Bir haftadan az bir sürenin kaldığı Mahalli İdareler Seçimi kapsamında çalışmalarına ara vermeksizin devam eden Cumhur İttifakı Onikişubat Belediye Başkan Adayı Hanefi Mahçiçek, kırsal mahalle ziyaretlerini sürdürüyor. Onikişubat İlçesi’nde çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmamayı hedefleyen Başkan Mahçiçek, bu kez ise AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ve AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara ile birlikte birlik ve beraberliğiyle adından söz ettiren Bulutoğlu Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği programda, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Cumhur İttifakı Onikişubat Belediye Başkan Adayı Hanefi Mahçiçek ve AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, yerel seçimler için destek istedi.

“SİZ BİZİM, BİZ DE SİZİN YOLUNUZDAN AYRILMADIK”

AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara’nın selamlama konuşmasının ardından AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, mahalle halkına seslendi. Bulutoğlu Mahallesi’nin her anlamda birlik ve beraberlik örneği sergilediğini dile getiren Özdemir, “Sizinle yaklaşık beş yıldır fiilen beraber çalışıyoruz. AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit beyden belli bir süre önce o görevi ben yapmıştım. O dönem muhtarımızla burada programlar yapmıştık, her yaptığımız programda da burada büyük bir coşku, büyük bir heyecan vardı. Arınızda da önemli bir birliktelik var. Düğüne geldiğimizde de, cenazeye geldiğimizde de, seçim programlarında da her zaman bir aradasınız. Hatta sadece Bulutoğlu’nda bir arada olmak değil, muhtarımız Mehmet Gürbak’ın bir özelliği var, etrafındaki etki alanıyla bir arada olabilen bir arkadaşımız. Bu güzel birlikteliği sağladığı için ona ayrıca teşekkür ederiz. Her geldiğimiz zaman sizinle memleketimizin her türlü sorununu istişare ettik. Bazen sıkıntılarımız vardı onları konuştuk ama hiçbir zaman yolunuzu bizim yolumuzdan ayırmadınız. Biz de sizin yolunuzdan hiç ayrılmadık, aramızda kuvvetli bir bağ var. Şimdi size geldik ki seçime çok az bir zaman var, aslında burada siyasi propaganda yapmak için gelmedik. Zaten hepinizin görüşünü biliyorum, birbirimize gönül vermişiz ki buradayız” dedi.

“KAFANIZI KARIŞTIRMAK İÇİN ALDATMALAR YAPIYORLAR”

Sahada Cumhur İttifakı’nı karalamaya yönelik propagandaların yapıldığını dile getiren Özdemir, “Sahada bazen öyle propagandalar yapılır ki sanki AK Parti lehineymiş gibi, sanki Cumhur İttifakı lehineymiş gibi, örneğin, ’17 yıldır oy verdim de, bu sefer vermeyeceğim’ derler. Aslında 17 yıldır da vermemiştir ama sizin kafanızı karıştırmak için böyle aldatmalar yaparlar. Esnaf ziyaretleri yaptığımızda özellikle vatandaşlarımız açısından bir şey söylemiyorum, vatandaşlarımız bunu bir yerel seçim gibi görmüyorlar. Soruyorum, ‘belediye başkanınızdan bir isteğiniz var mı’ diye, ‘önce bir seçimi atlatalım’ diyorlar. ‘Biz Cumhurbaşkanımıza destek olmaya geldik, siz merak etmeyin’ diyorlar. Ama esnaflarımız da, ‘Biz belli bir süredir ekonomik sıkıntı yaşıyoruz’ diyenler olabiliyor. Bir kere şunun farkında olalım, Ağustos ayından beri biz ciddi bir ekonomik savaş veriyoruz. Savaşlar önceden omuz omuza, göğüs göğse mücadeleyle olurdu ama şimdi öyle olmuyor maalesef. Şimdi tuzaklarla yapılıyor, herkes elindeki gücü savaş materyali olarak kullanıyor. Amerika’nın da, İngiltere’nin de elindeki en büyük güç para. Parayı silah olarak kullanıyorlar, Ağustos ayında dolar biliyorsunuz bir anda 7,5 TL oldu, ama doların böyle artmasındaki mantığı da söyleyeyim. 24 Haziran seçimlerinden önce Cumhurbaşkanımız bir anda seçim kararı aldı, aslında seçim düşüncesi yoktu. Niye aldı? Aslında Amerika’nın bize karşı bir ekonomik güç yaptırımı uygulayacağını haber aldı, bu yaptırım uygulanmadan seçimi gerçekleştirmek istedi. Ve gerçekten de baskın bir şekilde 24 Haziran seçimlerini yaptık, hemen arkasından da o kriz oldu. O krizin evveliyatı vardı ama Cumhurbaşkanımız bunun istihbaratını almıştı” ifadelerini kullandı.

“KRİZLERİ FIRSATA ÇEVİRENLER VAR”

Dış güçlerin Türkiye’ye zarar vermek için birçok noktadan saldırdıklarını anlatan Özdemir, sözlerine şu şekilde devam etti, “Şu her gün Cuma namazı kılan Muharrem İnce vardı ya, 24 Haziran propagandası yaparken, ‘Dolar 8,5-10 TL olacak’ dedi. Niye söyledi? Çünkü bunların haberini onlara vermişlerdi. ‘Biz Türkiye’ye bir yaptırım uygulayacağız, siz de ülke içinde bunu destekleyin’ dediler. Ama Cumhurbaşkanımız bu konuda ferasetli davrandı, seçim önce oldu, arkasından kriz patlak verdi. Şimdi krize anında müdahale ettik ve üç ayda dolar eski seviyesine döndü. Ama piyasa rahatlamadı değil mi? Normalde rahatlaması lazımdı. Çünkü, kurgulayıcılar, ‘Biz dolarla baskı kuralım, siz de içeride fiyatların arttığından dolayı şikayette bulunun’ dediler. Gerçekten de patlıcanın, biberin fiyatı 15 TL olur mu dediler. Aslında patlıcanla, biberinde fiyatı o kadar yüksek değildi. Kışın hava ılıman gittiğinde patlıcan 7-8 TL’dir. Hava çok kötü gittiğinde bunun fiyatın biraz daha pahalıdır. Ama zaten bizim kardeşlerimiz, eşlerimiz, annelerimiz patlıcanı Temmuz’da, Ağustos’ta kurutur, kışın zaten kuru patlıcan yerdik. Kışın taze patlıcan yemezdik ama onun üzerinden propaganda yaptılar. Ekonominin kötü gittiği algısını oluşturdular. Bu durumu fırsata çeviren kötü niyetliler de var. İki gün önce çarşıyı gezerken çiğ köfteci adam, ‘şu poşetin topunu 6 TL’ye alıyordum, şimdi 26 TL’ye alıyorum’ dedi. Bu poşetin yurt dışıyla, ithalle filan işi yok. Bazıları da bu durumu fırsata çevirmiş. Bizim esnafımız bu konuda çok duyarlıydı eskiden. Hatırlıyor musunuz, 15 Temmuz olduğunda, şehirlerden para toplayalım devlete hibe edelim diye çalışmalar yapıldı. Afrin’de ki operasyonlar için sizler destek oldunuz. Arıcılar Birliği örneğin tonlarca bal götürelim dediler, keçi yetiştiricileri aldılar keçilerini götürdüler.  Çünkü biz hükümetimizi ve devletimizi severiz, ona halel gelsin istemeyiz. Ama şimdi bunu fırsata çevirenler oluyor. Hemen bunu fırsata çevirelim diyorlar. Bu ahlak anlayışı bizde yok ama milletimizin içine sızmış adamlar fırsatçılık yapıyor, sonra da algı propagandası yapıyorlar.”

“HİÇBİR ZAMAN BU MİLLETİ TUZAĞA DÜŞÜREMEDİLER”

