Dulkadiroğlu ilçesi Doğukent Camii’ne namaz kılmaya giren Ömer Faruk Yeri, namaz sonunda telefonunun çalındığını fark edince polise başvurdu. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, caminin güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. İnceleme neticesinde namaz kılıyormuş gibi yapan Orhan Ö.'nün (33) cep telefonunu çaldığı belirlendi. Olaydan sonra yakalanan ve telefonu Gaziantep'te sattığı belirlenen Orhan Ö. tutuklandı. 
Aradan geçen 20 günün ardından Doğukent Camii İmam Hatibi Fatih Balbaba ve cami cemaati tarafından telefonu çalınan Ömer Faruk Yeri’ye yeni cep telefon alınarak hediye edildi. Yetiştirme yurdunda kaldığı öğrenilen Yeri’ye yeni telefonun yanı sıra kitap seti ve futbol topu da hediye edildi.
Cami imamı Fatih Balbaba, “Kahramanmaraş Doğukent Camii cemaati hayırlı işlerde hep önder oldu. Bugün de yine camimizde daha önce bir olay yaşanmıştı. O yavrumuza telefonunu aldık ve teslim ettik. Cemaatimizle beraber bir ve beraber olarak bu anı yaşadık ve yaşattık. Rabbim destek veren tüm cemaatimizden razı olsun. Ben de ihtiyaç sahibi herkese ve her yere yardım ettikleri için cami cemaatimizi çok seviyorum” diye konuştu.

İHA

Editör: Mahmut Beyaz