Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı yaptığı açıklamada hac ibadeti sırasında pandemi koşulları nedeiyle alınacak önlemler çerçevesinde yurt dışından kimsenin alınmayacağını açıkladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada ülke içinden yalnızca 60 bin kişinin hacca kabul edileceği, bu kişiler arasında ise kronik rahatsızlığı olmayan 18 ila 65 yaş arasında ve aşı olmuş kişilerin hac için kabul edileceği belirtildi.

“HACI ADAYLARI İLE İLGİLİ HUSUSLAR DEĞERLENDİRİLDİ”
Konuyla ilgili konuşan Kahramanmaraş İl Müftü Yardımcısı Cafer Kılınç, şunları söyledi: “Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulu, Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş başkanlığında toplandı. Toplantıda, Suudi Arabistan hükümetinin, Kovid-19 salgını nedeniyle 2021 yılında hac ibadetinin sadece ülke içinde yaşayan ve değişik milletlerden oluşan sınırlı sayıda Müslümanla ifa edileceği ve yurt dışından hacı adayı kabul edilmeyeceği şeklindeki kararı üzerine ülkemizden hac ibadetini yapmak için kayıtlarını yaptıran hacı adaylarımızla ilgili hususlar görüşüp değerlendirildi.

2022 YILINA ERTELENDİ
Toplantıda yapılan değerlendirmeler neticesinde: 2020 yılında kesin kayıt hakkı elde edip hac yapılamadığı için gerekli şartları yerine getirerek hakları 2021 yılına devredilen hacı adaylarının, hac ücretlerinden mahsup edilmek üzere daha önce hesaplarında bırakılan 1000'er riyalin 2022 yılı haccından mahsup edilmek üzere blokesinin devamı şartıyla kayıt haklarının 2022 yılına devredilmesine, 2022 yılına kesin kayıt hakkı devredilen hacı adaylarından hacca gitmekten vazgeçenler olması durumunda, ödemiş oldukları ücretlerin tamamının iade edilmesine ve bu kişilerin kazanılmış kura kat sayıları ile gelecek yıllarda kuraya dâhil edilmesine karar verildi.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz