Yerel seçime sayılı günler kala seçim bölgesi Kahramanmaraş’ta ziyaretlerini yoğun bir sürdüren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, hem esnaf gezileriyle hem de STK’lar aracılığıyla vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında memleketi Kahramanmaraş’a ayrı bir önem veren Ünal, Memur-Sen Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek Memur-Sen Kahramanmaraş İl Başkanı Abdülaziz Yenice ve Memur-Sen üyeleriyle bir araya geldi. Ünal burada sorun ve talepleri dinledi, çözüm önerileri konusunda yerinde görüşmeler gerçekleştirdi. Ünal’a, Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, AK Parti Kahramanmaraş İl Gençlik Kolları Ali Çam ve partilileri eşlik etti.

“BİZİM TARAFIMIZ BELLİ, TARAFIMIZ NET”

Ziyarette ilk olarak Memur-Sen Kahramanmaraş İl Başkanı Abdülaziz Aydın bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Ünal ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Aydın, “Nihayetinde önemli bir seçimin arifesindeyiz. Her seçim önemli, bu seçim de önemli. Gerek ulusal gerek uluslararası alanda yaşanan sıkıntılar ve yükselen stresin yansımalarını ülkemiz olarak ve birey olarak hissediyoruz. İnşallah Pazar günü sandık başına gideceğiz, milli iradenin bir kez daha tecelli edeceğine şahitlik edeceğiz. Tabi biz de Memur-Sen olarak, Türkiye’nin en büyük emekçi hareketi olarak bu seçimler bizi de ilgilendiriyor. Çünkü emek üzerine mücadele eden bir teşkilatız, üyelerimiz var. İlimizde ve ulusal alanda yetkili sendikayız. Bunun sorumluluğuyla hareket edeceğiz. Bizim tarafımız belli, tarafımız net. Anadolu irfanının bugüne kadar ki yansıması neyse, milli irade neyi istiyorsa biz bunun peşinden gittik. Bundan sonra da aynı kararlılığımızı devam ettireceğiz” dedi.

“KAHRAMANMARAŞ EN YÜKSEK DESTEĞİ VERECEKTİR”

Aydın’ın ardından Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör de bir selamlama konuşması yaptı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve ilçelerinin Cumhur İttifakı adaylarıyla buluştuğunda uyum içerisinde çalışacaklarına vurgu yapan Güngör, “Önümüzdeki Pazar günü Türkiye bir seçime gidiyor, yerel yönetimler seçimini yapıyoruz. Seçimin ülkemize, gönül coğrafyamıza, şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Seçimin iki önemli sonucu var. Birincisi belediye başkanımızı, yerel yöneticilerimizi seçeceğiz. Tabi Büyükşehir ile yönetilen şehirlerimizde, Büyükşehir ve İlçe belediyelerinin uyumu çok önemli. Biz Cumhur İttifakı’nın adayları olarak her iki belediyeyi, Cumhur İttifakı’nın adaylarıyla buluşturduğumuzda uyumu yakalamış olacağız ve belediye hizmetlerinin daha etkin, verimli sunulmasına katkı sağlamış olacağız. Cumhurbaşkanımızı, Türkiye’yi kimler hedef alıyor diye baktığımızda, terör örgütleri hedef alıyor. Yeni Zelanda’daki terörist silahının üstüne Cumhurbaşkanımızın ve Türkiye’nin ismini yazıyor. Demek ki biz her zamankinden daha fazla hem Cumhur İttifakı’na hem de Cumhurbaşkanımıza, diğer paydaşımız Milliyetçi Hareket Partisi’ne daha fazla destek vermemiz gerekiyor. Zaten Kahramanmaraş her zaman geçmişte olduğu gibi bugün de en fazla desteği vermiştir, önümüzdeki Pazar günü de en yüksek desteği verecektir. Şu ana kadar da sahadaki çalışmalarımızda hemşerilerimizin gösterdiği sağ duyuya, ilgiye ve samimiyete teşekkür ediyoruz. Çok üst düzeyde bir karşılık görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“MEMUR-SEN’İN DURUŞU HER ZAMAN AÇIK VE NET OLMUŞTUR”

