Kahramanmaraş’ta okulların açılmasına kısa bir süre kala çocuklarını okula hazırlayan velilerde kırtasiye telaşı başlarken, bir öğrencinin ortalama kıyafet ve kırtasiye masrafı 200 ila 300 TL arasında değişiklik gösteriyor.

2018-2019 Eğitim-Öğretim döneminin başlamasına bir aydan az bir süre kaldı. Durum böyle olunca da çocuklarını okula tam donanımlı göndermek isteyen ebeveynlerde kırtasiyelerin yolunu tuttu. Peki, bir öğrencinin ortalama kırtasiye ve okul kıyafeti masrafı ne kadar? İşte bu sorunun yanıtını Manşet Gazetesi haber ekibi olarak siz değerli okuyucularımız için araştırdık.

HER CEBE UYGUN OKUL KIYAFETİ MEVCUT
Okul kıyafeti satan esnaf Ali Osman Uslu, kazak takımından pantolona, çantadan selanike kadar birçok okul kıyafetinin ortalama fiyat aralığını söyleyerek, her cebe uygun okul kıyafetinin mevcut olduğunu kaydetti. Uslu, “Okulların açılmasına çok kısa bir süre kaldı. Tabii durum böyle olunca da bizde de bir hareketlilik başladı. Çocuklarını okula hazırlayan veliler gelip, bütün alışverişi yapıp gidiyorlar” dedi.

VATANDAŞIMIZIN BÜTÇESİ İÇİN FEDAKÂRLIK GÖSTERECEĞİZ”
Fiyatların geçen yıla oranla yüzde 30 ila 40 oranında arttığını ancak kendilerinin firma olarak vatandaşların bütçesi için fedakârlık göstereceklerini belirten Uslu, “Okula başlayacak öğrenci için tam teşekküllü bir alışveriş yapılacağı zaman alınacak eşyaların fiyatları şu şekilde: Kısa kollu Lacoste tişört 20 TL, Uzun kollu Lacoste tişört 25 TL, Pantolon 30 TL, Mont 50 TL, Çanta 30 TL ile 80 TL arası, Ayakkabı 40 ila 60 TL arası. Yeni okul dönemi için fiyatlarımız bu şekilde olacak. Geçen senenin fiyatlarına oranla ortalama yüzde 30-40’lık bir artış oldu ama biz vatandaşımızın bütçesi için fedakârlık göstereceğiz. Fiyatlar üzerinde çok oynama yapmadan yeni dönem için hizmet edeceğiz. Ortalama bir fiyat verecek olursak bir öğrencinin yeni döneme hazır olması için takım forma fiyatında 130 TL gibi bir fiyat gerekiyor. Forma dışında ayakkabı, çanta veya çorap gibi diğer ihtiyaçlar için ise 100 TL gibi bir fiyat gerekiyor. Alınacak ürünlerin kalitesine göre toplamda 100 ila 150 TL arası bir fiyat çıkıyor ortaya” ifadelerini kullandı.

MASRAFIMIZ ÇIKSIN YETER ZAMAN YAPMAYACAĞIZ”
“Bu yeni dönemde AKAL konfeksiyon olarak ürünlere gelen zamlara dayanaraktan şöyle bir karar aldık ‘masrafımız çıksın yeter zaman yapmayacağız’ dedik ve ürünleri geçen seneki fiyatlardan satmaya karar verdik” diyen Uslu, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Biz uzun yıllardır bu işin içerisindeyiz. Memlekette biz olmasak kimsenin bu ürünleri bizim verdiğimiz fiyatlara vereceğini düşünmüyorum. Yıllardır bu isim ile vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz köklü bir firmayız ve Kahramanmaraş’ta bu sektörde, fiyat konusunda bir denge olduğumuzu düşünüyorum.”

Haber: Tuğçe Kayar/Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz