CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, partisinin il binasında İl Başkanı Esat Şengül ile birlikte basının karşısına geçti. Oldukça yoğun bir katılımın olduğu toplantıda Öztunç, ekonomiden tarıma, AKEDAŞ’tan daha birçok konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sözlerinin başında AKEDAŞ ile ilgili konuşan Öztunç, “Vatandaşın rızası alınmadan ‘Elektriğinizi keseriz’ tehdidiyle tarife değişikliğine nasıl gidilir?” diyerek AKEDAŞ’tan yanıt beklediğini ifade etti. AK Parti milletvekillerine çağrıda bulunan Öztunç, “AK Parti Milletvekillerine çağrıda bulunuyorum. Ben tek başımayım, siz 6 kişisiniz. Gelin bir araya gelelim, hükümetsiniz, elinizde her şey var. Bir gidelim bir konuşalım, belki de AKEDAŞ bizi ikna edecek. Ama bir açıklama yapsınlar bize” ifadelerini kullandı.

SERBEST TÜKETİCİ SÖZLEŞMESİ TEK TARAFLI NASIL FESHEDİLDİ?”
Öztunç, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “AKEDAŞ olayı zulme dönüşmeye başladı. Bakın asgari ücretle çalışan bir insan AKEDAŞ’tan gelen bir faturayı ödeyemez. Yazıktır, günahtır. Evlere 300-400 TL fatura gelmeye başladı. Bunun bir sonu olmalı. Ne yapmaya çalışıyorlar? Serbest Tüketici Sözleşmesi’nden bahsediliyor ve bu feshedildi deniyor. Yeniden sözleşme yapacağız diyorlar. Serbest Tüketici Sözleşmesi tek taraflı nasıl feshedildi? AKDEDAŞ yönetiminin bu konuda bir açıklama yapmasını istiyorum. Vatandaşın rızası alınmadan ‘Elektriğinizi keseriz’ tehdidiyle tarife değişikliğine nasıl gidilir? Benim tarifemi değiştiriyorsun. Benim haberim ve rızam yok. İflas ettiğim zaman da diyorsun ki elektriğini keserim. Tekel olduğu için bunu yapıyor. Bu sorunun da yanıtını bekliyorum.

BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAM”
Diğer bir konu Tüketici yasası diye bir yasa var. Tüketici yasasına göre damga vergisini vatandaşın değil, AKEDAŞ’ın ödemesi gerekiyor. Neden vatandaştan alıyorsun? Bunlar toplandığı zaman 100 TL’lik fatura oluyor 300 TL. Beylerin keyfi yerinde. AKEDAŞ’ın 60 milyon dolara satıldığı söyleniyor. Bu doğru mu? AKEDAŞ’ın satıldığı 60 milyon doların ne kadarı devletten ödendi? Kur farkından dolayı kalan borç kapatılıyor mu, kapatılmıyor mu? Kur farkı oldu, TL’ye çevirelim. Verdiğiniz 30 milyon doları oradan yeni döviz kurundan hesaplayalım kalsın borcunuz gibi numaralar çekiliyor mu, çekilmiyor mu? Bunun peşini bırakmam. Milletin parası çalınacak, milletin parası alınacak. Bizde sesimizi çıkartmayacağız. Böyle bir şey yok. Vatandaşın cebindeki 3 kuruşa göz koymuşlar. Bir zulüm yapılıyor ve kimse ağzını açmıyor.

ORTA SAHADA TOP ÇEVİRDİLER”
AK Partili milletvekili arkadaşlar bir açıklama yaptılar. Açıklamayı okudum. İlgilenmiş olmalarından dolayı mutluyum. Ama orta sahada top çevirdiler. Buradan AK Partili milletvekili arkadaşlara sesleniyorum; Mahir Ünal’a sesleniyorum; önümüze düş lütfen. Gelin istediğiniz yerde bir toplantı yapalım. Bir araya gelelim. Bu işi nasıl çözeriz diye hesaplayalım. AKEDAŞ’a gelip görüşelim ve bize anlatsınlar. Bir yol bulalım ve vatandaşın cebinden alınan bu paranın önüne geçelim. Ben bütün Kahramanmaraş milletvekillerine sesleniyorum; gelin bir toplantı yapalım ve AKEDAŞ meselesine el koyalım. Aksi takdirde insanlar bu işten çok zarar görecekler ve şehrin psikolojisi bozulacak. Hep beraber AK Partili milletvekilleriyle bu işi çözelim. Yoksa 1 Ekim’de meclis açıldığı takdirde TBMM’ye milletvekilliği yetkimi kullanarak meclis araştırması talep edeceğim. Mecliste araştırma komisyonu kurulsun, AKEDAŞ meselesini incelesinler diyeceğim. Bunu yapmaya beni zorlamasınlar.

