Kültür ve Turizm Çalıştayı’nın ardından şehre kazandırılacak kültür ve turizm adına birçok projeden sonra yerli ve yabancı turistin şehre girecek olması taksicileri de sevindirdi.
Geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın öncülüğünde gerçekleştirilen ve şehre önemli katkılar sağlamak adına büyük bir yol kat edilen Kültür ve Turizm Çalıştayı’nın ardından taksiciler de şehre girecek olan yerli ve yabancı turistlerin, işlerini hareketlendireceğinden umutlu. Kahramanmaraş’ta Bankalar Taksi Durağı Başkanı Haydar Yeşil, Çalıştayın şehir için çok önemli bir çalışma olduğuna işaret ederek Kültür ve Turizm Çalıştayı’nın ekonomik olarak hem kendilerine hem de birçok sektöre hareketlilik kazandıracağını söyledi. Şu anda işlerin bir hayli durgun olduğunu belirten Yeşil, işlerinin genel anlamda iyi olması için şehre yol yapımı, uçak seferlerinin arttırılması, öğrenci sayısının arttırılması, polis okulu ve acemi birliği gibi şeylerin olması gerektiğini söyledi.

‘TURİSTLERİN ŞEHRE GELMESİ DEMEK, ŞEHRİN CANLAMASI DEMEK’

Yerli ve yabancı turistlerin şehre gelmesi kenti önemli anlamda canlandıracağını belirten Yeşil, bunun da taksiciler olarak hem kendilerine hem de birçok sektöre olumlu anlamda yansıyacağını söyledi. Yeşil, “Kültür ve Turizm Çalıştayı şehrimiz için çok önemli bir çalıştaydı. Bakanımız Mahir Ünal çok ciddi çalışmalar yürüttü. Özellikle Germenicia Antik Kenti ve mozaik alanlarının gün yüzüne çıkması Kahramanmaraş’ımıza hem yerli hem de yabancı turist anlamında birçok katkılar sağlayacak. Bu durumda da biz taksiciler olarak işlerimizin açılacağını düşünüyoruz. Çünkü kültür ve turizm anlamında şehrimiz ileri düzeyde bir yol kat edecek bu da az öncede dediğim gibi kente yabancılar gelecek ve bu turistlerin hemen hemen hepsi taksi kullanacak. Yerli ve yabancı turistin şehre gelmesi demek şehrin canlanması demektir. Para girişi demektir. Bu sadece bizim açımızdan değil, birçok sektör de, şehirde ki esnaflar açısından da çok güzel bir hareketlilik olacak. Kültür ve Turizm Bakanımız Mahir Ünal’dan Kahramanmaraşlı hemşerileri olarak çok güzel çalışmalar bekliyoruz. İnşallah da bakanımız güzel çalışmalar yapmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

‘İŞLER DURGUN’

Şu an için işlerimiz çok iyi bir durumda olmadığını ve oldukça durgun olduğunu dile getiren Yeşil, işlerinin iyi olması için şehre dışarıdan yerli veya yabancı gelmesi gerektiğini söyledi. Yeşil, “Onlar geldiği zaman bizim işlerimiz normalinden daha fazla oluyor. Bizim taksiciler olarak işlerimizin gerçekten iyi bir hale gelmesi için; öncelikle şehirlerarası bir yolumuzun olması lazım. Havayolumuzun aksamaması gerekir. Uçak tarifelerinin çoğalması lazım. Tren yolumuzun olması gerekiyor. Üniversitede ki öğrenci sayımızın artması lazım. Trabzon, Kahramanmaraş’tan daha küçük bir şehir olmasına rağmen oranın öğrenci sayısı 120 bin bizim üniversitemizin öğrenci sayısı 20-21 bin. Bir polis okulu, askeri acemi birliği eğer olursa bizim de taksiciler olarak işlerimiz çok ciddi bir şekilde hareketlenir” ifadelerini kullandı.
Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz