Türkiye Belediyeler Birliğince yürütülen "İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Projesi" (İSKEP) kapsamında, Kahramanmaraş'ta dezavantajlı bireylere sertifika verildi.

İSKEP Projesi kapsamında pilot seçilen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi  tarafından Katiphan'da verilen "Dezavantajlı Bireylere Oryantasyon ve İş Hayatına Hazırlık Eğitimi"ni tamamlayan 25 dezavantajlı bireye sertifikaları verildi.

Engelliler Şube Müdürü ve İSKEP Proje İl Koordinatörü Mehmet Fatih Akşam, törende yaptığı konuşmada, eğitimin 6 gün boyunca devam ettiğini belirtti.

‘KENDİ YETENEKLERİNİ KEŞFEDİYORLAR’
Projenin dezevartajlı gruplar için önemine dikkat çeken Akşam, şunları kaydetti: "İSKEP Projesi kapsamında yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde dezavantajlı bireylerden engelliler, yoksullar ve çalışan çocukların ebeveynlerine yönelik oryantasyondu. Proje kapsamında günde üç saat süren eğitimlerde, iş arama teknikleri, işveren gibi düşünmek, piyasa taleplerini anlamak, dezavantajlı bireyler için İŞKUR hizmetleri, yerel işgüçü piyasasında iş fırsatları ve ilde yükselen trendler, kendi yeteneklerimi keşfediyorum gibi konu başlıklarında bireysel eylem planım konulu eğitimler verildi." AA

Editör: Mahmut Beyaz