Sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında Onikişubat İlçesi’nin neredeyse bütün noktasını Bilgi ve Kültür Evleri ile donatan Hanefi Mahçiçek öncülüğündeki Onikişubat Belediyesi, Saçaklızade Mahallesi’nde yapımını tamamladığı Bilgi ve Kültür Evi ile yüzme havuzunun açılışını gerçekleştirirsek mahalle halkının hizmetine sundu. Bilgi ve Kültür Evi ile Yüzme Havuzu’na ise Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda yaralanan ve tedavi gördüğü GATA’da şehit olan özel harekat polisi Serkan Yılmaz’ın adı verildi. Şehit Serkan Yılmaz’ın adının yaşatıldığı Bilgi ve Kültür Evi ile yüzme havuzunun açılışı başta şehit annesi Safiye Yılmaz ve babası Hasan Yılmaz ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir ve İmran Kılıç, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve çok sayıda Saçaklızade Mahallesi sakinleri katılımıyla gerçekleştirildi.

SADECE BELEDİYE HİZMETLERİYLE YETİNMEDİK”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılışta ilk olarak kürsüye Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek geldi. Yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Mahçiçek, “6 tane yurduyla beraber okul yapan 65 tane kırsal mahallesine kültür evi yapan 7 tane havuz yapan 312 tane park yapan, 3 bin 625 ton asfalt yapan, 11 milyon 500 bin metrekarede kilit parke yol yapan Onikişubat Belediyesi. Onikişubat Belediyesi olarak biz sadece belediye hizmetleriyle yetinmeyiz. Kahramanmaraş ekonomisini global olarak insanlarımızın refah seviyesini iş ve aş imkanı daha yükseklere taşımak için gayret ediyoruz. Aslında yapılması gereken de odur. İşte bu anlayış içerisinde gerçekten 5 yıla yakın bir süre içerisinde sadece fiziki yatırımlar değil, bunun yanında kültürel bağlamda da çok ciddi yatırımlar yaptık. Kitaplar devletimizden kırtasiye ürünleri belediyemizden dedik. Her yıl 12 ila 15 bin adet civarında kırtasiye çantaları dağıttık. Her yıl 70 bin kitap aldık. 5'li setler halinde tüm okullara dağıttık. Sadece Onikişubat'ın okullarına değil bir milyon 660 bin öğrencimize ulaştık. Sonra Milli Eğitimimizle beraber bu çocuklarımız bu kitapları ne kadar okumuş ne kadar anlamış diye küçük imtihanlar yaptık. Bu yıl hiçbir zorunluluk olmadığı halde 72 bin öğrencimiz bu sınavlara katıldı. Yani eğitim alanında belki Kahramanmaraş'ta bir ilk olarak sosyal etkinlik merkezleri adı altında üniversite hazırlık kursları yaptık. Geçen yıl 2 bin 400 öğrencimiz vardı, bu yıl 2 bin 750 öğrencimiz vardı. Geçen yılki başarımız yüzde 71'di. Yani kurslarımıza devam eden çocuklarımızın yüzde 71'i üniversiteyi kazandı. Bunlar dar gelirli çocuklarımızın aileleriydi. Çalışmalarımız durmadan devam edecek” dedi.

EXPO İLE KOMPLEKSİMİZİ YENECEĞİZ”

Sözlerinin devamında EXPO 2023’e değinen Başkan Mahçiçek, “Kahramanmaraş'ımızı yeni projelerle buluşturmaya devam ediyoruz. İşte bunlardan bir tanesi de Expo projesi. Expo projesiyle bütün ilçelerimizle beraber inşallah bir rüya kenti olacağız. Buna kararlıyız. Tanıtımıyla, ekonomisiyle, bir milyar 200 milyon dolar ekonomiye katkısıyla 2 milyon insanın Kahramanmaraş'a ziyaret etmesi için güzel bir proje yaptık. Artık bundan böyle kompleks yok. Yani şurada şu var kompleksine katılmayacağız. Expo ile hepsinin önündeyiz Allah'a şükür” ifadelerini kullandı.

BU SADECE BİR SİYASİ MESELE DEĞİL, BİR MEMLEKET, BİR BEKA MESELEDİR”

Başkan Mahçiçek’in ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal kürsüye geldi. Sözlerine, “Bu ülke için canını feda etmiş bir kahramanımızın adını sonsuza kadar yaşatmak için düzenlenen törende bulunuyoruz” ifadeleriyle başlayan Ünal, “Hem Bilgi ve Kültür Evi’nin hem de kapalı yüzme havuzunun mahallemize kazandırılmasıyla birlikte Onikişubat Belediyemize teşekkür ediyorum. Bizim yaptığımız, yürüttüğümüz çalışmaları sadece bir siyasi çalışma olarak isimlendirmek yanlış olur. Bizim 17 yıldan beri Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürüttüğümüz çalışmalar az önce dinlediğiniz parçada olduğu gibi bu milleti ayağa kaldırma mücadelesidir. Bir memleket meselesidir. Bu milletin tarih içerisindeki kutlu yürüyüşünü devam ettirme mücadelesidir. Bizim her alanda yaptığımız çalışmalar sadece bir siyasi çalışmayla ifade edilemez. Bizim toplumumuzun her kesimiyle, milletimizin her ferdiyle beraber verdiğimiz mücadele bin yıldan beri bu topraklarda bir varoluş mücadelesidir ve daha bin yıl bu topraklarda çocuklarımızın yaşaması için verdiğimiz mücadeledir. O yüzden bunu sadece bir siyasi mesele olarak görmek yanlış olur. Bu sadece bir siyasi mesele değil, bir memleket meselesi, bir beka meseledir” açıklamalarında bulundu.

CUMHUR İTTİFAKI’NIN TEK HEDEFİ BU MİLLETİN BEKASIDIR”

15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin ardından kurulan Cumhur İttifakı’nın tek hedefinin Türkiye’nin bekası olduğuna dikkat çeken Ünal, “Bugün geldiğimiz noktada unutmamamız gereken şeyler vardır. Bunlardan bir tanesi 15 Temmuz’dur. 15 Temmuz’un, o gecenin bizim için unutulmaması gereken önemli yönleri vardır. 15 Temmuz bu milletin varlığına, istiklaline, istikbaline dönük hain bir saldırıydı. O gece biz millet olarak sokağa çıktığımızda her birimizin düşündüğü tek bir şey vardı. O, milletimizin bekasını muhafaza etmekti. O gece ortaya milletin gönül mutabakatından, milletin gönül birlikteliğinden bir Cumhur İttifakı ortaya çıktı. Cumhur İttifakı’nın tek bir hedefi vardı, bu milletin bekasını sonsuza kadar kaim kılmaktı. Verilen mücadelede bunun mücadelesidir. Hamdolsun hem askerimizle hem bürokrasimizle hem milletimizle hem STK’larımızla verdiğimiz mücadelede geldiğimiz nokta Türkiye için çok kıymetli ve önemlidir. 15 Temmuz’dan iki ay sonra Fırat Kalkanı harekatını gerçekleştirdik, oluşturulmak istenen terör koridorunu bir hançer gibi ortadan ikiye kestik. Zeytin Dalı Harekatıyla beraber sınır güvenliğimizi sağladık ve teröristleri Serkan kardeşim gibi can feda eden kahramanlarla hem kırsaldan hem de şehirlerden terörü ve teröristleri temizledik, temizliyoruz. Sınır güvenliğimizi sağlıyoruz. Amacımız bu ülkede yaşayan her bir ferdimizin, her bir vatandaşımızın huzur içerisinde güven içerisinde, refah içerisinde başı dik, bağımsız ve özgür olarak yaşama mücadelesidir bizim verdiğimiz mücadele. Şehidimiz Serkan Yılmaz kardeşimizin, kahramanımızın ismini burada yaşatan Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek’e çok teşekkür ediyorum. Bilgi ve Kültür Evi ile Kapalı Yüzme Havuzu’nun mahallemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından şehit ailesi ve protokol tarafından Şehit Serkan Yılmaz Bilgi ve Kültür Evi ile Kapalı Yüzme Havuzu’nun açılışı gerçekleştirildi. Şehit ailesi ve protokol mensupları Şehit Serkan Yılmaz Bilgi ve Kültür Evi ile Kapalı Yüzme Havuzu’nu gezdi, öğrencilerle sohbet etti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz