Son yıllarda istismar olaylarında yaşanan artış ülkenin kanayan yarası haline gelmiş durumda. Elmalı davası da bu yaraya tuz basarken, bu noktada Kahramanmaraş’ta sosyal medya üzerinden anlaşan bir grup vatandaş, yaşanan bu istismarlara dikkat çekmek için Demokrasi Meydanı'nda bir araya geldi. İstismar olaylarının son bulmasını isteyen vatandaşlar meydanda 5 dakika oturduktan sonra istismara uğrayan çocukların isimlerinin yazıldığı balonları gökyüzüne bıraktılar.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPMAK İSTEDİK”

Grubun bir araya gelmesini sağlayan Emine Saçak, konuyla ilgili yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İstismarına dikkat çekmek için sosyal medyada başlattığımız bir kampanyayla toplanma kararı aldık. “5 Dakika oturacağız ve İstismara uğrayan çocukların isimlerinin yazıldığı balonları gökyüzüne bırakacağız. Biz elimizden geleni yapmak istedik. Bu tepki sosyal medyada bir hikâye ile kalmasın dedik. İstismara dikkat çekmek istedik ve artık bu ülkenin kanayan bir yarası haline gelmesin istiyoruz. Ninelerle büyüttüğümüz çocukları tacizcilerle büyütmek istemiyoruz.

“İNSAN BİLE DEMİYORUZ ONLARA”

Zaten bu istismara karşı çok büyük tepkilerimiz vardı. Elmalı davası da bu duruma tuz bastı bu nedenle bizde meydana inmiş olduk. Sosyal medyada ve televizyonda istismar haberlerini duydukça kahroluyoruz. Gerçekten buna bir son gelsin istiyoruz. İstismar yapan herkesin devlet büyüklerimiz tarafından en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. İnsan bile demiyoruz onlara. Amacımız sadece dikkat çekmek başka bir şey değil. Bunu bana sağlayan Valime, Kaymakamıma, emniyet mensubu arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz