TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, A haber canlı yayınına katıldı. CHP’li Milletvekilinin Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yönelik ‘Ordu Satılmış’ sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kamuoyu önünde bir tepki gelmemesini eleştiren Güvenç, Kılıçdaroğlu’nun aksine vekilini savunduğunu ifade etti. Ülkede ana muhalefet partisi sorunu olduğundan bahseden Celalettin Güvenç, “Ana muhalefet partisi iktidarı yıpratma adına ülkenin menfaatlerine olan milli meselelerde bile doğru bir tavır koyamıyor. Marjinal gruplarla ilişki içerisine giriyor, ülkenin lehine olan her türlü gelişmeyi muhalefet yüksek sesle bağırarak, çağırarak, ifade ederek kamuoyu oluşturmaya çalışıyor” şeklinde konuştu.

BU CHP BU GENEL BAŞKAN MAALESEF ÜLKENİN LEHİNE OLAN İŞLERDEN RAHATSIZ”

Celalettin Güvenç konuşmasında şu ifadeler yer verdi: “CHP Lideri bizi şaşırtmıyor artık her zaman söylediğimiz gibi bir ana muhalefet partisi genel başkanına yakışmayan tutum, davranış ve söylemlerine devam ediyor. Şiddetle red ediyoruz. Anlamakta zorlandığımız iş şudur; bu ülkenin hayrına olan her işe bu CHP öteden beri bu tür tepkiler koyuyor. Ordu satılmıştır tabiri ne kadar ağır bir tabir ve ülkenin ana muhalefet partisinden bir milletvekili bunu söylüyor. Aradan şu kadar gün geçmesine rağmen soğukkanlılıkla kamuoyundan özür dileyeceğine Genel Başkan, kamuoyu önünde vekilini uyaracağına aynı söylemi ağırlaştırarak, seviyeyi düşürerek devam ediyor, şiddetle red ediyoruz. Bizim milletimiz CHP’nin bu ülkenin hayrına olan işlere karşı bu tepkilerinin farkındadır, aşinadır, bilmektedir. Söyledikleriyle bir yenisini eklemiş oldu, aslında bizim söylediklerimizi bir kere daha tescil etti. Bu CHP bu Genel Başkan maalesef ülkenin lehine olan işlerden rahatsız.

KILIÇDAROĞLU’NUN GÜNDEM DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞTIĞI ÇOK AÇIK AŞİKÂR”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündem değiştirmeye çalıştığı çok açık aşikâr. Ülkede bir muhalefet sorunu var, özellikle de ana muhalefet partisi sorunu var. Ana muhalefet partisi iktidarı yıpratma adına ülkenin menfaatlerine olan milli meselelerde bile doğru bir tavır koyamıyor, marjinal grublarla ilişki içerisine giriyor, ülkenin lehine olan her türlü gelişmeyi muhalefet yüksek sesle bağırarak, çağırarak, ifade ederek kamuoyu oluşturmaya çalışıyor. Bu Türkiye’nin önünde çok önemli bir sorun. Ama ikinci bir önemli sorun daha var, ana muhalefetin başındaki şahsın üslupsuz, ölçüsüz, ağızından çıkanı duymayan tavırları çok önemli. Kılıçdaroğlu’nun haddine değil Cumhurbaşkanına hakaret etmek, Kılıçdaroğlu’nun haddine değil Türk ordusu hakkında konuşmak ama Kılıçdaroğlu dün başka türlü konuşabiliyor, bugün başka türlü konuşabiliyor ve kontrolsüz ifadelerde bulunuyor, ana muhalefet partisi genel başkanına yakışmayacak ifadelerde bulunuyor.

BÖYLE BİR ŞEY OLAMAZ!”

Emin olun eğer Kılıçdaroğlu herhangi birisi olsa, marjinal gurupların temsilcisi olsa dersiniz ki kendi haline bırakın onun muhatabı avukatların işidir, hukukçuların işidir, savcıların işidir onlar incelesinler dersin. Ama ülkenin ana muhalefet partisinin başındaki insanın bu tutum ve davranışları ister istemez televizyon ekranlarını işgal ediyor, ister istemez yorumlamak zorunda kalıyoruz, ister istemez iade etmek zorunda kalıyoruz. Böyle bir şey olamaz ülkenin ana muhalefet partisi ve onun genel başkanı milli meselelerde bir doğru tavır yapar, ordu söz konusuysa doğru tutum belirler ama yapamıyorlar neden? Çünkü HDP ile işbirliği içerisindeler, yapamıyorlar çünkü Kılıçdaroğlu kontrolsüz bir adam, ne dediğini bilmiyor, ne yaptığını bilmiyor ve böyle suni gündem oluşturmaya çalışarak ölçüsüz konuşarak, dün konuştuğunu bugün red ederek sanki siyaset yaptığını düşünüyor. Buna karşı bizim sözcülerimiz, Cumhurbaşkanımız hepimiz gereken cevapları veriyoruz ve milletimizin engin şaşmaz sağduyusu da bunu takip ediyor. Bu milletin sağduyusu ile kimse oynayamaz, kimse milletin sağduyusunu hafife almasın. Şimdi palet fabrikası diyorsunuz yapılan üretim meydanda. Son dönemde Allah’a hamt ederek konuşuyorum Libya’da Karabağ’da sadece yurt içinde teröre karşı değil, ülkenin dışında birçok yerde yerli ve milli harp sanayinin nelere Kâdir olduğunu ne sonuçlar aldığını dünya görüyor. Kılıçdaroğlu bunu red ederek, demagoji yaparak, hakaret ederek üstünü kapatabilir mi?”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz