Ramazan ayı boyunca hizmet verecek olan Mobil Mutfak Tırı her gün bir ilçede vatandaşlara sıcak yemek ikramında bulunacak. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Mobil Mutfak Tırı dört çeşit sıcak yemek olmak üzere en az 10 bin kişiye yemek ikramı yapabilecek kapasiteye sahip.

LEZİZ YEMEKLERİN TIRIN İÇİNDE YAPILIYOR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğüne bağlı mobil tır, iftar sofralarının vazgeçilmez lezzetlerini büyük mutfaklara ihtiyaç duymadan yapabiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bakanların ve Kahramanmaraş’ta ki toplu organizelere katılan mobil mutfak tırı, çok amaçlı oluşu ile de her yerde kullanılabiliyor.

ÇOK AMAÇLI KULLANIYORUZ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğüne aşçı olarak çalışan Ahmet Küçük tır hakkında şu açıklamaları yaptı: “Tırımızın 10 bin kişilik yemek yapma kapasitesi var. Bu tırı Allah korusun bir doğal afet olduğu zaman kullanmak için aldık. Onun haricinde sosyal alanlarda da kullanıyoruz. Mesela ramazan yemekleri, kutlu doğum pilavları, aşure yapımında kullanıyoruz. Tırın içinde bulanan mutfağın jeneratörü bu. 500 litre dizel yakıt ile çalışıyor. Gün boyu çalışacak kadar büyük bir deposu var. tırımızın enerjisi buradan sağlanıyor. Soğuk hava deposunun, aydınlatma sistemi ve ocakların çalışması bu jeneratör ile oluyor. Tırın tüp evi bulunuyor. 5 tane sanayi tüpü var. 7 tane çok büyük ocağın ısısını tüp ile sağlıyoruz. Tüplerin indirilmesi ve kaldırılması için vinç sistemimiz bulunuyor. Tırımız son derece gelişmiş bir durumda. Tırın içinde bulanan soğuk hava deposu yoğurt ve benzeri bozulmaya müsait olan ürünlerin bozulmamasını sağlıyor. Eksi 5 dereceye kadar düşer. Soğutma sistemi çok güçlü. Burada etlerimizi ve sebzelerimizi muhafaza ediyoruz”

İFTAR BEREKETLİ OLUYOR

Küçük şöyle konuştu: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak Onikişubat ilçesi Şehit Yusuf Çavuş ilköğretim okulunda iftar yemeği vereceğiz. Sayımız 3 bin 500. Menümüz ise et kavurma, fıstıklı ve tereyağlı pirinç pilavı. Dövme katıklısı, sövüş, hurma ve bülbül yuvası. Mobil mutfak tırı ile geçen yıl Kilis’te 7 bin kişilik Orman ve su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yemeğini verdik. A kabinde arife günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iftar yemeğini yaptık. 15 bin kişilik. Bunun haricinde Ankara ve İstanbul’da düzenlenen Kahramanmaraş tanıtım günlerine gidiyoruz. Tırı her yerde kullanabiliyoruz.

DOĞAL AFET İÇİNDE HAZIRIZ

Mutfağın esas alınış amacı Allah korusun bir doğal afet durumunda, anında afet bölgesine ulaşıp 10 bin kişiye anında sıcak yemek yapma amaçlı aldık. İnşallah gerek olmaz, gerek olursa da Allah’ın izni ile 7-24 mobil mutfak hazır. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a da desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Bize mutfak olarak her türlü desteği sağmıyor. Yanımızda hissediyoruz”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz