Dedesinin 1989’da açtığı doğal yöresel ürünler, baharat, tahıl bitkileri, çaylar, köy yoğurdu ve doğal olan ne varsa dükkânda bulundurduklarını söyleyen Bağcı, sağlıklı beslenmek isteyenlerin uğrak mekânı haline geldiğini söyledi.

Halkımızın doğal ürünler konusunda bilinçlenmesi lazım diyen Bağcı, “İnsanlar parlak ve gösterişli ürünlere rağbet gösteriyor. Bizler burada doğal ürünlerimizi tanıtabilirsek hepimiz kazanacağız. Doğal ürün yelpazemizi tüm Kahramanmaraşlıların görmesini istiyoruz. Sabahın erken saatlerinde büyük bir zahmetle tarladan toplanan organik ürünleri burada kolaylıkla bulabilirler. Sağlıklı ve lezzetli ürünleri tercih edenlerin mutfaklarına girmeyi başardık” dedi.

DOĞAL ÜRÜNLER İNSAN HAYATI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Sağlıklı yaşam bilinci artıkça, organik besinlere olan talebin artmasıyla burada hizmetlerimizi en iyi şekilde vermeye çalışıyoruz. Her konuda vatandaşlarımıza yardımcı olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Burada bulunan doğal, 'kuru incir, ceviz, zeytinyağı, bal ve salça gibi ürünlerimizle müşterilerimize hizmet vermenin yanında doğal ürünlerin insan hayatında ne kadar önemli bir yeri olduğunu sağlığı tehdit eden ürünlerden uzak kalınması gerektiğini de vurguluyoruz. Doğal ürünler insan hayatı için çok önemli ve bunun için bilinçlendirmek gerek. Burada hem bu konuda insanları bilinçlendirme görevi yapıyorum hem de insanlara hizmetimizi yapıyoruz. Çünkü bizim insanımız doğal bitki çayı tüketmek yerine, azıcık baş ağrısında bile ilaca yöneliyor. Bu yüzden dedemin mesleği olan sağlıklı yaşam ürünlerine devam ederek hizmet vermeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLAR İÇİN DOĞAL ÜRÜNLER ALMAYA ÖZEN GÖSTERİLMELİDİR

Bağcı, “Bunun yanında özellikle yıpranan saçlar için ve cilt temizliğinde kullanılan doğal sabunlarımız var fakat yeni nesil pek rağbet göstermese de satmış olduğumuz sabunlar ve yüzde yüz doğal ürünler. Organik olan sabunlar, güneş lekesi olsun, sivilcelenme olsun bu gibi rahatsızlıklara çok iyi geliyor. Mesela defne yağının özelliklerinden bir tanesi ağrı kesici özelliğinin olması. Bir yerde ağrı sızı olduğu zaman defne yağı sürüldüğü zaman ağrıları dindirme özelliğine sahip. Buraya şaçları dökülen kişilerde geliyor. Önerdiğimiz sabun sonrası saclarının tekrardan çıktığını söylediler. Fiyatları pahalı diye almayanlarda oluyor fakat kesin çözüm istiyorlarsa bu doğal çözüme başvurmaları gerekiyor. Kimyasal ürünlerin hiçbir faydası yok. Aksine insan sağlığı açısından çok zararlı. Özellikle çocuklar için doğal ürünler almaya özen gösterilmelidir. Günümüzde doğal ürünlere ulaşmanın zor olduğunu söyleyenler de var. Kırsal kesimde genel olarak daha uzun ve daha sağlıklı yaşamanın en büyük etkeni organik beslenmedir” şeklinde konuştu.

Haber: Fazilet Çomruk


 


 


 

Editör: Mahmut Beyaz