Atatürk Anıtına 28 Ekim’de çelenklerin sunulması ile başlayan kutlamalar, bugün saat 10.00’dan itibaren Kahramanmaraş Valisi Vahdetin Özkan’ın makamında tebrikleri kabulü ile devam etti. Daha sonra tüm protokol üyeleri, Trabzon Bulvarı üzerinde kurulan bayram alanına geçerek, burada hazırlanan programa katıldılar. Kahramanmaraş Valisi Vahdetin Özkan, 2’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tankçı Albay Mehmet Terzioğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, tören aracı üzerinden tüm öğrencileri ve vatandaşları selamlayarak, vatandaşların bayramını kutladı. Bayramların kutlanmasıyla başlayan program saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam ederken, Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi öğrencileri protokolün önünde halk oyunu gösteri yaptı. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kahramanmaraş Valisi,  Vahdettin Özkan, “Aziz milletimizin tarihteki en parlak başarılarından biri olan cumhuriyetimizin 96’ıncı yıl dönümünü kutluyorum” dedi.

"CUMHURİYET İLE BİRLİKTE EKONOMİK SOSYAL VE SİYASAL YAŞANTIMIZ BÜYÜK BİR DİNAMİZM KAZANMIŞTIR"
Vali Özkan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, kahraman milletimizin olağanüstü gayret ve fedakârlığı ile kurulan. Türkiye Cumhuriyeti’nin 96. Yıl dönümünü büyük bir coşku ve mutluluk ile kutluyoruz. Millet egemenliğine dayalı olan cumhuriyetimiz bu coğrafya da milletimizin var oluş mücadelesinin en anlamlı eseri, bağımsızlığına sahip çıkma kararlılığının da en güçlü ifadesidir. Cumhuriyetimiz getirdiği yenilikler ile bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı modern Türkiye’nin mayasını oluşturmuştur. Cumhuriyet ile birlikte ekonomik sosyal ve siyasal yaşantımız büyük bir dinamizm kazanmıştır. Gücünü milletimizin ortak iradesinden alan cumhuriyetimiz geçmişte olduğu gibi gelecekte de küresel destekli terör örgütlerinin saldırıları altında sarsılmayacak, bu karanlık güçlere karşı inanç ve kararlılıkla yürümeye devam edecektir. Farklı dil inanç ve kültürleri bir arada yaşatan medeniyetin devir aldığımız bu mirası aynı ruhla her geçen gün daha da güçlendirerek ülkemizi emin adımlar ile ülkemizi daha güzel bir geleceğe taşımaya kararlıyız. Bu duygu ve düşünceler ile cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizi saygı ve minnet ile anıyor. Cumhuriyetimizin 96. Yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutluyorum."

"DAHA NİCE YILLAR DİLİYORUM"
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, şunları kaydetti: "Bugün cumhuriyetimizin 96'ıncı yıl dönümünü kutladık ve Barış Pınarı Harekâtının etkisi altında kutladık. Bu dünyaya verdiğimiz bir mesaj aslında. Ülkemizin geleceği ile topraklarımızla veya ülkemizin etrafında bize zarar verici bir şeyle hareket edenlere ne yapacağımızı göstermek için bugünde o şuurla o coşkuyla insanımızın içinde o manevi heyecanla 29 Ekimi kutladık. Daha nice yıllar diliyorum. 2023'te 100'üncü yılımızı kutlayacağız. Milletimizle beraber asıl büyük kutlamayı o zaman yapacağız."

"BİN YILDIR BU TOPRAKLARDAYIZ VE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, şunları söyledi: "96 yıl önce bugün Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde cumhuriyetimizi ilan ettik. 100'üncü yılımıza yaklaşıyoruz. Emin adımlarla da ilerliyoruz. Bugün gördük ki pırıl pırıl gençlerimiz var. İnşallah 2023'te ve sonrasında ülkemize, vatanımıza, milletimize, devletimize yakışır bir şekilde milletimizi, ülkemizi muasır medeniyet seviyesine ulaştırmak için canla başla gayretle çalışacağız. Bu umut milletimizde var. Gerçekten cumhuriyetin ilkelerine bağlı olarak yaşamaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye bin yıldır bu topraklarda bugün hala üzerimizde oyun oynayanlar var. Ama buna müsaade etmeyeceğiz. Bin yıldır bu topraklardayız. Bundan sonra da yüzyıllar boyunca bu topraklarda olmaya devam edeceğiz."

"ÇOK ÖNEMLİ BİR SEVİYEYE ULAŞTIK"
Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, "Her bir şehrimizin, her bir atamızın dedemizin cumhuriyetimizin kurulmasında çok önemli katkıları var. Tabi istiklal mücadelemizi taçlandıran olaylardan biri de cumhuriyetimizin kuruluşudur. Cumhuriyet idaresi cumhur idaresidir. Her geçen günde gelişerek devam etmiştir. Biz tabii ki bu manada cumhuriyeti geliştirmemiz, milletin iradesini geliştirmemiz önemli. Bugün bu manada çok önemli bir seviyeye ulaştık. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu manada çok büyük gayretleri oldu. Biz tekraren milletimizin şehrimizin cumhuriyet bayramını tebrik ediyoruz. Bizim bu yıl 100'üncü yıl kutlamalarımız. Biliyorsunuz bu aydan itibaren başlıyor. Bu manada da arkadaşlarımız geniş bir katılımla çok büyük bir etkinlikle bu süreci kutlayacağız. Onikişubat'ta büyük bir aksilik olmazsa cumhurbaşkanımızda katılacak" şeklinde konuştu.

"BU MİLLET BAĞIMSIZLIĞINI, BİRLİĞİNİ, BÜTÜNLÜĞÜNÜ İNŞALLAH HEP DEVAM ETTİRECEKTİR"
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'de, "Ülkemizin istiklalini, bağımsızlığını, kurtuluşunu ilan ettiği 29 Ekim 1923'ün arasından 96 yıl geçmiş. Bu bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün değerini bilmek üzere her yıl günümüzü cumhuriyet bayramı olarak kutluyoruz. Ciddi bir coşku var. Bu ülke bu millet bağımsızlığını, birliğini, bütünlüğünü inşallah hep devam ettirecektir. İnşallah bu güzel günü de kıyamete kadar kutlamaya devam edeceğiz. Bu güzel kutlama törenlerinin meydana getirilmesinde, oluşturulmasında emeği geçen başta Kahramanmaraş Valiliğimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haber: Ahmet Güneçıkan/Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz