Kahramanmaraş İl Müftülüğü Hafız Ali Efendi Konferans salonunda düzenlenen toplantıda, Diyanet İşleri Başkanlığının yayın hizmetlerinin gelişerek ve yenilenerek devam etmesinde, toplumun tüm kesimlerine ulaştırılmasında, tanıtılmasında ve yaygınlaştırılmasında taşra teşkilatlarının önemli bir rol üstlendiğinin altı çizildi. Türkiye genelinde il ve ilçe müftülükleriyle karşılıklı istişare ve tanıtım toplantılarının önemine değinildi.İl ve ilçelerde dini yayıncılıkla ilgili karşılaşılan sorunlar da yerinde tespit edilerek çözüme yönelik fikirler karşılıklı soru ve cevaplarla masaya yatırılmış oldu. Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç selamlama konuşmasında toplantının hayırla vesile olması diledi. Müftü Sürgeç diyanet ailesi olarak sorumlu olduklarını söyledi. Toplumun bütün kesimlerinden tutun da nerede bir insan varsa kendilerini orada sorumlu addettiklerini belirtti.

TOPLUMA DOĞRU BİLGİYİ ULAŞTIRMALIYIZ”

Toplantıda geniş bir sunum yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Süreli Yayınlar ve Kütüphaneler Daire Başkanı Dr. Elif Arslan, Toplumun hızla değişip dönüştüğü, bilgi ve iletişim vasıtalarının hızla gelişerek etkisini her alanda gösterdiği günümüzde, toplumu doğru dini bilgiyle aydınlatmanın önemine değindi, basılı yayınlar ve radyo televizyon yayınlarının topluma en iyi şekilde ulaştırılmasını amaçladıklarını kaydetti. Arslan, Dini Yayınlar Genel Müdürlüğünün gelişen ve büyüyen faaliyet alanlarıyla ilgili bilgilerin aktarıldığı, doğru dini bilginin güvenilir kaynaklar aracılığıyla topluma aktarılmasında Dini Yayınlar Genel Müdürlüğünün rolü ve vazifesi olduğunu söyledi. Başkan Arslan, dini yayıncılığı daha ileri bir noktaya taşırken İl ve İlçe Müftülüklerinden nasıl bir katkı ve bilgi alacakları konusunda da yardım istedi.Diyanet İşleri Başkanlığı Süreli Yayınlar ve Kütüphaneler Daire Başkanı Dr. Elif Arslan Şöyle dedi; “Yaptığımız her çalışmanın her ayağında sahada çalışan hocalarımızın desteğinin çok önemli olduğunu bildiğimizden hem sizlerle hasbihal etmek hem de yayınlarla ilgili görüşlerinizi almak istedik. Bizde bu sebeple buradayız. 2016-2017 yılında Dini yayınlar Genel Müdürlüğümüz toplam 20 milyon kitap bastı. Biz basılan her kitaptan Müftülüklerimizin kütüphanelerine birer katkı olarak gönderiyoruz ki, bunlar personele tanıtılsın, personellerinde bu eserlerden haberi olsun. Başkanlığımızın kuruluşundan bu güne kadar yayınlanan 11 ayrı seride eser sayısı 1517 dir. 2018 yılında ise farklı 108 adet eser basılmıştır. Aslına baktığımızda yılı tamamlamadan ciddi bir sayıdayız. Kitap çeşitliliği bakımından da çok zenginiz. Kur’an-ı Kerimler, kaynak eserler, ilmi eserler, mesleki kitaplar, Edebi kitaplar, Sanat kitapları, cep kitapları, çocuk yayınları, Halk kitapları, Türk İslam büyükleri, kartelalar, broşürler ve süreli yayınlar vs. çok çeşitli kitaplarımız var. Bu arada Gençleri çekecek yayınlara ihtiyacımız olduğunu da biliyoruz. Kitap satışlarımız yayınevlerimizde iskontoludur. Ayrıca e- satış yani internet üzerinden satışlarımız vardır. Kargoda Diyanet işleri başkanlığımızca karşılanmaktadır. Geçtiğimiz 2 yıl içinde 70 yakın çocuk kitabı yayınlandı. Bu çerçevede 4-6 yaş kitapları da güncellendi ve yeni bir formatta basıldı ücretsiz olarak müftülüklere dağıtıldı. Ayrıca iki ayrı elif cüzü hazırlandı, basımında son aşamaya gelindi. Yine önümüzdeki süreçte 4-6 yaşa yönelik 48 adet kitap yayınlanacak.Gençlere ve engellilere yönelik çalışmalarımız var. Ayrıca dijital çalışmalar devam ediyor” şeklinde konuştu.

KATILIM YOĞUN OLDU

Toplantıya, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Vaizler, Eğitim Uzmanları, Din Hizmetleri Uzmanları, Aile İrşad Koordinatörleri, Gençlik Koordinatörleri, Manevi rehberlik uzmanları, çok sayıda İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur’an Kursu öğreticileri katıldı. Program sonunda görüş alış verişinde bulunularak bir rapor halinde Genel müdürlük olarak toplanması sağlandı. İl ve ilçelerde dini yayıncılıkla ilgili karşılaşılan sorunlar da yerinde tespit edilerek çözüme yönelik fikirler karşılıklı soru ve cevaplarla masaya yatırılmış oldu. Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, günün anısına Daire Başkanı Dr. Elif Arslan’a yöresel el oyma sandık takdiminde bulundu.

(Haber Merkezi)

Editör: Mahmut Beyaz