Sosyal ve Kültürel Belediyeciliğinin yanında yaptığı parke yol, sıcak asfalt, köprülü kavşak ve çevre düzenlemeleriyle hizmet ağını vatandaşların üzerine ören ve insan odaklı belediyecilik anlayışına yeni bir soluk getiren Büyükşehir Belediyesi, Karamanlı Köprülü Kavşağı'nın ardından şimdi de Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi Kavşağı için kolları sıvadı. Trafiğin rahatlatılması ve kent içi ulaşım daha kolay sağlanması adına çalışmalarını hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda yapacağı Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi Kavşağıyla dar olan şehir trafiğini daha da rahatlatmak istiyor.
Ahmet Uncu Caddesi, Kadirpaşa Bulvarı,Necip Fazıl Kısakürek Bulvarı ve Adnan Menderes Bulvarından gelen trafiğin kesişme noktasında yapılacak Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi Köprülü Kavşağında incelemelerde bulunan Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Mustafa Aksel Abacıoğlu, kavşak ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Şu an itibariyle 50'nci kazığın çakıldığını ve ilerleyen günlerde de kuzey tarafındaki çalışmaların tamamlanacağını ifade eden Abacıoğlu, Başkan Erkoç'un talimatı ve hızla devam ede çalışmalarla birlikte kavşağın 3 aydan daha kısa bir süre içerisinde biteceğini vurguladı.  

"SIKINTILARIN GİDERİLMESİ İÇİN HER ŞEYİ YAPIYORUZ"
Abacıoğlu, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: "Büyükşehir Belediyemizin en prestijli trafik çözümlemelerinden birisindeyiz. Karamanlı Köprülü Kavşağı sonrası halkımızdan gelen güzel tepkiler sayesinde başkanımız yine 3 aydan daha kısa bir süre öncesinde buranın bitmesiyle ilgili bizlere talimatını verdi ve talimat sonrasında da çalışmalarımıza başladık. Bugün itibariyle de olsa 50'nci kazığın çakılması bitti ve önümüzdeki günlerde kuzey tarafındaki çalışmalar tamamlanmış olacak. Yolun trafiğe de kapatılmasıyla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Halkımızın  bu sıkıntılarının giderilmesi için elimizden geleni yapıyoruz ve en kısa zamanda başkanımızın talimatı üzerine burayı hızlı bir şekilde tamamlayacağız."

KAPALI ALANI 114 METRE
Kavşakla ilgili teknik bilgileri de paylaşan Abacıoğlu, "Burası Karamanlı Kavşağından daha kısa bir kavşak ve kapalı alanı 114 metredir. Giriş ve çıkışları aynı Karamanlı Kavşağı gibi aç-kapa tarzında bir tüneldir. Üst tarafındaki kavşağımız yine dairesel kavşak olup, ışıksız sistemle sağa dönüşleri serbest şekilde çözümünü bitirdik" ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış


Editör: Mahmut Beyaz