Memur-Sen üyelerine seslenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ise Memur-Sen’in 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminde sergilediği duruşun önemli olduğunu söyledi. Ünal, “Memur-Sen’in ne yaptığını hangi mücadelelerden geçtiğini, 15 Temmuz’da nasıl bir duruş sergilediğini ve Türkiye’nin demokratikleşme mücadelesinde Memur-Sen’in nerede durduğunu çok iyi biliyoruz. Memur-Sen’in verdiği mücadelede Mehmet Akif İnan abinin ve onun kattığı ruhu çok büyük bir önemi vardır. Yola çıktığında yalnızdı hatta yalnız denecek kadar az sayıda inanmış adamlarla yola çıktı. O inanmış adamlar bugün büyüdüler ve kocaman bir sendika oluşturdular. Sendika batıda ortaya çıktığı şeklin dışında Türkiye’de yeni bir ruh kazanmıştır. Memur sen bu duruşu ile sendikacılığın hakları korurken üzerinde yaşadığımız toprağın, altında gölgelendiğimiz bayrağın da hakkını korumuştur. Mesele ne olursa olsun söz konusu memleket meselesi olduğunda Memur-Sen’in duruşu her zaman açık ve net olmuştur. Meseleyi sulandırmak için tahfif etmek isteyenler şu bilmelidir ki biz bayrağımızın yandaşıyız. Biz bu toprağın ve bu vatanın yandaşıyız. Mesele memlekete meselesi olduğunda canımız pahasına değerlerimizi korumak için her şeyi yaparız. Sendikacılık adı altında teröristlere övgü düzenler, FETÖ’nün, terör örgütlerinin ağzıyla konuşanların da önce durup kendilerini değerlendirmesi gerekiyor. Memur-Sen aldığı pozisyon itibari ile ülkesinin, vatanının, bayrağının ve ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanının yani ümmetin lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında durmakla suçlayanlar önce dönüp kimin yanında durduklarına bakmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

“CİNDORUK, VESAYETÇİLERİN İNTİKAMINI ALMAK İSTİYOR”

Hüsamettin Cindoruk’un skandal ‘31 Mart’ yorumuna sert tepki veren Ünal, “Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan terör örgütlerinin hedefinde mi? Faşistlerin, ırkçıların hedefinde mi? Bütün dünyada Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan’ı hedefi alanlar 31 Mart’ta sevinmek için bekliyorlar mı? Evet bekliyorlar. Peki onlar bu meseleyi bir belediye seçimi olarak mı görüyorlar yoksa Recep Tayyip Erdoğan’a ya da Cumhur İttifakına verilen desteğin ölçüldüğü bir seçim olarak mı görüyorlar? Hüsamettin Cindoruk bunu ifşa etti bildiğiniz gibi. Hüsamettin Cindoruk eski Türkiye’nin bir aktörü olarak diyor ki ’31 Mart bir intikam günü olacaktır’ diyor. Neyin intikamı olacak? Onların zamanında birileri bunlara emrediyordu ve anında emredilen yapılıyordu. Birileri bunlara, Necmettin Erbakan’a hükümeti kurma görevi vermeyeceksin ya da Tansu Çiller’e hükümeti kurma görevini vermeyeceksin eper verirsen tanklar kışladan çıkıyor diyorlardı. Bunun üzerine onlar da demokrasi kültürünün bütün teamüllerini yok sayarak götürüp Yalım Erez’e hiç olmayacak bir şekilde hükümeti kurma görevi veriyorlardı. Peki kimin emri ile veriyorlardı? Bu milletin seçtiklerinin emri ile mi yoksa bu milletin iradesinin üzerinde kendisini hak ve karar sahibi gören vesayetçilerin emri ile mi karar veriyorlardı. Hiç olmayacak bir şekilde hükümeti kurma görevini veriyorlar. Kimin emriyle veriyorlardı? Bu milletin seçtiklerinin emri ile mi veriyorlardı yoksa bu milletin iradesinin üzerinde kendilerini hak ve karar sahibi gören vesayetçilerin emriyle mi veriyorlardı. Şimdi Hüsamettin Cindoruk herhalde vesayetçilerin karşısında zafer kazanan millet iradesinin bu zaferini hazmetmemiş olacak ki herhalde vesayetçilerin intikamını almak istiyor” dedi.

“BUNLAR FETÖ İLE MÜCADELE EDER Mİ?”