31 Mart yerel seçimleri öncesi piyasanın normale dönderilmediğine yönelik algı operasyonu yapıldığını aktaran Özdemir, “Bütün bunlarla mücadele ederken bu mücadele niye zor hale geldi. Çünkü 31 Mart yerel seçimleri var, ‘31 Mart’tan önce piyasası normale döndürmedik algısı oluşturursak bu hükümet 31 Mart’ta zarar görür, arkasından da biz bu hükümet bu işi yapamıyor, yüzde 50’nin altına düştü deriz, bir seçim daha isteriz’ diyorlar. Biz niye seçimler beş yılda bir yapılsın dedik? Çünkü her seçim döneminde hükümetin 6 ayı gidiyor, ticaret canlanmıyor bir türlü seçim olduğunda. O yüzden bu ülkede ansızın, bastırılmış, baskın seçimler olmasın diye bu düzenlemeyi getirdik. Bu düzenlemeyi de CHP ve MHP ile birlikte getirdik. Ama şimdi bunu planlıyorlar. Buna meydan vermeyin. Bakın burada bir tuzak var, bu tuzağı görmenizi istiyorum. Çok kritik bir dönemece geldik. Bir hafta sonra hiç endişe etmeyin. Yerel seçim bitecek, Allah’ın izniyle iyi bir sonuç alacağız, onların tek yapacağı şey bizi tebrik etmek olacak. Çünkü yapabilecekleri bütün oyunları yaptılar. Hiçbir zaman da bu milleti tuzağa düşüremediler” dedi.

“HANEFİ BAŞKANIMIZ CANLA BAŞLA ÇALIŞTI”

Sözlerinin devamında Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in beş yıllık görev süresinde canla başla çalışarak özellikle kırsal mahallelere çok ciddi yatırımlar kazandırdığını dile getiren Özdemir, “Onikişubat Belediye Başkanımız beş yıldır canla başla, özellikle de kırsal mahallelerimizde çok ciddi çalışmalar yaptı. Ama eksik var mı, var, kabul ediyoruz. Eksik olanları da tamamlayacağız. Belediye Başkanlarımızdan bir eksik görmüşseniz, teşkilatımızdan bir eksik görmüşseniz, bu kadar kritik bir dönemeçte bu eksiği, yanlışı kafanızın bir tarafına koyun, seçimden sonra gelin bize kızın. Deyin ki, ‘bunlardan dolayı biz size kızıyoruz, bunları yapmanızı istiyoruz. Ama seçime kadar bunu beka meselesi gördük, bir şey demedik’ deyin biz sizi başımızın üstünde taşırız. Siz çünkü bizi en karanlık günlerimizde başınızın üstünde taşıdınız. 15 Temmuz’da siz olmasaydınız, bu devletin elinden tutup, devleti kurtaran millet olmasaydı, şuan da biz sizinle bu konuşmayı yapıyor olmazdık. O yüzden biz size minnettarız. Bu bir haftalık sürede de kızgınlığımızı, küskünlüğümü bir kenara bırakalım. Çok iyi bir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız var, teknik bir insan. Size lazım olan da bu, size lazım olan siyaset değil. İyi bir de Onikişubat Belediye Başkan adayımız var. Aralarında da ciddi bir uyum var. Bu çok önemli, hep birlikte bütün sorunların, fikir ayrılıklarının üstesinden geleceğiz. Bu güne kadar verdiğiniz destekler için minnettarız, bugünden sonra da bir kez daha sizden destek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“DEVLETİN BEKASI, ÜLKENİN BEKASI ÇOK ÖNEMLİ”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek de yaptığı konuşmada Türkiye’nin geçmişte zor günler geçirdiğini, millet iradesine darbe vurulduğunu söyledi. Başkan Mahçiçek, “Mahallemizin onursal muhtarı Tebeli Kahya’mıza ve onun değerli oğlu muhtarımız Mehmet Gürbak beye hem kendim adına, hem partim adına, hem de sizler adına teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızda, Cumhur İttifakı’nın bir diğer kanadı olan MHP’nin Genel Başkanı Devlet bey de sık sık ifade ediyor. Devletin bekası, ülkenin bekası diye bir kelimeyi sık sık telaffuz ediyorlar. Bu ülkede 1950 yılında çok partili sisteme geçildi, bunun adına da demokrasi dendi. Millet iradesine başvuruldu yani. Millet iradesine başvurulmadan önce de tek parti yönetimi vardı. O dönemde partilerin il başkanı aynı zamanda memleketin valisiydi. 1950’de millet iradesine başvurunca, millet geçmiş dönemdeki yönetimi reddetti ve Adnan Menderes’i seçti. Rahmetli Adnan Menderes on sene iktidarda kaldı. Yaptıkları, bu ülkedeki köylerin yollarını açmaya, elektrik getirmeye çalıştı. Yani milleti medeniyetle, hizmetlerle buluşturmaya çalıştı. Sonra bir de ezanı tekrar Arapça okutmaya başlattı. Siz misiniz bunu yapan, bizim sistemimize nasıl dokunursunuz dediler, 1960’da Adnan Menderes’i ihtilalle indirdiler. Onun kabahati ezanı tekrar Arapça okutmak, millete bir takım medeni hizmetleri getirmek, milleti biraz daha inancıyla buluşturmaktı. Onu astılar, astıkları adam milletin seçtiği başbakandı. Sonra onu astıkları dar ağacının, boğazına geçirdikleri urganın arasını ailesinden icra ile geri aldılar. Bu ülkenin çocuklarını sürekli oyunlarla böldüler, birbirlerine kırdırdılar” açıklamalarında bulundu.

