Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesi’nde, sağ kulağı doğuştan kısmen bulunmayan ve beynindeki tümörden dolayı sağ gözbebeği diğerine göre büyük olan ilkokul 1’inci sınıf öğrencisi 6 yaşındaki Taha Gündeş’in ameliyat olmak istediğini, bazı imkânsızlıklar yüzünden yardım istediğini 1 hafta önce gazetemizden ‘Minik Taha göz ameliyatı için yardım bekliyor’ başlığıyla duyurmuştuk. Taha’nın durumuna Kahramanmaraş Valiliği ve Türkoğlu Kaymakamlığı duyarsız kalmadı.

Yeni Mahalle’de oturan 3 çocuklu Rıdvan ve Emine Gündeş çiftinin ortanca çocuğu Taha, sağ kulağı kapalı, kepçesinin bir bölümü olmadan ve beynindeki kitleden dolayı sağ gözbebeği soldakine oranla daha büyük olarak dünyaya geldi. Ailesinin defalarca Adana, Ankara Gaziantep ve Kahramanmaraş’taki hastanelere tedaviye götürdüğü Taha Gündeş’in bulunduğu yaşta, kulağıyla ilgili Microtia ameliyatı olması gerekiyor. Ancak, Taha’nın kaporta ustası olan babası Rıdvan Gündeş, otomobilini satıp sonrasında bankadan kredi kullanarak oğlunun tedavi masraflarına harcadığı için Microtia ve göz ameliyatlarını yapacak parası bulunmuyor.

BABA MADDİ MANEVİ DESTEK İSTEMİŞTİ
Taha’yı hastane hastane gezdiren baba Rıdvan Gündeş ise işsiz. Kirada oturan Gündeş ailesi, 10 bin doğumda bir görülen Taha’nın hastalığını atlatması için tedavi yaşının geçmemesi gerektiğini söylemiş, oğluna yardım edilmesini isteyen Gündeş, şöyle demişti: "Ben 3 çocuk babasıyım. Taha anneden doğma beyninde kitle var ve kulağı yok. Çocuğumuz için elimizden gelen her şeyi yaptım. Arabamı sattım, evimi sattım sonuç alamadık. 6 yaşında ameliyat olması gerektiğini söylediler. Şuan ben bir baba olarak görevimi yerine getiremiyorum. Çocuğumun ameliyat yaşı geçiyor. Kaportacıydım, ciğerlerimdeki rahatsızlıktan dolayı yaklaşık 3 yıldan beri işimi yapamıyorum. Son 5 aydan beri işsizim, iş bulamadım. Eski toplayarak geçimimi sağlıyorum. Çocuğum için borçlandım. Çocuğum okula adapte olamıyor. Arkadaşları dalga geçiyor. O da ağladığı zaman gözü daha da büyüyor. Kendim için değil, çocuğumun sağlığı için bir baba olarak yardım istiyorum. Devlet yetkililerimiz, hayırseverlerimiz bize yardımcı olursa seviniriz."

ANNE ; ‘OĞLUM SÜREKLİ AĞLIYOR’
Anne Emine Gündeş ise oğlunun uyurken gözünü kapatamadığı için kapaklarını bantla kapattığını anlatarak, "Kulağın okul çağındayken ameliyat edilmesi gerektiğini söylemişti doktorlar. Ama biz hala ameliyat yaptıramadık. Çocuğumuzun ameliyat olmasını istiyoruz. Ameliyatını yaptıramadık, okul çağı geldi. Okulda psikolojisi bozuluyor, derslerine çalışamıyor. Sürekli ağlıyor, gözbebeği büyüyor. Gece Taha’nın uyumasında problem yaşıyoruz. Ağlayarak uyuyor, kalkıp oturuyor. Ağladığında gözbebeği büyüyor. Göz kapağını tamamen kapatamadığı için gözbebeğinde kuruma oluyor. Biz kendimiz gözlerini gece bandajla kapatıyoruz. Bu da psikolojisini bozuyor. Okula gitmek istemediğini söylüyor" diyerek yetkililerden yardım istemişti.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ AİLENİN YANINDA
Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal’ın yardımcı olduğu aile son olarak Antalya’da özel bir hastaneye kulak ameliyatı için gitti. Hastanede hekimlerin ameliyata sıcak bakmadığını ifade eden baba Rıdvan Gündeş, Antalya’dan elleri boş döndüklerini söyledi. “ Oğlumun hastalığını tedavi edecek bir hastane arıyorum. Ne yol ne yurt bilirim. Bana yol gösterecek destek olacak hayırsever vatandaşlarımızdan yardım bekliyorum” diyen baba Gündeş’e bir destek de Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğünden geldi. Valiliğin talimatıyla Taha’ya destek çıkacaklarını belirten İl Sağlık Müdürlüğü gazetemiz aracılığıyla Taha’ya ulaştı.

“Büyüdüğümde doktor olup hastaları iyileştireceğim” diyen Taha’nın, sağlık durumunu biz de Manşet Gazetesi olarak takip ederek güzel haberlerini yine gazeteden okurlarımıza duyuracağız.    
Haber: Şenol Güneş

Editör: Mahmut Beyaz