İyi Parti’nin reklam filminde ise 15 Temmuz’un intikamının alınmaya çalışıldığına dikkat çekerek tepki gösteren Ünal, “Meral Akşener’in yaptığı reklam filmine baktığınız zaman da 15 Temmuz gecesinin intikamını almaya çalışıyor. Reklam filmine bakıyorsunuz Türk Polisi birini gözaltına alıyor. Tabi orada neyin kast edildiği açık kimlerin kast edildiği açık. Yani 15 Temmuz gecesi darbe yaparken suçüstü yakalanmış darbecileri yargılamıştır Türk mahkemeleri. Ve kahraman Türk Polisi de, Özel Harekâtı da, Emniyet’i de o gece kahramanca darbecilere karşı mücadele vermiş, darbenin milletle beraber engellenmesinde çok büyük rol oynamıştır. Onları da derdest edip içeri atmıştır. Reklam filmini izlediğiniz zaman şunu görüyorsunuz. Türk Polisi yakalıyor. Bunları içeri atıyor. Sonra bakıyorsunuz ki bahar gelmiş. Yani FETÖ’cülere de sizi kurtaracağız mesajı veriyorlar. Bunları doğru okumak gerekir yani Kemal Kılıçdaroğlu’nun verdiği mesajı, Hüsamettin Cindoruk’un verdiği mesajı, Meral Akşener’in hapisteki Mehmetçik ifadesini. Asker kisvesine bürünüp darbe yaparken suçüstü yakalanan ve derdest edilen bu hainler ne zamandan beri Mehmetçik oldular. Dolayısıyla şunu doğru görmek gerek. Bunlar, Kemal Kılıçdaroğlu FETÖ ile mücadele eder mi? PKK ile mücadele eder mi? Meral Akşener FETÖ ile PKK ile mücadele eder mi? Meclis üyelerinde yüzlerce PKK’ya iltisaklı kişilerin meclis üyesi adayı olarak alındığı görülüyor. Burada mesele son derece açık. Mücadelenin bir memleket meselesi olduğu son derece açık. O yüzden Memur Sen burada tavrını açıkça ortaya koymuştur” ifadelerini kullandı.

“BU SEÇİMLERİN BİR BELEDİYE SEÇİMİ OLMAKTAN ZİYADE...”

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli’yi hedef alan sözlerine de tepkiler gösteren Ünal, “Çünkü bakıyorsunuz Türkiye düşmanlarının kullandığı dili bunlar da kullanıyor. Yeni Zelanda’da ırkçı faşist bir saldırı gerçekleştiren terörist 51 masum Müslümanı şehit ediyor Kemal Kılıçdaroğlu çıkıp bu bir İslam terörü diyor. Adamın silahının üzerinde bin yıllık kini bin yıllık nefreti var. Adam silahının üzerine haçlı nefretini haçlı kinini kazımış. Adam Kosova’nın, Sırpsındığı’nın, Bosna’nın hesabını oraya yazmış ama Kemal Kılıçdaroğlu’na göre bu saldırının sebebi İslam dünyası. Bir Grup Başkanvekili’nin Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Devlet Bahçeli’ye dün gerçekleştirdiği ağır hakaretleri ve hücrede hesap verme gibi ifadelerini gördünüz. Daha önce de bunların bir Milletvekili İzmir’den bizi denize döküyordu. Bu seçimlerin bir Belediye seçimi olmaktan ziyade açık ve net olarak bütün dünyada Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhur İttifakına verilen desteğin test olarak görüldüğü açık ve net olarak görülüyor” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN EN DENEYİMLİ KİŞİSİ HAYRETTİN GÜNGÖR”

Kahramanmaraş’ta son derece güzel bir seçim sürecini devam ettirdiklerini anlatan Ünal, Hayrettin Güngör’ün Kahramanmaraş için şans olduğunu söyledi. Ünal, sözlerine şu şekilde devam etti, “Yani Belediyecilik konusunda Türkiye’nin en deneyimli kişisi Hayrettin Güngör beyefendi hem Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikalar Kurulu Üyesi, hem Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda üst düzey bürokratlık yapmış. Ve Hayrettin Bey’in bir avantajı daha var tüm Belediye Başkanları içerisinde Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Politikalar Kurulu Üyesi olan tek kişi. Dolayısı ile Cumhurbaşkanımız ile ayda bir toplantıya katılacak. Bu da demek oluyor ki Kahramanmaraş’ımız ile ilgili meseleleri doğrudan aktarma imkanı olacak.”

Ünal, konuşmasının ardından Memur-Sen üyelerinin sorularını yanıtladı. Ziyaret toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz