Bir yandan TBMM’de diğer yandan da seçim bölgesi ve memleketi Kahramanmaraş’ta çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP İl Başkanı Esat Şengül’le birlikte partisinin il binasında kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Hem kent hem de ülke gündemine dair açıklamalarda bulunan Öztunç, Kahramanmaraş’ın gelişmeyi hak eden bir şehir olduğuna vurgu yaptı. Var olan sorunların çözülmediğine değinen Öztunç, seçim zamanında verilen sözlerin yerine getirilmediğini söyledi.

Öztunç’un gündeme ilişkin açıklamalarından satır başları şu şekilde;

“KAHRAMANMARAŞ NEDEN SİZİN GÖZÜNÜZDE ÜVEY EVLAT?”
AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfekçi geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı. Devlet Demiryollarına yaptığı ziyaretten sonra yaptığı açıklamada, ‘Kahramanmaraş’ın Narlı Mahallesi’nden Malatya’ya hızlı tren gelecek’ dedi. Kendi ili Malatya açısından müjdeli bir haber. Mersin’den başlayıp Malatya’ya kadar giden bu hızlı tren Kahramanmaraş’a neden uğramıyor? Mersin, Adana, Osmaniye, Nurdağı’ndan Gaziantep, Narlı’dan Malatya. Kahramanmaraş merkezde hızlı tren yok. Her seçimde Kahramanmaraş meydanında hızlı tren gelecek diyenlere soruyorum; Kahramanmaraş neden sizin gözünüzde üvey evlat? Kahramanmaraş’ı çantada keklik görüyorsunuz ve hiçbir yatırım yapmıyorsunuz. Kahramanmaraş’a hızlı treni neden çok görüyorsunuz? Kahramanmaraş’a hızlı trenin gelmesinin sözünü verenler, sözünü yemiştir. Geçmişte verilen sözler tutulmamıştır. Milletimizin takdirine sunuyorum. Bir kez daha sizi kandırdılar.

“BU İŞLER KİTAP YAZMAKLA OLMUYORMUŞ”
Seçim meydanında çıkıp ta biz Kahramanmaraş’a stat yapacağız diye fotoğraf gösterdiler. Stat nerede? Elimizde bir stat vardı, onu da aldılar. Kahramanmaraşspor sürgüne gitti. Kahramanmaraş’ı bu kadar mı sevmiyorsunuz? Neden bir stat yapmıyorsunuz? Bu şehrin gelişmeye ihtiyacı yok mu? Kahramanmaraş gün görmüyor. Hayrettin Güngör geldiğinden beri Kahramanmaraş gün görmüyor. Doğru düzgün hiçbir çalışma yok. Gelen gideni aratır lafı ilk kez Kahramanmaraş’ta cuk diye oturdu. Gelen gideni arattı. Beyefendi bu kadar memuriyete düşkünse Ankara’da kalsaydı. Kahramanmaraş’ın 5 yılını yemeye ne hakkın vardı ey Hayrettin Güngör. Belediyeciliğin kitabını yazdı diye getirdiğiniz beyefendi, belediyeciliğin ‘b’sini bilmiyor. Bu işler kitap yazmakla olmuyormuş.

“TERMİNALİ BİTİREMEYECEKSENİZ BIRAKIN BEN YAPARIM”
Arsan Kavşağı ne oldu? Bir kavşağı yapamadılar. Otobüs terminali hala yapılamadı. Buradan çağrı yapıyorum; terminali bitiremeyecekseniz bırakın ben yaparım. Ben milletvekilliyim ama CHP’li belediyelerden destek alarak o terminali yaparım. Bekliyoruz ama hiçbir şeyin olduğu yok.

“EKİNÖZÜ BELEDİYESİ İLE İLGİLİ NE YAPTINIZ?”
Ekinözü Belediyesi ile ilgili ne yaptınız? Belediyede çalışan zabıta savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. ‘Ekinözü Belediyesi’nde şu şu usulsüzlükler vardır’ diyor. İçişleri Bakanı Ekinözü Belediyesi ile ilgili ne yaptı? CHP’li belediyeler olsaydı şimdiye kadar 50 defa görevden alınmıştı. Ekinözü Belediyesiyle ilgili soruşturma açıldı mı açılmadı mı?

“GİTTİĞİM HER YERDE İNSANLAR İSYAN EDİYORLAR”
Gittiğim her yerde insanlar isyan ediyorlar, ekonomi çok kötü. Çiftçi perişan, işçi perişan, esnaf perişan. Millet evine ekmek götüremiyor. AK Parti ve Cumhur İttifakı milletten uzaklaşmıştır. Bu kul hakkıdır.

“HODRİ MEYDAN BARAJI SIFIRA DÜŞÜRELİM”
Yurt sorunu var ama yurt sorunu yoktur diyorlar. Biz her gün yüzlerce talep geliyor. Daha dün Kahramanmaraşlı bir kız kardeşimiz İzmir’de sokakta kaldım dedi. Allah razı olsun Bornova Belediye Başkanımız yeni yeni yurtlar açıyor da kızımızı oraya gönderdik. Biz bunları söylüyoruz, onlar başka bir şey söylüyor. Barajı yüzde 7’ye indirecekmişler. Hodri meydan barajı sıfıra düşürelim. Biz erken seçime buyurun diyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kim yiyorsa, onların burnundan fitil fitil getireceğiz.

“30 CHP MİLLETVEKİLİ İLE KAHRAMANMARAŞ’A ÇIKARMA YAPACAĞIZ”
Önümüzdeki günlerde maksimum 1 ay içerisinde 30 milletvekilimizle Kahramanmaraş’a çıkarma yapacağız. 30 vekilimiz Kahramanmaraş’a gelip 2 gece 3 gündüz çalışacağız. Tüm ilçelerimize, büyük beldelerimize gideceğiz. Genel Başkanımız Bülent Kuşoğlu’nun başkanlığında saha çalışması yapacağız. Tüm STK’lara, derneklere, esnaflara gideceğiz. Sorunları dinleyip, Kahramanmaraş’ın sorunlarını TBMM kürsüsünde konuşacağız.

“MİLLETVEKİLLİĞİNE KAHRAMANMARAŞ’TAN DEVAM EDECEĞİM”
Benim derdim memlekete hizmet etmek. Ben partinin genel başkan yardımcısıyım istediğim yerde milletvekili adayı olurum. Ama Kahramanmaraş’ta devam ediyorum ve devam edeceğim. Kahramanmaraş’tan yeniden aday adayıyım. Sonuna kadar buradayım.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz