Son dönemde yaygınlaşan doğalgaz nedeniyle vatandaş güneş enerjisini unutmuş durumda. Kahramanmaraş’ta 20 yıldır güneş enerjisi satan Mehmet Gökkaya, doğal gazın gelmesiyle birlikte güneş enerjisine olan talebin bir hayli azaldığını söyledi.

Doğal gazın hemen hemen her eve girmesiyle birlikte soba ve birçok eski usul ısınma yöntemleri de unutulmaya yüz tuttu. Bu durum güneş enerjisi sektörünü de etkilemiş durumda. Kahramanmaraş’ta 20 yıldır güneş enerjisi satan esnaf Mehmet Gökkaya, konuyla ilgili Manşet Gazetesi haber ekibine değerlendirmelerde bulundu. Gökkaya, “Doğal gazın yaygınlaşması ile birlikte güneş enerjisi satışların da bir azalma oldu. Apartmanlardaki insanların birçoğu artık güneş enerjisi taktırmıyor. Genellikle doğal gazın gelmediği mahalleler ve köy evlerine takıyoruz” dedi.

‘SATIŞLAR YERİNDE SAYIYOR’
Doğal gazın gelmesiyle birlikte güneş enerjisi sektöründe durgunluğa sebep olduğunu söyleyen Gökkaya, satışlarda bir değişiklik olmadığını ve her yıl yerinde saydığını dile getirdi. Gökkaya, “Doğal gazın yaygınlaşması ile birlikte güneş enerjisi satışların da bir azalma oldu. Apartmanlardaki insanların birçoğu artık güneş enerjisi taktırmıyor. Genellikle doğal gazın gelmediği mahalleler ve köy evlerine takıyoruz. Doğal gaz bizim sektör için büyük olumsuzluk yarattı. Doğal gazın gelmesi ile birlikte yeni yapılan birçok evde güneş enerji sistemleri takılmamaktadır. Geçmişten günümüze kadar güneş enerjilerinin satışların da çok bir değişim oldu. Her sene satışlar yerinde sayıyor” şeklinde konuştu.

‘YAZIN GÜNEŞ ENERJİSİ DAHA KULLANIŞLI’
Vatandaşlara tasarruf için doğal gaz yerine güneş enerjisini öneren Gökkaya, güneş enerjisinin daha kullanışlı ve daha maliyetsiz olduğunu söyledi. Gökkaya, “Milletimizin tasarruf için güneş enerjisi taktırmasını öneririz. Bunu sebebi ise doğal gaza her ay ödeyecekleri fiyatları bir güneş enerjisi taktırarak daha ucuza getirecekleri göz önündedir. Güneşin bir maliyetinin bulunmaması ile birlikte yaz aylarında güneş enerjisinin doğal gaza göre daha iyi ve kullanışlıdır” ifadelerini kullandı.  
Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz