Kahramanmaraş'ta, Cumhuriyet'in ilanının 98. yılı dolayısıyla Kahramanmaraş Fuar Merkezi (KAFUM) içerisindeki özel bir mekânda Cumhuriyet resepsiyonu düzenlendi. Resepsiyona protokol üyelerinin yanı sıra şehit yakını ve gaziler ile akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Mehmet Emin Terzioğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, salonu gezerek resepsiyona katılan davetlilerle sohbet etti, hatıra fotoğrafı çekildi. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen resepsiyonda konuşan Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıl dönümünde bütün Kahramanmaraşlı hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum" dedi.

VALİ COŞKUN: CUMHURİYETİMİZİ GELECEK NESİLLERE EMANET ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Vali Coşkun, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Cumhuriyetimizin 98. Yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz. 28 Ekim itibariyle programlarımız başladı. Bu akşamda kabul törenini gerçekleştirdik. Katılım sağlayan tüm herkese teşekkür ediyorum. Cumhuriyet çok zorlu şartlarda, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde büyük bir mücadelenin sonucunda kuruldu. Bizde inşallah cumhuriyetimize sahip çıkarak, gelecek nesillere bu emaneti teslim etmek için çalışıyoruz.”

ÇİÇEKÇİ: TÜM HEMŞERİLERİMİZİN CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLUYORUM
MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Serdar Salih Çiçekçi ise, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle yâd ediyoruz. Cumhuriyetimizin 98. Yıl dönümünü hep birlikte büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Tüm hemşerilerimizin cumhuriyet bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Resepsiyonuna; Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, Garnizon Komutanı Mehmet Emin Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, MÜSİAD Başkanı Serdar Salih Çiçekçi, KASİAD Başkanı Mikail Utlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arslan Deveboynu ile çok sayıda davetli katılım gösterdi.

Editör: Mahmut Beyaz