TARIM, ÇİFTÇİ PERİŞAN, SIKINTI BÜYÜK”
Tarım, çiftçi perişan, sıkıntı büyük. Elbistan’da bazı köyler Afet bölgesi ilan edilmişti. Bu yıl kuraklık vardı ve sıkıntı oldu. Bir dönümde 100-120 kilogram arpa, buğday alındı. Afet bölgesi ilan ediliyor, buğday, arpa yok devletin bir şey vermesi gerekiyor. Bir de üstüne üstlük çiftçiden sigorta parası istiyorlar. Kahramanmaraş’ın milletvekilleriysek bu memleketin evlatlarıysak bu memlekette vatandaşların oyuyla Ankara’ya gitmişsek o deri koltuklarda oturuyorsak o maaşlar alınıyorsa bu milletin sorunları çözülsün diye veriliyor. Bunu bir tek ben mi yapacağım? Elbistan’da çiftçi perişan ama konuşan yok. Burada muhalefet yapmıyorum. Rica ediyorum. Gelin oturalım ve önce şu AKEDAŞ meselesini ve diğer meseleleri görüşelim. AK Parti Genel Merkezi’ne çağırın oraya da gelirim.

EPDK BAŞKANINA GİDELİM”
EPDK dediğiniz hükümetin bir kurumu değil mi? AK Parti Milletvekilleri önümüze düşsünler gidelim EPDK Başkanına konuşalım, Enerji Bakanımızla konuşalım, durumu anlatalım. Adana’da yapılmıyor, Kütahya’da yapılmıyor, İstanbul’da yapılmıyor, Muğla’da yapılmıyor, Maraş’ta yapılıyor. EPDK Başkanına gidelim bir dakika kardeşim, sen burayı sahipsiz mi gördün diyelim. Enerji Bakanına gidelim, bir dakika kardeşim, ‘böyle bir şey yapılıyor bakanım neden buna müsaade ediyorsunuz diye soralım. Sormak onlara düşer aslında. Maraş’ta en yüksek oyu AK Parti aldı. 6 Milletvekili çıktı buradan. Eğer 6 Milletvekili kendisine oy veren seçmenin sorunuyla ilgilenmiyorsa neyle ilgilenecek merak ediyorum gerçekten.

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRIDA BULUNUYORUM”
AK Parti Milletvekillerine çağrıda bulunuyorum. Ben tek başımayım, siz 6 kişisiniz. Gelin bir araya gelelim, hükümetsiniz, elinizde her şey var. Bir gidelim bir konuşalım, belki de AKEDAŞ bizi ikna edecek. Ama bir açıklama yapsınlar bize. Ama AK Parti Milletvekillerinin açıklamalarında bir sürü çelişki var. Yani bir metin hazırlanmış öyle gidiyor. AK Parti Milletvekilleri bana bu konuda açıklama yapamayacaklarını söylüyorlar. Ama haklısın sen yap bari diyorlar. Sorun var, sorunu çözmemiz gerekiyor. Sorunu çözmek siyasetçilerin görevi. Bu Milletvekili seçilmiş 8 kişinin görevi. Bende o 8 kişiden biri olarak tek başıma gücüm yetmiyor. Gelin hep beraber yapalım diyorum Ya da siz yapın biz geri de kalalım diyorum. Yeter ki sorun çözülsün.”

7 BÖLGENİN KATILDIĞI BİR BÖLGE TOPLANTISI YAPTIK”
CHP İL Başkanı Esat Şengül ise şunları kaydetti: “Bugün milletvekilimizle beraber Pazarcık İlçemizde bir dizi çalışmalar yaptık. Kendisi Elbistan’da bazı çalışmalar gerçekleştirdi. Cumartesi günü de 7 bölgenin katıldığı bir bölge toplantısı yaptık. Bu toplantı da kuşkusuz yerel seçimlerle ilgili istişare yapıldı. Yetkili kurullar bu çalışmalara devam edecek. Kahramanmaraş’ın yerelinde neler yapıldı? Vekilimiz Kahramanmaraş’ta oy verenin de vermeyenin de bir anlamda herkesin sesi oldu. Kahramanmaraş’ın ne sorunu varsa dile getirdi. Mümkün oldukça herkesin sorununu meclis gündemine taşımaya çalışıyor.”

Haber: Emre AKKIŞ


 


 

Editör: Mahmut Beyaz