Eğitim çağındaki çocukları ve gençleri bilinçli tüketim ve tüketici hakları konusunda bilinçlendirmek, farkındalık yaratmak, sanatsal çalışmalarını desteklemek, değerlendirmek bu anlamda da kalıcı eserler bırakmaya özen göstermek amacıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye genelindeki tüm okullarda başlatılan resim yarışmasında mutlu sona ulaşıldı. Yarışma kapsamında dereceye giren öğrenciler, illerdeki Ticaret İl Müdürlükleri’nde ödüllendirildi.

Bu kapsamda derece giren öğrenciler için Kahramanmaraş’ta da ödül töreni düzenlendi. Ticaret İl Müdürlüğü’nde gerçekleşen törene; Onikişubat Kaymakamı Mustafa Çek, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Ticaret İl Müdürü Ahmet Uçar, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Onikişubat Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Dulkadiroğlu Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Oldukça güzel bir ortamda yapılan törende öğrenciler kent protokolünün elinden ödüllerini aldı.

HEPSİ GÖZÜMÜZDE DEĞERLİ VE ÖDÜLE LAYIK ESERLERDİR”

Ticaret İl Müdürü Ahmet Uçar yaptığı konuşmada, “ Gümrük ve ticaret bakanlığı tüketicinin korunması ve piyasa gözetimi genel müdürlüğü öncülüğünde organize edilen, Eğitim çağındaki çocuklarımızı ve gençlerimizi bilinçli tüketim ve tüketici hakları konusunda bilinçlendirmek, farkındalık yaratmak, sanatsal çalışmalarını desteklemek, değerlendirmek ve kalıcı eserler bırakmaya özen göstermek amacıyla tüm Türkiye ‘de faaliyet gösteren resmi ve özel okullarda eğitim ve öğrenim gören ortaokul öğrencileri arasında ödüllü resim yarışması düzenlenmiştir. Ayrıca Türkiye geneli yapılan bu resim yarışmasına ilimizdeki öğrencilerimizi ve gençlerimizi özendirmek amacıyla İl Müdürlüğümüzce ilimizde dereceye giren öğrencilerimize başarı ödülü ve plaketi ile yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize katılım sertifikası ve hediye paketi verme gerekliliği hâsıl olmuştur” dedi.

BİRBİRİNDEN GÜZEL RESİMLER BULUNMAKTA”

Uçar, “ilimizde bulunan tüm ortaokullara resim yarışmasıyla alakalı afişlerimizi göndererek tüm öğrencilere duyurulması konusunda il müdürlüğümüzce elimizden geldiğince özen ve hassasiyeti göstermeye çalıştık. Nitekim ilimizde resim yarışmasına 15 Ortaokuldan toplam 36 öğrencimiz katılımda bulunulmuştur. Diğer illere göre kayda değer bir katılım olduğundan gerek öğrencilerimize gerekse öğrencilerimizin yarışmaya katılımına yardımcı olan öğretmen ve okul idarecilerimize teşekkür ederim. Bu itibarla, resim yarışması seçici kurulun uzun soluklu çalışması sonrasında dereceye giren eserler ve sahipleri belirlenmiştir. Ne yazık ki ilimizde Türkiye geneli dereceye giren öğrencimiz olmadı. Ancak yarışmaya katılan öğrencilerimizin resimlerini il müdürlüğümüzce sergileme kararı aldık. Çünkü birbirinden güzel resimler bulunmaktadır. Öğrencilerimize daha sonraki yarışmalar için katılık göstermeleri için ve onları cesaretlendirmeleri için bugün bu etkinlik yapma gereği duyduk ve bunu kendimize bir görev edindik. Etkinliğimize katılan herkese teşekkür ederim. Saygılarımı sunuyorum” ifadesini kullandı.

Haber: Fazilet Çomruk

Editör: Mahmut Beyaz