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A EN AZ 20 DEFA MÜDAHALE ETTİLER”

AK Parti’nin kurulmasının ardından geçen süreçte de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Türkiye’nin gelişimini durdurmak için darbe girişimlerinin yaşandığını anlatan Başkan Mahçiçek, “2001’de AK Parti kuruldu, kuruluşunun ardından geçen 18 yılda eski sistem devam ediyordu. Bu 18 sene içerisinde Recep Tayyip Erdoğan’ı, yani AK Parti iktidarını alaşağı etmek için 20 defa müdahale ettiler. Daha iktidar olduktan iki ay sonra, askerlerin içinde alnı secdeye gelenleri irticacı diye atıyorlar, Abdullah bey de ona şerh koyuyor, imzalamıyor ani. O zamanki Genelkurmay başkanı sen bunu nasıl imzalamazsın diye muhtıra veriyor. 20 olay da çok önemli ama bir tanesi Türkiye’nin geleceğinin döndüğü gün. O zaman ki yargı MİT Müşteşarı Hakan Fidan’ı ifadeye çağırıyor, Cumhurbaşkanımız da ameliyat olmak için hastaneye girmiş. Cumhurbaşkanımıza haber veriyorlar, Tayyip bey geri dönüyor, MİT Müsteşarına sakın ifade vermeye gitme diyor. Eğer o gün MİT Müsteşarı ifadeye gitseydi onu alacaklardı, arkasından ailesiyle beraber Cumhurbaşkanımızı alacaklardı. Ama Cenab-ı hak yardım ediyor, oyunlar bozuluyor Allah’a şükür. Sonra 15 Temmuz’da bu ülkenin çocuklarını kandırdılar, bu milletin üstüne bomba yağdırdılar. Sadece Gölbaşı’nda bir bomba ile 41 tane özel harekat polisi şehit oldu, toplamda 251 şehit. Bütün bunları yaşadık ama bugün itibariyle o yasaklar bütünüyle kalktı” dedi.

“HİZMETİN EN İYİSİNİ YAPARIZ AMA...”

Sözlerinin devamında Türkiye’nin bekasının önemli olduğunu, 31 Mart seçimlerinin de Türkiye’nin bekası için önem arz ettiğini dile getiren Başkan Mahçiçek, “Beka meselesi çok önemli, İnşallah 31 Mart’ta bu ülkenin üzerinde oynanan oyunları bozacaksınız. 15 Temmuz’da muvaffak olamadılar ama oyun devam ediyor. Türkiye’nin güneyinde Suriye ile 920 kilometre bizim sınırımız var. O koridorda terör devleti oluşturmaya devam ediyorlar ama Türkiye o koridoru oluşturmayacak. Onun için 31 Mart’ta gideceğiz, bu kabil oyunların kökünü kazıyacağız. Yoksa biz hizmeti yaparız, yaptık da. Son beş sene yaptığımız hizmetler 90 senede yapılanların çok daha üstünde. 1 milyon 640 milyar TL sadece Bulutoğlu Mahallesi’ne yatırım yapmışız. Allah’a şükür çamura basacak yer bırakmadık, 2014’de biz yine buradaydık, çocuklarımız naylon terliklerle çamurun içindeydi. Gecemiz gündüzümüz yok ama güzel bir söz duyduğumuzda bütün yorgunluğumuzu unutuyoruz. Geçen bir vatandaşımız, ‘Eksik noksan olsa ne olur başkanım, sen bize kundura giymeyi öğrettin’ dedi. Orada dünyalar bizim oldu. Onun için hizmetin en iyisini yaparız, biz de bu işi iyi biliriz. O noktada sıkıntınız olmasın, sizlere hizmet için 7/24 sahadayız” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz