20-22 Temmuz tarihleri arasında Afyonkarahisar’daki kampta birkaç kişinin kongre talebinde bulunması üzerine İyi Parti Genel Başkan Meral Akşener istifa kararı almıştı. Ancak partinin 81 il başkanı ve milletvekillerinin yoğun ısrarı üzerine Akşener, istifa yerine kongreye gitme kararını aldığını duyurmuştu. Kongre tarihine az bir süre kala aday olup olmayacağı merak konusu olan Akşener, 12 Ağustos günü gerçekleşen 2’nci Olağanüstü Kurultay’da dava arkadaşlarını yalnız bırakmayarak yeniden aday oldu ve 888 delegeden 881’nin oyunu alarak yeniden İyi Parti Genel Başkanı seçildi.

İyi Parti İl Başkanı Davut Sarı’da yapılan kurultay sonrası gazetemize açıklamalarda bulundu. Kurultayın çok güzel bir atmosfer eşliğinde gerçekleştiğine dikkat çeken Sarı, Akşener’in konuşmasında önemli mesajlar verdiğini vurguladı. Bundan sonraki süreçte önlerinde olan yerel seçim için çalışmalara başlayacaklarını belirten Sarı, çalışmalara hız vereceklerini söyledi.

KONGRE KARARI ALMAK ÇOK KOLAY DEĞİL”
İyi Parti’nin aldığı kongre kararını kolay kolay her partinin alamayacağını anlatan Sarı, “22 Temmuzda bizim afyonda birinci çalıştayımız vardı. Bu çalıştayda parti içerisindeki genel başkanımıza yönelik birkaç eleştiriden sonra genel başkanımız demokratik bir hareket olarak seçimle olağanüstü kongre kararı aldı. Bu her partinin aldığı bir karar değil. Maalesef partilerde görüldüğü gibi kongre kararı almak çok kolay değil. Fakat genel başkanımız o cesareti göstererek kongre kararını aldı. Bizde tabii genel başkanımızın arkasında durarak 12 Ağustosta il ve ilçe başkanlarımızın, delege başkanlarımızın arkasında olduğunu belirten tek aday olarak genel başkanımızı tekrar aday gösterdik. Her ne kadar aday olamayacağını söylese de fakat bu baskı aday olmaya zorladı. Hatta kongrede şöyle bir şey söyledi; “Ben sizi çok seviyordum bunu bana karşı kullandınız, sizde beni çok seviyormuşsunuz buna dayanamadım” dedi. Ve tekrar geri döndü” ifadelerini kullandı.

BLOK LİSTE OLARAK KONGRE YAPILMASINA KARAR VERİLDİ”
Seçime blok liste ile gidildiğinin altını çizen Sarı, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Kongrede de genel başkanımız, bütün il başkanları, delegeler, milletvekilleri ve genel idare kurulu üyeleri hepsinin huzurunda bu kongreyi blok mu yapalım listeyi yoksa çarşaf liste mi yapalım diye onaylattı. Yani burada da listenin blok yapılmasına dair çoğunluğun kararı verildi. 57 kişinin çarşaf liste yapalım demesine rağmen geri kalan 830 kişi civarında blok listeyi yani genel başkanın arkasında olduğunu deklare ettiler. Haliyle blok liste olarak kongre yapılmasına karar verildi. Burada da toplam 888 delegenin 881 kişinin oyunu olmak koşuluyla nerdeyse yüzde 100’ e yakınının oy vermesiyle tekrar Meral Akşener genel başkan olarak seçildi.”

YEREL SEÇİMLERE HIZ VERECEĞİZ”
Yerel seçim çalışmalarına hız vereceklerini ifade eden Sarı, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Kongremizde çok güzel mesajlar verildi. Eğer dinlenseydi oy oranımız 10 milyon civarında olurdu. Her bir cümlesi bir ders niteliğinde. Gerektiği zaman kendi çocuğumuzu kendimiz döveriz. Başkası döveceği zaman arkasında oluruz gibi çok net olarak hükümete mesaj verdi. Bu da İyi Parti’nin gerçek yüzünü ve kimliğini ortaya koyuyor. “Yerel seçimler konusunda kongreden sonra yerel seçim çalışmalarına başlayacağız ve bu konuya hız vereceğiz” ifadelerini kullandı genel başkanımız. En kısa zamanda yerel seçimde adayları belirleyeceğiz ve yerel seçimlere hız vereceğiz.”

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz