Geçtiğimiz hafta Perşembe günü Şehit Evliya Mahallesi'nde Hamza ve Bedriye Uzun çiftinin yaşadığı 2 katlı evde, yangın meydana gelmişti. Yangında Hamza Uzun kendi çabasıyla evden çıkarken, evin içerisinde mahsur kalan ve yardım çağrısında bulunan Bedriye Uzun ise mahalle bekçisi Fatih Tilki tarafından kurtarılmıştı. Bu çerçevede İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu da yangın esnasında canını hiçe sayarak yaşlı kadının hayatını kurtaran mahalle bekçisi Tilki’yi makamında ağırlayarak ödüllendirdi. Cebeloğlu, burada yaptığı açıklamada, “Bekçi arkadaşamız çok önemli bir görevi başarıyla canı pahasına yerine getirdi” dedi.



SUÇ VE SUÇLULARIN HER AN TEPESİNDE OLDUKLARINI GÖRÜYORUZ”

Müdür Salim Cebeloğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “2019 Mart ayından itibaren Bakanlığımız tarafından çarşı ve mahalle bekçileri ile ilgili bir planlama yapılarak teşkilatımıza çarşı ve mahalle bekçisi alınmıştı. 2019 Mart ayından itibaren bu arkadaşlar eğitimlerini tamamlayarak sahada polisimize yardımcı kolluk birimi olarak alandan vatandaşlarımızın emrinde hizmetlerini yürütüyorlar. İlimizde 300’ün üzerinde çarşı ve mahalle bekçisi görev yapmakta olup bunların 180 tanesi il merkezinde polis bölgesinde görevlerini başarıyla yürütmektedirler. Bu arkadaşlarımız 2019 Mart ayından itibaren mahallelerimizde özellikle suç analizi yaparak suç ve suç şüphelilerinin yoğun olabileceği alanlardada görevler verdik. Bu arkadaşlarımız bu alanlardaki görevlerini gece ifa etmekte ve çok başarılı sonuçlara imza atmaktadırlar. Bugüne kadar 22 çalıntı araç yakaladılar 271 aranan şahsı aldılar yine 76 ateşli silah yapılan uygulamalarda ele geçirdiler. Gece uyuşturucu kullanıcılarına yönelik yaptıkları çalışmalarda toplamda 94 narkotik olayına müdahale ettiler. Ve 34 hırsızlık olayında suçüstü yakalama yaptılar. Bu da çarşı ve mahalle bekçilerimizin özellikle gece asayiş ve güvenliği sağlamasında ne derece faydalı ve güzel işler yaptığını emniyet ve asayişe nasıl bir katkı sağladığının somut ifadesi. Bu nedenledir ki biz arkadaşlarımıza gece kartalları ismini verirken geçekten bir kartal gibi suç ve suçluların her an tepesinde olduklarını görüyoruz.

BEKÇİMİZİ TEBRİK EDİYORUM”

Son olarak ilimizde 4 Mart 2021 günü saat: 03.00 sıralarında 12 şubat ilçemizde şehit evliya mahallesinde bir ikamet yangını meydana geldi. Bu ikamette yaşlı bir çiftimiz bulunmaktaydı. Çağrıyı alır almaz en yakın noktadaki çarşı ve mahalle bekçimiz olay yerine intikal ediyor ve yangın sırasında canı pahasına evinin camını kırmak suretiyle oradaki bir vatandaşımızı dışarı çıkarararak hayatını kurtardı. Bu noktada bu toplantımıza vesile olan ve o vatandaşımızın hayatını kurtaran çarşı ve mahalle bekçimiz Fatih Tilki’yi tebrik ediyorum. Onun nezdinde bütün çarşı ve mahalle bekçilerimizi kutluyorum. Bir insanı kurtarmak bütün insanlığı kurtarmak gibidir dolayısıyla yaşamakta en kutsal haktır. Bu noktayıda ele aldığımız zaman çok önemli bir görevi başarıyla canı pahasına yerine getirdiğini görüyoruz. Bizde bu arkadaşımızı bu başarısından, bu gayretinden, bu özverisinden dolayı ödüllendirdik. Bekçimizi tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum hayırlı kazasız belasız nice görevler yapmasını temenni ediyorum.

“YİNE OLSA YİNE KURTARIRDIM”

Mahalle bekçisi Fatih Tilki ise şunları söyledi: “Şehit Evliya Mahallesinde gece saat: 03.00 sularında tesisten anonsdan büyük bir yangın olduğunu duyduk  Olay yerine geldiğimizde itfaiye ve polis arkadaşlarımda oradaydı diğer mesai arkadaşlarımızda aynı şekilde olay yerindeydi. Olay yerinde yaşlı teyzenin içeriden çığlık atarak el işaret yaptığını gördük. İtfiayeci arkadaşlarımızda aynı şekilde kurtarmaya yönelik çalışıyordu. Ben bu sırada ne yapabilirim diye düşündüğümde evin 1. katını gördüm evin yan tarafındaki dükkanın üzerinden çıkarak orada bulunan kazmayı elime aldım kazmayla demir korkulukları kırdım ve teyzeyi bu şekilde çıkardım. Çok şükür can kaybı olmadı. Yine aynı durum olsa aynı şekilde canı pahasına da olsa yine kurtarırdım. Zordu ama önemli olan başardık. Görüntüleri izlediğimde kendimle gurur duydum eminim diğer arkadaşlarımda ayın şeyi yapardı. Sadece ben hızlı davrandım, pratik düşündüm o şekilde bir tık öne geçmiş oldum.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz