Kahramanmaraş'ın Düşman işgalinde kurtuluşunun 96. yıl dönümünde, pekişen milli birlik ve kardeşlik duyguları genç çeteleri yemekte buluşturdu.

12 Şubat Kahramanmaraş'ın Kurtuluşu'nun 96. yıldönümü nedeniyle mahalle çeteleri sokak ve caddelerde yürüyüş yaparak geçmişi hatırlatırlatmaya devam ediyor. Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde yeni kurulan Ağcalı Mahallesinde mart ayında yapılacak muhtarlık seçimi için aday olan İlhan Öztürk ve Piri Reis Mahallesi Muhtarı Ali Ergen ile birlikte Agcalı mahallesinde oluşturulan çete gurubuna yemek verdi. Geçtiğimiz yıllarda şehrin dört bir tarafından küme küme çetelerin şanlı bayrağımız en önde davulla zurnayla şehir merkezine doğru gelmelerini, mahallelerde sokak aralarında yiğitçe halayları çekilirdi herkeste bir heyecan her mahallede, her sokakta çetelere denk gelir, hiç tanımadığımız bu insanlara karşı, yüreğimde ecdadı yad eden bir sevgiyle saygıyla, tarifsiz bir sevgi duyarız.
'ÖNEMLİ OLAN ESKİNİN YAD EDİLMESİ'
Piri Reis Mahallesinden ayrılarak yeni Mahalle olan Agcalı Mahallesi Muhtar adayı İlhan Öztürk, “Mahallemizin kurulması ile birlikte bizlerde aday olduk 12 Şubat bayramı geldi Mahallemizin çetelerini kurduk kifayetlerini verdik bugün mahallemizin çetelerine ve vatandaşlara yemek verdik önemli olan burada yemek değil insanların o eski bayramları yaşaması ve pekişmesi bizde gençlerimize bu duyguyu yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.
Piri Reis Mahallesi Muhtarı Ali Ergen ise, “Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşun 96 yıl dönümünü kutladıklarını mahallemizden ayrılıp yeni mahalle olan Agcalı mahallesi muhtar adayı mahalle çetesi oluşturmuş bugünde onlara yemek veriyordu bizleride davet etti kendisine teşekkür ederim bugün çete yemeğine AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç'da aramıza katıldı” diye konuştu.

Haber Merkezi


Editör: Mahmut Beyaz