Çanakkale Savaşları 100. Yıl Derneği'nin "Bir Gün Değil, Her Gün Çanakkale" projesi kapsamında Afşin Kültür Evi'ndeki serginin açılışında konuşan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Çanakkale Savaşları Gezici Sergisi"nin 3 Kasım'a kadar ziyarete açık olduğunu söyledi.

Tarih kitaplarından okunan büyük destanın, yaşanmışlıklarını Afşin'de öğrencilerle buluşturduklarını ifade eden Güven, "250 bin şehit verdiğimiz bir varoluş savaşı. Çanakkale Savaşı'nda kullanılan silahların, yaşam malzemelerinin yer aldığı bir müze ilçemize geldi. Bunu bütün gençlerimize, çocuklarımıza gezdirmemiz, göstermemiz, bu ruhu yaşatmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Çanakkale Savaşları Gezici Sergisi Müdürü Ali Murat ise Çanakkale ruhunu canlandırmak ve gelecek nesillere aktarmak için 9 yıldır Türkiye'yi gezdiklerine işaret etti.

Farklı projelerle 9 yıldır Türkiye'de il ve ilçeleri ziyaret etmeye çalıştıklarını dile getiren Murat, ."Amacımız, Çanakkale Savaşının ruhunu canlandırmak ve yetişecek olan nesle bu ruhu nakşederek, onlara ecdatlarını tanımalarını ve hangi şartlar altında bu savaşın yapıldığını gösterebilmek. Öğrencilerimize kendi geçmişi ve tarihi ile bağlantı kurdurmak adına Çanakkale'den çıkan en büyük gezici müze olarak Afşin ve diğer ilçelerimizi ziyaret edeceğiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler, Çanakkale Savaşları Gezici Sergisi Müdürü Ali Murat eşliğinde sergiyi gezdi.

Editör: Mahmut Beyaz