Kahramanmaraş’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93’üncü yıldönümü, Trabzon Bulvarı üzerinde düzenlenen törenle kutlandı. Törene öğrenciler ve vatandaşlar tarafından katılım yoğun oldu.

Atatürk Anıtına 28 Ekim’de çelenklerin sunulması ile başlayan kutlamalar, dün saat 10.00’dan itibaren Kahramanmaraş Valisi Vahdetin Özkan’ın makamında tebrikleri kabulü ile devam etti. Daha sonra tüm protokol üyeleri, Trabzon Bulvarı üzerinde kurulan bayram alanına geçerek, burada hazırlanan programa katıldılar. Kahramanmaraş Valisi Vahdetin Özkan, 2’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tankçı Albay Uğur Bülent Acarbay ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, tören aracı üzerinden tüm öğrencileri ve vatandaşları selamlayarak, vatandaşların bayramını kutladı. Bayramanların kutlanmasıyla başlayan program saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam edereken, Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi öğrencileri protokolün önünde halk oyunu gösteri yaprtı. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kahramanmaraş Valisi,  Vahdettin Özkan, “ Aziz milletimizin tarihteki en parlak başarılarından biri olan cumhuriyetimizin 93’üncü yıl dönümünü kutluyorum” dedi.

 

‘CUMHURİYET MİLLETİMİZİN TARİH SAHNESİNDEN YENİDEN DİRİLİŞİNİN ADIDIR’

Düzenlenen törende konuşan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan,  “Cumhuriyet milletimizin tarih sahnesinden yeniden dirilişinin adıdır” dedi. Özkan, “ Cumhuriyetimiz mana ve gücünü milletimizin ortak iradesinden almaktadır. Cumhuriyet büyük bir imanla gerçekleşen kurtuluş mücadelesinin eseridir. Cumhuriyet memleketin dört bir yanında Atatürk’ün önderliğinde Anadolu halkının olağan üstü gayret ve fedakarlığı ile başlattığı mücadelenin destansı bir sonucudur. Sütçü İmam’ın kahraman torunları cumhuriyetimizi birliğimizi ebediyen koruyacağız. Bugünde kurtuluş savaşı ruhu ile küresel zalimlerin maşası olan PKK ve türevlerinin sokaklarımıza fitne sokmasına izin vermeyeceğiz. Yine yaptıkları ile İslam dinine en büyük zararı veren DAEŞ terör örgütünün maskesini düşüreceğiz” şeklinde konuştu.

 

‘MİLLETİMİZ 15 TEMMUZ GECESİ AYNI RUH İLE CUMHURİYETİNE, DEMOKRASİSİNE, İNANÇ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMIŞTIR’

Milletin 15 Temmuz gecesi FETÖ’nün kalkışmasına karşı da aynı ruh ile cumhuriyetine, demokrasisine, inanç değerlerine sahip çıktığını belirten Vali Özkan, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “40 yıldır bütün kurumlarımıza sızmış bu hainler 15 Temmuz gecesi asker üniforması giymiş terörist bir grup olarak karşımıza çıkmıştır. Gözleri o kadar dönmüş ki milletin iradesinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) Cumhurbaşkanlığı Külliyesine ve vatandaşlarımızın üstüne tankla, uçakla saldırıda bulundular. Milletimiz bilsin ki bu kalkışma sadece kamu yönetimini ele geçirme hareketi değildir. Bu aynı zamanda Türk evlatlarının geleceğini gasp etme kalkışmasıdır. İnsanların düşüncelerini bile zindana alacak terörist bir saldırıydı. Eğer başarılı olsalardı kendilerine itaat etmeyen hiçbir insana hayat hakkı tanımayacaklardı. İslam dinin asli kaynakları yerine rüyaları ikame ettiği ve bunları kurumsallaştırarak bu dinimizi topyekûn tahrip edeceklerdi. Bu hainler bir şeyi hesaplayamadılar. Bu millet Çanakkale’yi ve Kurtuluş Savaşını yazmış ve nice zaferler görmüştür. Aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız önderliğinde bu hainlerin gasp ettiği tanklara, uçaklara göğsünü siper etmiştir. Türkiye tüm bunlara rağmen ekonomik alanda küreselleşmenin getirdiği açılımları sürdürmektedir. Türkiye hukuk sisteminde ki yaptığı yeni düzenlemelerle demokrasisini daha da güçlendirecektir.”

 

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz