Geçtiğimiz günlerde yapılan kongreyle birlikte bayrağı eski Başkan Alaiddin Çiftarslan’dan devralan ve CHP Dulkadiroğlu’nun yeni başkanı olan Ejder İşlek, parti binasında İl Başkanı Esat Şengül’le beraber basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantı da vizyonunu, yapacaklarını ve bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izleyeceklerini anlatan İşlek, CHP’yi Kahramanmaraş’ta birinci parti yapmak için gece gündüz çalışacaklarını söyledi. Özellikle Dulkadiroğlu’nun dört bir tarafını karış karış gezerek, büyük bir özveriyle çalışacaklarını anlatan İşlek, “Bizlerin bu ruh, inaç ve kararlılıkla mücadele edeceğimizden ve aldığımız görevi başarıyla tamamlayacağımızdan kimsesin kuşkusu olmasın” ifadelerine yer verdi. Öte yandan İl Başkanı Esat Şengül ise Türkiye’nin en başarılı belediye başkanlarına yönelik operasyonların yapıldığını ve bunun adının siyasi operasyon olduğunu vurgulayarak, siyaseti germek istemediklerini belirtti.

GECE GÜNDÜZ DEMEDEN MÜCADELE EDECEĞİZ”
Cumhuriyet Halk Parti Dulkadiroğlu ilçe Başkanı Ejder işlek ise yeni seçilen yönetim kurulunun tanıtımında, “Siyasi partilerdeki ilçe başkanlıkları, savaşlarda cephe komutanlıklarıyla eşdeğerdedir. Savaşların bütün yükü cephe komutanlarının omuzlarındadır. Zaferler onların cesaretlerinde, kararlılıklarında, disiplinlerinde ve inaçların da tecelli eder. Zafer gerektiğinde ölmeyi alan iradenindir. Bizlerin bu ruh, inaç ve kararlılıkla mücadele edeceğimizden ve aldığımız görevi başarıyla tamamlayacağımızdan kimsesin kuşkusu olmasın. Dulkadiroğlu İlçemizin dört bir tarafında mahalle mahalle, belde belde, sokak sokak çalışacağız. Çalmadık kapı girmedik ev, sıkmadık el bırakmayacağız. Kadın kollarımızla gençlik kollarımızla gece gündüz demeden mücadele edeceğiz. Belediye meclislerinde olacağız. Ak parti Türkiye’yi yönetemiyor. Ekonomi tarihin en büyük krizinin içine doğru sürükleniyor. Milyonlarca insan işsiz, aç-sefil, perişan, iş adamlarımız kaygılı. Kimse önünü göremiyor” şeklinde ifade etti.

YURTTA VE DÜNYADA BARIŞ RÜZGÂRLARI ESECEK”
İşlek, “Toplumun etnik ve dinsel temelde ayrıştırılmasına adeta seyirci kalınmakta. Milli değerlerimiz benliğimizden adeta silinmek isteniyor. Atatürk’e hakaret edenler korunuyor, kollanıyor ve cesaretlendiriliyor. Yaşamakta olduğumuz tarihsel süreç, Ülkemizin yeniden Kemalist devrim rotasına girmekte olduğunu müjdeliyor. Göreceksiniz Türkümüz ve Kürdümüz Büyük Türkiye hedefiyle birlik olacağız. Alevimiz,sünnimiz kucaklaşacak. Üretim ekonomiyle çarşı Pazar şenlenecek, yüzler gülecek. Kimse işsiz, aç ve açıkta kalmayacak. Yurtta ve dünyada barış rüzgârları esecek” şeklinde konuştu.

BİR ŞEYLERİ SAKLAMAK YERİNE ÜZERİNE GİDİN”
Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül yaptığı konuşmada, “Son günlerde adeta siyaseti germe anlayışı içerisinde, gerilim siyasetinden iktidar partisi tüm seçim dönemlerinde bunu görüyoruz, yaşıyoruz, hissediyoruz. Yine bir seçim arifesinde devlet intikam alır mı? Devlet intikamcı olur mu? Asla olmayacağını hepimiz biliyoruz ama hiç yoktan Türkiye’nin en başarılı belediye başkanlarına yönelik operasyonlar çekiliyor. Bunun adı siyasi operasyondur. Bunun adı Kemal Kılıçdaroğlu’nun resmi belgelerli ortaya koyarak, birilerinin suç işlediğini ifade etmesi üzerine Cumhuriyet Halk partisine yönelik yapılan operasyondu. Biz siyaseti germek istemiyoruz. Bizim elimizde de belgelerimiz var. Bizde gerekli şeyleri söylediğimiz zaman ülkemize de özelliklede Kahramanmaraş’a zarar verir. Onun için bir şeyleri saklamak yerine üzerine gidin. Üretim yok. Sadece tebrik edeceğimiz bir şey var sosyal yardımı ihtiyacı olan vatandaşa dağıtıyorlar helal olsun. Ama daha fazlasını yapsınlar ben buna alkış tutarım. Ama öbür yandan dönüşümü olmayan yatırımlarla bu ülke hızla uçuruma sürükleniyor” dedi

EĞER SİYASETİ DE GERİLİM SİYASETİNE DÖNÜŞTÜRÜRSEK SIKINTILI GÜNLER BİZİ BEKLİYOR”
Şengül, “ İnşaat sektörü Türkiye’de büyümeyi sağlar fakat ölü yatırımdır, geri dönüşü olmayan bir yatırımdır. Yatırımlarınız bu yönde oldu ama müteahhitler kan ağlıyor. Bir bir istifa ediyor. Fabrika bacaları tütmüyor. Üretimin olmadığı yerde de ekonominin ayaklar altı olmasından doğal bir şey olamaz.15 Temmuz gibi hain bir darbe yaşadık belki bununda etkisi vardır ama o darbeden öncede iktidar partisi dış politikada sınıfta kalmıştır. Dün iyi dediğine bugün kötü diyor. Dün dosttum dediğine bugün düşmanım diyor. Çevremizde dost kalmadı. Bizimde bizden başka dostumuz yok. Eğer siyaseti de gerilim siyasetine dönüştürürsek sıkıntılı günler bizi bekliyor. Ama umudumuzu yitirmemiz lazım. Türkiye’de hangi siyasi partilere oy verilmiş olunursa olunsun hemşerilerimiz umutsuzluğa kapılmasın. Partimiz için önümüzdeki 3 seçime hazırlık kapsamında yapılan kongrelerimiz var.25 Kasımda Göksun ilçemizde stant verdiğimiz ilçe kongrelerimiz 10 tarih itibariyle Afşin ilçemizde tamamlanmış durumda. Bu süreç içinde 11 ilçemizde 4 tane değişiklik oldu. Önümüzdeki günlerde Necip Fazıl Kültür Merkezinde İl kongremizi gerçekleştireceğiz. İl kongremizde söyle bir iddiamız var; Tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimize bir çağrı yapmak istiyorum. Kahramanmaraşlı hemşerilerimiz hangi partiye oy vermiş olursa olsun ayın 29’unda Necip Fazıl Kültür Merkezine gelip bir Cumhuriyet Halk Partisi kongresi nasıl yapılıyor, bunu izlemesini istiyorum. Çünkü orda bulunmak, onu izlemek düşüncelerin değişmesi için söylemiyorum. Demokratik bir seçim, kongre nasıl yapılır, nasıl bir şölene dönüştürülür hemşerilerimi buraya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Ejder İşlek Başkanlığındaki CHP Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı Yönetimi ise şu isimlerden oluştu; Alaaddin Sapkıran,Ayşe Gül Taş,Cuma Akpınar,Erdoğan Doğan,Gülfidan Direk,Hanifi Bayır,Haydar Altunpek,Hüseyin Narlı,Hüseyin Sertdağ,Hüsnü Sezer,Kemal Keleşer,Kemal Özsönmez,Mürüvvet Büyükçiğer,Ramazan Yolaçan,Sonay Azsarı ve Şükran Büyükşahin.

Haber: Fazilet Çomruk


 


 


 

Editör: Mahmut Beyaz