Sabiha ve Ali Kaba çiftinin 4 çocuğundan biri olan Emin Kaba, 12 yıl önce doğum esnasında nefes alamaması nedeniyle beyin felci geçirdi. Tıp dilinde Serebral Palsi olarak geçen hastalıkla mücadele eden Emin, şu anda hem yürüyemiyor hem de konuşamıyor. İlk olarak Gaziantep ve Adana’da tedavi gören fakat bir sonuç alamayan Emin, son 5 yıldır da her ay Kayseri’de tedavi görüyor. Aynı zamanda da Kahramanmaraş’ta tedavi gören Emin’in yürüyebilmesi için doktorlar, Lokomat Yürüme Robotu ile tedavi alması gerektiğini söylüyor. Şu anda 130 bin TL değerinde olan yürüme robotunu maddi olanaksızlıklardan dolayı alamayan Kaba ailesi, Valilik onaylı yardım kampanyası başlattı. Yardım kampanyası çerçevesinde 9 ayda 26 bin 500 TL para toplanırken, kampanyanın bitmesine 3 ay kaldı. Kalan sürede ise istenilen para toplanamazsa, biriken para devlete geçecek. 3 ay içerisinde gereken paranın toplanabilmesi için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yetkililerden ve duyarlı vatandaşlardan destek bekleyen Emin’in ailesi, “Kampanya tarihi bitmeden yardımlarınızı yaparsanız, hem Emin’i hem de bizi çok mutlu edersiniz” dedi.

“9 AY OLDU VE ŞU ANA KADAR 26 BİN 500 TL TOPLANDI”

Emin’in babası Ali Kaba, yardım kampanyasıyla ilgili şöyle konuştu: “Doğum sırasında bebeğin havasız kalmasından dolayı beyin felci geçirdi. Tıp dilinde Serebral Palsi olarak geçiyor. Emin, doğumdan itibaren tedavi görüyor. Tedavi olarak ilk önce 2011 yılında Antep’e götürdük, orada çok verim alamadık işin açıkçası, daha sonra Adana’da da bir verim alamadık. 5 yıldır da Kayseri’ye gidiyoruz. Gidiş geliş, oradaki hastane masrafları oluyor, biz de asgari ücretle çalışıyoruz. Asgari ücrette eve yetiriyor, hastane masrafları yük olmaya başladı. Doktorlar iyi bir fizik tedaviyle ayağa kalkacağını söylüyorlar. Ama yeterli maddi durumumuz olmadığı için gerekli fizik tedavi yapılamıyor. Şu anda yürüme robotuna ihtiyacımız var. Cihazın fiyatı 130 bin TL. Bunun alınabilmesi için de şu anda Valilik onaylı bir kampanyamız var. Kampanya başlayalı 9 ay oldu ve şu ana kadar 26 bin 500 TL toplandı. IBAN atılan paralar banka da birikiyor. Biz onu kullanamıyoruz zaten. Valilikte bizi ara ara denetliyor. Para tam olarak toplandığında kullanabileceğiz.

“CUMHURBAŞKANIMIZDAN BİZİM SESİMİZİ DUYMASINI İSTİYORUZ”

Değerli büyüklerimizin ve duyarlı vatandaşlarımızın yardımlarını bekliyoruz. Son 3 ayı kampanyamızın 3 ay içerisinde toplayamazsak bu parayı topladığımız para da zaten boşa gidecek. Valilik parayı bize vermeyecek para devlete geçecek. Biz kullanamayacağız. Bu raporun tarihi bitmeden yardımlarınızı yaparsanız İnşallah hem Emin’i hem de bizi çok mutlu edersiniz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan da bize yardım etmelerini bekliyoruz, bizim sesimizi duymasını istiyoruz.”

Minik Emin’e destek olmak isteyen vatandaşlar, Valilik onaylı yardım kampanyasının Ziraat Bankası’nda açılan TR44 0001 0001 9849 5577 9650 01 nolu IBAN’ına yardımda bulunabilir.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz