Kahramanmaraş’ta bir annenin istismarcı hakim babadan çocuğunu kurtarma feryadı sürüyor.

Kentte aile hekimi olarak görev yapan Dr. Aynur Erzengin, 10 yıl önce boşandığı eşi hakim Ş.K’nin oğluna cinsel istismarda bulunduğunu iddia ederek, oğlunun velayetini üzerine almak istedi. Cinsel istismarı adli tıp raporu ile kanıtlayan anne Dr. Aynur Erzengin, açtığı bütün davaları raporlara rağmen kaybetti. Üstüne annenin akıl sağlığından şüphe edip rapor istendi. “İstismarı yapan kişinin akıl muayenesini istemiyor benim istiyor” diyen anne, yıllardır devlet büyüklerinden duruma el atmasını bekliyor. Ülke gündeminde pek yer almayan istismar olayında annenin velayet için açtığı davanın 7. celsesi Kahramanmaraş Adliyesinde görüldü. Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve duyarlı vatandaşların katıldığı duruşma 14 Aralık 2021 tarihine ertelendi.

“BANA 32 DAVA AÇTI HEPSİNİ KAZANDI”

İstismar olayıyla ve açılan davalarla ilgili açıklama yapan anne Aynur Erzengin, “Oğlum 5 buçuk yaşına geldiğinde çok hırçın olmaya başladı. Gidip geldiği zaman sürekli saldırıyor, vuruyor, tekmeliyordu beni. Hiçbir şey anlatamadığı için hep bana vuruyordu. Daha sonra söylemeye başladı. Okul rehber öğretmeni bana ‘Oğlunuz çok berbat şeyler anlatıyor doktor hanım. Kesinlikle çocuğu babasına göndermeyin’ dedi ve bir rapor düzenledi. Ben de bu raporu hâkime sundum. Çocuk psikiyatrisine götürüyorum onlar da göndermeyin diyor çocuk çok kötü şeyler anlatıyor diye. Sonra eski kocam 16 ayrı icra davası açtı çocuk için. Yaptığı cinsel istismarın 6 tane raporu var. Babasının istismar ettiğini anlattığında 6 yaşındaydı. Sürekli dayak yiyorum çocuktan ve sürekli doktora götürüyorum. Kahramanmaraş’taki doktor rapor hazırladı ama ben bu raporları mahkemeye sundukça hâkim durmadan beni akıl muayenesine gönderiyor. Ben çocuğu korumaya çalıştıkça akıl muayenesine gönderiyorlar. Akıl muayenem normal çıkıyor. Bana 32 dava açtı hepsini kazandı. Sürüm sürüm süründürüyor beni. Doğduğuma pişman etti. Tıp raporu var ‘baba çocuğuna cinsel istismarda bulundu’ diye ve çocuk gitmek istemediği için toplam mal davası ile birlikte 400 bin TL ödüyorum” diye konuştu.

Ayrıca anne Erzengin, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yetkililerin bu adaletsizliğe bir an önce el atmaları talebinde bulundu.

“AYNUR HANIMIN YAKLAŞIK 7 YILDIR SÜRDÜRDÜĞÜ BİR ADALET MÜCADELESİ VAR”

7. celse öncesi konuşan Avukat Bekir Kırmacı, şunları söyledi: “Çocuğun velayeti babasına verilmiş vaziyette. Biz bu yanlıştan dönülmesi için mücadele ediyoruz. Aynur hanımın yaklaşık 7 yıldır sürdürdüğü bir adalet mücadelesi var. Biz de bu mücadeleye 3 yıl önce dâhil olduk. Çocuğun velayeti bu süreçte babaya verilmişti biz istismar mağduru olduğunu düşündüğümüz yavrumuzun kesinlikle babasıyla bir arada ve yalnız bir şekilde kalmasının mümkün olmadığını, çocuğun velayetinin anneye verilmesinin çocuğun üstün yararına uygun olacağını ve adalete hizmet edeceğini ifade ederek yeniden velayetinin müvekkilimize verilmesi için dava açmıştık. Bugün bu davanın 7. celsesi görüldü. Dosyaya kazandırılan raporlardan görüleceği üzere çocuğun babasıyla birlikte bulunması hem toplum yararı açısından hem çocuğun yararı açısından hem de müvekkilimiz açısından kabul edilemez bir durum.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz