Türkiye’de koronavirüsün etkisini azaltmak ve tamamen kurtulmak amacıyla hükümet birçok tedbir kararları aldı. Açıklanan bu kararlarla birlikte birçok iş yeri kepenk indirmek zorunda kalırken ülke ekonomik olarak olumsuz etkilendi. Alınan bu kurallar çerçevesinde virüsün yayılması açısından tehlike arz ettiği düşüncesiyle kapatılan iş yerlerinden biri olan düğün salonları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası açıklamasıyla 1 Temmuz’dan itibaren tekrar açılacak. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı da bir rehber açıklayarak düğün salonlarında uygulanması planlanan tedbir kurallarını belirlenmişti. Bizde Manşet Gazete ekibi olarak Marina Düğün Salonu Sahibi Osman Domurcukgül ile açıklanan bu tedbir kurallarını değerlendirdik. Domurcukgül, açıklamasında düğün salonlarında koronavirüse karşı hazırlıkların yapıldığını ve yapılmaya devam ettiğini söyledi.

“ARTIŞLAR VAR AMA İPTAL OLAN DA VAR”

Düğün salonlarının açılacağı haberinin duyulmasıyla beraber oluşan taleplerle ilgili konuşan Domurcukgül, “1 Temmuz’da düğün salonlarının açılacağı haberiyle bizim düğün salonumuz açık hava olduğu için Temmuz, Ağustos ayında artışlar var ama iptal olan da var. Çok artısı eksisi yok birbirini götürdü. 1 Temmuz itibariyle düğün salonlarının açılacağını düşünüyoruz. Burada da açık alanları kır düğün salonları şu an itibariyle biraz daha çok talep ediliyor. Bizde bu talebi karşılamaya çalışıyoruz.

“BOŞ YERLERE KAYDIRDIK”

Koronavirüs dolayısıyla Mayıs ve Haziran ayında düğünleri olacak müşterilerini Temmuz, Ağustos ve Eylül ayında olan boş yerlere kaydırdıklarını ifade eden Osman Domurcukgül, “Tabii ki iptal olanlar oldu, tarihi diğer seneye atanlarda var” dedi.

“OYUN, DANS, HALAY GİBİ GÖSTERİLER YAPILMAYACAK”

Düğün salonlarında uygulanacak tedbirler hakkında konuşan Osman Domurcukgül, daha net bir kuralın olmadığının altını çizerek, “Salonlarda alınacak önlemler de sosyal mesafe, maske kullanımı ve el temizliğiyle ilgili afişler olacak, Bu alınan önlemlere uyumun kontrolü ile ilgili bir personel görevlendirilip bu kişi sosyal mesafe, maske kullanımı konusunda gerekli uyarıları yapacak, salon girişlerinde vücut ısısı ölçümü yapılacak ve ateşi 38 dereceden yüksek olanlar salona alınmayacak, düğün salonlarında bulunan büfelerde maske kullanımı, hijyen ve sosyal mesafe koruncak, buralarda tek kullanımlık bardak, tabak gibi malzemeler kullanılacak, düğün salonlarında salgın döneminde kapalı alanlarda bulunan çocuk oyun alanlarının kapalı olacak, toplu fotoğraf çekimleri yapılamayacak, fotoğraf çekimleri sosyal mesafe kuralına uygun gerçekleştirilecek, düğün salonlarında oyun, dans, halay gibi gösteriler yapılmayacak. Bu kurallar dediğim gibi tam netleşmemekle birlikte bu şekilde olacak” diye konuştu.

“HER ŞEY YERİNDE OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Alının bu kararlarda şu da olmasa iyi olurdu dediğim bir şey yok her şey yerinde olduğunu düşünüyorum, hiç karşı değilim. İnsanların bu süreci olabildiği kadar birbiriyle anlayışlı bir şekilde karşılayıp, idare edip süreci geçirmemiz lazım, doğruya doğru gitmemiz lazım. Şu an düğün salonlarımızda koronavirüse karşı tedbirlerimizi almaya başladık. El dezenfektasyonlarını belli noktalara yerleştirdik, lavaboları özel ilaçlarla ilaçladık. Virüsün kendine göre ilaçları var, onlarla beraber sterilize ettik”

“DEVLETİMİZİN ALDIĞI ÖNLEMLER BENCE DOĞRU”

Domurcukgül, son olarak, “Devletimizin almış olduğu tedbir kararlarını ben beğeniyorum ki işletmemi kapatmasına rağmen 2-3 ay hizmet verememe rağmen bu süreci bu şekilde yönetilmesinin gerektiğini düşünüyorum. Çünkü devletimiz biraz daha boş bırakırsa halkımızın duyarsız olduğunun farkına vardık. Biz daha kuralları zorla olmuş sanki mecbur gibi değil de yapmamız gerektiği için yapmalıyız. Kendi sağlığımız için yapmalıyız. Devletimizin aldığı önlemler bence doğru” şeklinde konuştu.
 

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz