Çocukların küçük yaşlarda daha iyi eğitim alarak, gelişimine katkı sağlamak parolasıyla yola çıkan ve henüz açılalı çok olmamasına rağmen oldukça güzel bir rağbet gören Asrın Anaokulu, uzman personelleri, kaliteli kadrosu ve modern okuluyla çocukların gelişiminde büyük rol oynuyor. Okulla ilgili açıklamalarda bulunan Asrın Anaokulu Kurucu Müdiresi Asuman Ekici, “Kaliteli eğitim anlayışı ile öğretmenlerimizin işinin ehli olması ve fedakârlık yaparak çalışması, velilerimizin ılımlı yaklaşımları, ekibin ise okul öncesi eğitimin önemine ve gerekliliğine fazlaca inanması başarıyı da beraberinde getirir” dedi.

EN STRATEJİMİZ ÇOCUKLARIN İHTİYAÇLARINA CEVAP VEREBİLMEKTİR”
Kurumda her çocuğun kendileri için özel olduğunu anlatan Ekici, “Her çocuğun istek ve ihtiyaçları ayrı bir önem arz etmektedir. En büyük çalışma stratejimiz çocukların ihtiyaçlarına cevap verebilmektir. Okulumuz, çocuklarımız için eğlenerek öğrendikleri sosyalleştikleri kendilerini keşfettikleri olumlu benlik geliştirdikleri, keyif ile beslendikleri, öz bakım becerilerini geliştirdikleri bir bakım merkezidir. Yine çocuklarımız okuldaki etkinlikler sayesinde, estetik ve yenilikçi, çevresel duyarlılık, bilimsel merak konularında farkındalık geliştirmektedir” ifadelerini kullandı.

KALİTELİ EĞİTİM ALAN, BİREYLER TOPLUMLARA YÖN VERİRLER”
Okul öncesi eğitim kurumalarının çocukların akademik becerilerini ve duygusal zekâlarını geliştirmede büyük oranda yardımcı olduklarını belirten Ekici; “Duygusal zekâsı yüksek olan çocuklarımızın, hayat başarısının yüksek olacağı ve daha üretken olacağı inancındayız. Ayrıca her yüz yılda olduğu gibi içinde bulunduğumuz yüzyılda da kaliteli eğitim alan, duygu eğitimi gerçekleştirmiş bireyler toplumlara yön verirler. Bu durumda okul öncesi eğitim kurumlarının önemi ortaya çıkıyor. Çocuklarımızın sağlığı için temiz ve hijyenik eğitim ortamları, geniş bir fiziksel alan, beden eğitimi ve jimnastik aktiviteleri, açık hava ve bahçede etkili alan gibi donanımlar okulumuzun veliler tarafından tercih edilmesi sebeplerinden bir tanesidir” şeklinde konuştu.

YAŞAM KALİTELERİNİ VE MUTLULUKLARINI ARTIRMALARINI HEDEFLİYORUZ”
Dengeli ve yeterli beslenmenin çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi için olmazsa olmaz olduğunu belirten Asuman Ekici, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Dengeli ve yeterli beslenmek için, hazırlanan yemek listeleri ve kullanılan kaliteli besin malzemeleri sayesinde çocuklarımız için yemek saatleri keyifle geçirilen vakitler olmalıdır. Yarım gün eğitim uygulamalarında sabah kahvaltı, öğleden sonra ise öğle yemeği ve ara öğün niteliğinde yemek veriliyor. Beslenme programındaki ana amacımız her çocuğun her gıdayı severek yemesi, dengeli ve yeterli beslenmeyi alışkanlık olarak içselleştirmesi, yemekte uyulması gereken görgü kurallarını öğrenmesidir. Her türlü psikolojik destek okul yönetimimiz tarafından kendilerine sunulmaktadır. Gelişimi farklı olan çocuklarımıza da potansiyelleri doğrultusunda kaynaştırma eğitimi yapılmaktadır. Değerler eğitimi dersi ile yaşam kalitelerini ve mutluluklarını artırmalarını hedefliyoruz.”

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz