Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çalışmalarından bulduğu fırsatta bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Kahramanmaraş’a gelen TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası münasebetiyle Görme Engelliler Derneği Kahramanmaraş Şubesi’ni ziyaret etti. Görme Engelliler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Çakmak ve dernek üyesi görme engelli bireylerle bir araya gelen Güvenç, “Bugün Görme Engelliler Derneği’nde Allah’a hamdolsun umut var, yaşama sevinci var, bir inanç ve dayanışma var” dedi. Görme Engelliler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Çakmak ise ziyaretlerinden dolayı Güvenç’e teşekkür ederken, AK Parti hükümetinin engelli bireylere yönelik önemli hizmetler yaptığını belirterek teşekkür etti.

“BU MİLLETİN SIRTINI YERE GETİREMEZLER”

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Görme Engelliler Derneği ziyaretiyle umut ve yaşama sevinci yakaladıklarını dile getirerek, devletin, engelli, ihtiyar ve zor durumda olan bireylerin yanında olduğu müddetçe devlet olduğunu söyledi. Güvenç, “Bütün kardeşlerimin huzurunda hemşerilerime bir kere daha selam olsun. Devlet, engellesine sahip çıkıyorsa devlettir. Devlet, ihtiyarına sahip çıkıyorsa devlettir. Devlet, düşkününe sahip çıkıyorsa devlettir. Bugün Görme Engelliler Derneği’nde Allah’a hamdolsun umut var, yaşama sevinci var, bir inanç ve dayanışma var. Demekki geleceğimiz aydınlık olacak. Hemşerilerim hiç üzülmesinler, hiç kaygılanmasınlar bu milletin sırtını yere getiremezler. Çünkü Görme Engelliler Derneği’nde biz bu heyecanı, umudu, inancı ve yaşama sevincini yakaladıysak, Allah’ın izniyle bu beraberlik bizi çok daha ileriye götürecek. Ben bir kere daha bu verdiğiniz inanç ve heyecan için teşekkür ediyorum, hepinizi Allah’a emanet ediyorum” ifadelerini kullandı.

“BEN BU HÜKÜMETE TEŞEKKÜR ETMEYEYİM DE KİME TEŞEKKÜR EDEYİM”

Kahramanmaraş Görme Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Çakmak ise ziyaretlerinden dolayı Güvenç’e teşekkür ederken, AK Parti hükümetiyle birlikte engelli bireylerin sosyal hayata daha fazla katılım sağladığını söyledi. Yaptığı konuşmasında geçmişte yaşadığı zorlukları anlatırken oldukça duygulanan Çakmak, “Ben bu hükümete teşekkür etmeyeyim de kime teşekkür edeyim. 2002 yılında üç aya bir engellilere o günün parasıyla 62 milyon maaş verilirdi, dikkat çekiyorum üç aya bir. Bunu aylığa böldüğümüzde 21 milyon bile yapmıyordu ama şu anda bir engelli eğer birincin derece ağır raporu varsa aylık 860 TL, ikinci ve üçüncü derecede ağır raporu varsa 742 TL engelli maaşı alıyor. Bu engellinin yakınının ona hizmet etmesi için şuan da aylık 1460 TL evde bakım ücreti veriyor hükümetimiz. Ben bu hükümete teşekkür etmeyeyim de kime teşekkür edeyim. 2002 yılında kamu kurumunda çalışan engelli sayısı 5 bin 71 kişiydi, şuan da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın atamasıyla beraber kamu kurumlarında çalışan engelli sayısı 56 bin oldu. Ben evimde sıradan bir kördüm, annem babam bu çocuk ne yapacak diye düşünüyordu kara kara ama hamdolsun Rabbime hükümetimiz bizim için okullar yaptırdı, sosyal alanlar yaptırdı, okuttu-büyüttü ve şimdi de maaşımı veriyor bana kamu kurumunda çalışıyorum” şeklinde konuştu.

Çakmak, ziyaret sonrası Güvenç’e, braille alfabesiyle yazılmış Kur’an-ı Kerim Elif Ba’sı hediye etti.

Ziyaret, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz