“Toplum aliden oluşur” düsturuyla hareket eden Teknik ve fiziki belediyeciliğin yanında sosyal belediyecilik onlayışı ile Kahramanmaraş’a hizmet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, genç çiftlere örnek olması dolasıyla evlilikleri 50 yılı geçen yaşlı çiftlere 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle yemek programı düzenledi.

Çamlıca restoranda düzenlenen programda konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Aile kurumu çok önemli. Güçlü aileler, güçlü milletler inşa eder. Bugünkü medeniyetimizin temelinde aziz milletimizin var oluşun da aile kurumumuzun güçlülüğü çok önemli bir etkendir. Biz özellikle bugünde 14 Şubat sevgililer gününde aile kurumuna vurgu yapmak istedik. Bizim için, bizim milletimiz için aile kurumu çok önemli. Bunu nereden biliyoruz? Çünkü siz değerli büyüklerimiz, aileler, anneler, babalar en büyük kaygılarından bir tanesi evlilik yaşına gelmiş evlatlarının evlilik hazırlıkları. Onların mürüvvetini görme bizim toplumumuzun en önemli görevlilerinden biri. Allah sizlere sağlık, sıhhat muhabbetlerini arttırsın” şeklinde konuştu

MUHABBET ÇOK ÖNEMLİ

Özellikle muhabbetin önemine dikkat çeken Erkoç konuşmasını şöyle sürdürdü: “Birbirilerinizin arasında ki muhabbet çok önemli. Topluma sinerji veren örnek ailesiniz her biriniz. Allah daha nice yıllar sağlık, sıhhat içinde sizleri aynı yastığa baş koymayı nasip eylesin. Gençlerimizin örnek almasını diliyoruz. Memleketin huzurun da sizlerin duası çok önemli. Sizlerin yaşantısı bizlere örnek olmakta hep. Gelecek nesillerde hep sizin gibi örnek alileri örnek alır ve ömürlerini hep kurdukları ailede bir yastıkta geçirirler inşallah. Biz bir belediye olarak bir aile şube müdürlüğü kurduk.

ALİLERİN MUTULLUĞU ÖNEMLİ

Sadece buradaki arkadaşlarımızın görevi ailelerimizin daha mutlu, daha huzurlu yaşamasını sağlamak. Buna çok önem veriyoruz belediye olarak. Çünkü aileler Toplumun temelini, çekirdeğini teşkil etmekte. Aile kurumunda sıkıntı çıktığında bu topluma sirayet etmekte. Aile kurumunda huzur mutluluk ve sevgi bu da toplumun geneline sirayet etmekte. Bizde buğunu sizlerle beraber olmak, sizlerle beraber kutlamak istedik. Değerli büyüklerimiz içinde çok önemli çalışmalarımız var.

ÖZEL ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Özel dinlenme salonları yapıyoruz. Belediye otobüslerimizi çoğalttık. Daha önce dolmuşlar vardı. Yaşlılarımız dolmuşları kullanamıyorlardı. Serbest biniş kartı vererekten otobüs sayısını da arttırarak ta ulaşım işini biraz daha rahatlattığımızı düşünüyoruz. Yaşlılarımız evlerinde huzurlu yaşasın, huzurlu evler projemiz var. Bir elektronik otomasyon sistemi kurduk evlere. Örnek projeler başlattık. Tek başına yaşayan değerli büyüklerimize tüm Kahramanmaraş’a genel olarak bunu yayacağız ve evlerde huzurlu yaşaması için belediye olarak değerli büyüklerimizin yanın da olacağız. Bizim tek amacımız sizlerin duasını almak. Sizlerin bu şehirde mutlu ve huzurlu yaşamasını sağlamak. Hep beraber sizlerde fiili ve kavli dualarınızla bu şehrin daha huzurlu, daha mutlu olması için beraber omuz omuza mücadele edeceğiz. Davetimize katıldığınız için en kalbi duygularımla minnet ve şükranlarımı sunuyorum”

Konuşmaların ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve eşi Derya Erkoç, yaşlı çiftlere gül verdi.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz