Okulların tatil olmasının ardından Kahramanmaraş’taki tüm camiler ve Kur’an Kursları’nda yaz Kur'an Kursları başladı. Binlerce vatandaşın dini eğitim gördüğü en önemli merkezlerden biri olan yaz Kur’an Kursları, çocuklarla dolmasıyla birlikte adeta çiçek açtı. Yaz tatili münasebetiyle kurslara katılan gençler, Kur'an, cami, dostluk ve kardeşlikle buluşurken, dini eğitimin önemli bir kısmını da bu yaz Kur’an kursları sağlıyor. Bu kapsamda kent genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesi’ne bağlı Bahçelievler Camii’nde de çocuk sesleri camiyi neşelendiriyor.

ÇOCUKLARIMIZ CAMİLERE BÜYÜK NEŞE KATTI”

Yaz Kur’an kursları hakkında bilgiler veren Bahçelievler Camii İmam Hatibi Yusuf Gönlü, çocukların camilere büyük bir neşe kattığını söyledi. Gönlü, “Bahçelievler Camiimiz, halkın çoğunlukla gelip geçtiği, yoğun olan bir mevkide. Yavrularımız da bugün itibariyle camilerimize büyük bir neşe kattılar. Kur’an Kursları’mız bugün itibariyle başladı, İnşallah 17 Ağustos’a kadar Allah’ın izniyle devam edecek. Bu seneki sloganımız, ‘Camide çocuk sesi, Vatanımın neşesi’ olurken, bu şiarla camilerimiz İnşallah, milyonlarca çocuğumuz için eğitim yuvasına dönüşecek. Bizler de bugün ilk olarak dersimizde Kur’an-ı Kerim’in öneminden bahsettik, Kur’an okumanın, Kur’an öğrenmenin ehemmiyetini anlattık” dedi.

ANNE VE BABALARA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”

Anne ve babalara dini eğitimde büyük görevlerin düştüğünün altını çizen Gönlü, “Tabi burada anne ve babalarımıza da büyük görevler düşüyor. İnşallah, çocukları bu iki aylık sürede camilerimize gönderirler. Bütün çocuklarımızı kucaklayacağız, onlara sevgi, saygı, muhabbet ve hoşgörü ile karşılayıp, onlara camimizi tanıtacağız. İşte mihrap nedir, minber nedir, kürsü nedir, namaz, niyaz gibi konulara ağırlık vereceğiz. Son dersimizde de ahlak, adab-ı muaşeret, fıkıh gibi derslerle çocuklarımızı dini alanda bilgilendireceğiz. Tekrar anne ve babalarımıza da sesleniyorum, kayıtlarımız devam ediyor, çocuklarını din eğitimin mahrum bırakmasınlar” ifadelerini kullandı.

3 AYLIK TATİLİ BOŞ GEÇİRMEMELİLER”

Hacı Mehmet Kirişci Camii İmam Hatibi Şevket Bozdoğan ise, camilerde ve Kur’an kurslarında 365 gün boyunca sevgi ve coşkunun hakim olması için dua ettiklerini söyledi. Bozdoğan, “Öğrencilerin önlerinde 3 aylık bir tatil dönemi var. Bu süre öğrencilerin rahatlamaları, yorgunluklarını atmaları açısından önemli. Ancak çocuklarımızın eğitim havasından tamamen kopmaması gerekir. Veliler, talebeleri çok fazla boş bırakmamalı ve başıboş şekilde sokaklara inmemeleri için onları dini, kültürel ve sportif faaliyetlere yönlendirmelidirler. Bugün başlayan Yaz Kur’an Kursları bu açıdan çok önemli. Okullarda pek edinemedikleri dini bilgilerden Kur’an kurslarında faydalanan öğrenciler, okullarına da manevi olarak daha güçlü şekilde başlarlar. Akademik başarılarını manevi başarıyla perçinleyen öğrencilerin yeni eğitim-öğretim döneminde daha aktif ve daha etkili olduğu görülecektir. Bütün cami ve Kur'an kurslarımızda 365 gün boyunca sevgi ve coşkunun hakim olması için dua ediyoruz. Çünkü 'din' dediğimiz şey; aşk, heyecan, sevgi ve sevda ile olduğu zaman yaşanır ve kolay olur. Onun için bunu aşk, sevda haline getiren, çocukların yüreklerine sevgi tohumunu eken hocalara ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR”

Bozdoğan, çocukların geleceğin teminatı olduğunu vurgulayarak, “Onlar bize Allah'ın verdiği birer emanetlerdir. Bu emanetleri ebediyete nasıl hazırlayabiliriz? İşte bunun derdinde ve çabasındayız. Diyanet İşleri Başkanlığımız bunun çalışmalarını yapıyor. Çocuklarımız bu Kur'an kursunda önce insan, Müslüman olmayı, sevgiyi, saygıyı, iletişimi öğrenecekler. İnsan olmanın insana yüklediği 'başkasına tahammülü' ve başkalarına saygı göstermeyi öğrenecekler” dedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz