankinden daha iyi olacaktır” şeklinde konuştu.

HAREKETLİLİK VAR”
Kapalıçarşı'da kuyumcu esnafı Onur Dayıoğlu ise altının uzun vadeli olarak yükselmeye devam edeceğini söyleyerek, "Artık ufak tefek hareketlilikler başladı. Geçen yıla göre bu yıl beklentilerimiz biraz daha yüksek. İnşallah beklediğimiz gibi bir yaz sezonunu geride bırakırız. Altındaki bu düşüşte vatandaşa artı olarak yansır. Geçen yıl kuyumcu esnafları olarak umduğumuz işleri yapamamıştık. Ama biz iyi niyetleri insanlarız ve her zaman şükretmeyi biliriz. İnşallah bu sezon işlerimiz açılır. Diğer yandan yıl sonunda gram altının 600 lira civarında olacağını bekliyoruz. Altın uzun vadeli olarak her zaman güvenli liman olmuştur. Düğün sezonunun açılmasıyla biraz hareketlilik var. Daha çok çeyrek altın ve gram altına talep var. Bir müddet sonra daha çok talep olacağını düşünüyorum. Çeyrek altın 855 lira, yarım altın bin 710 lira, Ata altın 3 bin 485 lira, gram altın ise 525 lira seviyesinde" dedi.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz