Kentte aile hekimi olarak görev yapan Dr. Aynur Erzengin, yıllar önce boşandığı eşi Hakim Ş.K’nin oğluna cinsel istismarda bulunduğunu iddia ederek, cinsel istismarı adli tıp raporu ile dava açmıştı. Bu çerçevede açtığı bütün davaları kaybeden anne, üstüne bir de Hakim babanın açtığı velayet davasını kaybetti. Oğlunun velayetini tekrar üzerine almak isteyen ve yıllardır adalet mücadelesi veren annenin velayet için açtığı davanın 8. celsesi Kahramanmaraş Adliyesinde görüldü. Anne, yakınları ve avukatların katıldığı mahkemede söz alan Aynur Erzengin, çocuğun velayetinin kendisine verilmesini istedi. Duruşmaya katılmayan Oakim Ş.K.'nın avukatı ise sosyal inceleme raporunun yanlı hazırlandığını öne sürüp yeni bir rapor alınmasını talep etti. Duruşma sonunda hâkim, yeniden bir rapor alınması talebini reddedip çocuk A.K.'nın velayetinin annesi Aynur Erzengin'e verilmesine karar verdi.

“İNŞALLAH BÜTÜN MAHKEMELER ADALETLE SONUÇLANIR”

Duruşma sonrası alınan karara ilişkin açıklamalarda bulunan Doktor anne Aynur Erzengin, “11 yıl önce ayrıldığımda oğlumun velayeti bana verilmişti baba velayeti üzerine almıştı. Çok şükür bugün velayeti tekrar aldık. Ben yıllardan bu yana adalet mücadelesi veriyorum. Daha mahkemeler var. Hamdolsun bugünkü velayet davasını kazandık, inşallah diğer mahkemelerde de adalet yerini bulur. İnşallah hâkimler ve savcılar doğru düzgün kararlar verirler. İnşallah bütün mahkemeler adaletle sonuçlanır. Şu an tacizle ilgili babaya bir suç duyurumuz var. Adalet Bakanlığına sesleniyorum Allah rızası için bu suç duyurusunda adalet sistemi doğru düzgün ilerlesin. Gereken ne ise o yapılsın. Çocuklar mağdur edilmesin, sadece benim çocuğum değil. Bütün çocuklar korunmalı” dedi.

“İSTİNAFTAN DA BU KARARIN ONANACAĞINI ÜMİT EDİYORUZ”

Aynur Erzengin’in Avukatı Fatih Sultan Mehmet Han Öksüz ise, “Bugün burada verilen karar Türkiye’de adaletin halen umut vadettiğini, Türkiye’de adaletten umut kesilmemesi gerektiğini bize öğretmişti.” Avukat Öksüz, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Aynur Hanım’ın yıllardır süren adalet mücadelesine biz yaklaşık 2 yıl önce velayetin babaya verilmesiyle birlikte dâhil olmuştuk. 2 yıldır müthiş bir mücadele gösterdik. Aynur Hanım başta olmak üzere bize destek veren herkes bu mahkemenin neticesini heyecanla takip ediyorduk ve bugün çok şükür anlımızın akıyla davayı kazanmış bulunuyoruz. Ancak takibi süreç burada bitmiyor, birde istinaf süreci var. Karşı taraf muhakkak ki bu davayı istinaf edecektir. Asıl önemli olan burada verilen kararın İstinaf Mahkemesi tarafından onaylanıp adaletin tescillenmesidir. Biz adaletten umudunu kesmemiş insanlarız her şeye rağmen adalet diyoruz ve istinaftan da bu kararın onanacağını ümit ediyoruz.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz