Temelleri 1981 yılında Kahramanmaraş’ta Arslan Deveboynu tarafından atılan ve aradan geçen 39 yılda birçok başarı hikâyesi yazan DEKA Grup, 1997 yılında iş ortaklığına başladığı Turkcell ile çok önemli işlere imza atıyor. Kayseri, Gaziantep, Malatya ve Şanlıurfa başta olmak üzere toplamda 10 ilin Turkcell Dağıtım Merkezi operasyonunu kontrol eden Deka Grup, ayrıca Kahramanmaraş’ta 8 Turkcell İletişim Merkezi mağazasıyla da tarih yazarak, Turkcell’in hem toptan hem de mağazacılık kısmında önemli bir misyon üstleniyor. Teknoloji ve mağazacılık noktasında başarılı çalışmalarına hız kesmeden devam eden DEKA Grup, yakın dönemde ortaya çıkan ve kısa sürede dünya çapında ciddi yayılım gösteren yeni tip koronavirüs salgını noktasında müşterilerine karşı sorumluluğunu gösterirken, tedbirler kapsamında dezenfeksiyon çalışmaları yapıldı.  Kahramanmaraş’taki DEKA Grup’a ait 8 Turkcell İletişim Merkezi, uygulama alanını uzun süreli hijyenik hale getiren, enfeksiyon bulaşma riskini ortadan kaldıran dezenfektan ürünleriyle müşterilerine güven verdi.

“MÜŞTERİLERİMİZİN SAĞLIĞI BİRİNCİ DERECEDE ÖNEMLİ”

DEKA Turkcell mağazalarında dezenfeksiyon çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren DEKA Turkcell Mağazaları Genel Koordinatörü Recep Bilgiç, hızlı şekilde önlem aldıklarını belirterek, “DEKA Turkcell olarak, yakın dönemde ortaya çıkan ve kısa sürede dünya çapında ciddi yayılım gösteren yeni tip koronavirüs salgını hakkındaki tüm gelişmeleri ilk günden beri yakından takip ediyoruz. Resmi bilgilendirmeleri ve uzman tavsiyelerini göz önünde bulundurarak en etkin önlemleri hızlı bir şekilde alıyoruz. Bu süreçte hem mağazalarımızda çalışan tüm Turkcell’lilerin, hem de mağazalarımızı ziyaret eden müşterilerimizin sağlığı bizim için birincil derecede önem taşıyor. Bu nedenle mağazalarımızda bir dizi önlemi hayata geçiriyoruz” dedi.

“MÜŞTERİ TEMASINDAN SONRA DEZENFEKTE EDİYORUZ”

Bütün mağazaların mağaza yoğunluğuna göre her 30 ya da 15 dakikada bir dezenfekte edildiğine dikkat çeken Bilgiç, “Tüm mağazalarımızı, mağaza trafik yoğunluğuna göre her yarım saatte veya on beş dakikada bir temizlenip dezenfekte ediyoruz. Ayrıca mağazalarımızın girişinde, müşterilerin kolaylıkla görebilecekleri ve erişebilecekleri bir noktaya el dezenfektanları konumlandırdık. Cihazların ve canlı cihazların olduğu tüm ünitelerin her müşteri temasından sonra dezenfekte edilmesini sağlıyoruz. Cihazların hasar görmemesi için de sadece mikro fiber bez ve dezenfektan kullanıyoruz, kesinlikle su kullanmıyoruz. Canlı cihaz ve dokunmatik ekran temizliğinde yüzde 70 izopropil alkol veya dezenfekte edici mendiller kullanıyor veya yumuşak ve temiz bir peçete, pamuk veya beze en az yüzde 65 düzeyinde alkol içeren dezenfektan karışımını sıkıp, bastırmadan ve nazikçe telefonun her yerini silip temizliyoruz. Bu noktada vatandaşlarımız güvenle telefonlarımızı kontrol edebilir” şeklinde konuştu.

“MÜŞTERİLERİMİZİN ZAMAN GEÇİRDİĞİ ALANLARI DEZENFEKTE EDİLDİ”

Öncelikle müşterilerin zaman geçirdiği hizmet alanlarını dezenfekte etmeye öncelik verdiklerini ifade eden Bilgiç, “DEKA Turkcell olarak müşterilerimizin öncelikli olarak zaman geçirdiği hizmet alanlarını dezenfekte etmeye öncelik verdik. Yine müşterilerimizin en çok zaman geçirdiği ve para alışverişinin bulunduğu kasa alanlarının, kullanılan pos cihazlarını ve o alanda kullanılan dokunmatik ekranların, her müşteri temasından sonra aynı metotla dezenfekte etmeye önem veriyoruz. Çalışanlarımızın kullandığı tabletleri ve tablet kalemlerini, her müşteri temasından sonra temizliyoruz” dedi.

“ORTAK BİR RUH VE BİRLİK DUYGUSUYLA MÜCADELE...”

Alınan tedbirlerin hem müşteri hem de çalışanların sağlığı açısından önemli olduğunu aktaran Bilgiç, “Aynı zamanda müşterilerimize hizmet ederken ve kendi aramızdaki iletişimde el sıkışma, tokalaşma, sarılma gibi yakın temaslardan bir süre uzak duruyor ve mümkün mertebe 1 metreden az olmayacak şekilde medeni bir mesafeyi koruyoruz. Bunu yaparken de hem bizlerin hem de müşterilerimizin sağlığı için olduğunu vurguluyoruz. Mağazalarımızı her 15 dakikada bir havalandırıyoruz. Personellerimiz de günlük kıyafetlerinin temizliğine azami özeni gösteriyor. Ülkemizi de etkileyen ve dünya çapında etkili olan risklere karşı ortak bir ruh ve birlik duygusuyla mücadele ettiğimiz bu süreçte; özenimiz ve hassasiyetimizle ‘Turkcell’ olmanın, ‘Biz’ olmanın farkını en iyi şekilde göstereceğimize yürekten inanıyor, tüm Turkcell’lilere sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyoruz” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz