Geçmişteki acılarını sararak geleceğe emin adımlarla yürüyen Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan’ın kadroları ile Türkiye’yi bölgenin yaldızı yaptı. “Halka Hizmet Hakka Hizmet” anlayışı bu kadroların en önemli ayağı olan, Türkiye yeşil hareketini ve Manevi evlat butonu hareketini başlatan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, büyüklere saygısı küçüklere sevgisiyle gönüllere taht kurmaya devam ediyor. 400 yararlı proje yanı sıra, doğumdan ölüme kadar her bireyin yanında olmak üzere görev yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Erkoç ile adeta altın çağını yaşıyor.

VATANDAŞLARI UNUTMADI

Kurban bayramı dolayısıyla büyüklerin ellerini öperek hayır dualarını alan Erkoç, çocuklara da hediye vererek gönüllerini fetetti. Yaşlıların ulu bir makam olduğunu bilen ve 2017 yılında hayata geçirdiği “Manevi Evlat Butonu” ile yaşlıların imdadına yetişti.

SİSTEMİN HEPSİ YAŞLILAR İÇİN

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi il genelindeki bakıma muhtaç olan ve kimsesi olmayan, yaşamlarını tek başına sürdüremeyen yaşlıları elektronik sistem sayesinde an ve an kontrol edebiliyor. Yeni sistem sayesinde yaşlı ve hasta olan ihtiyaç sahipleri elindeki butona basarak sıcak yemek, evde temizlik hizmeti, sağlık sorununu, evde tadilat gibi birçok talepte bulunabiliyor. Kişi isterse 'güvenliğim tehlikede' diyerek 'polis gönderin' de diyebiliyor. Bu sistemle entegreli olan gaz, su baskını, duman-yangını dedektörü de bulunuyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 'Yaşlı Dostu Kent' unvanı alan ve ayrıca kurduğu Akılı Yaşlı Bakım Merkezi ile de Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nden ödül alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yaşlıların adeta manevi evladı oldu.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz