Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için başvuruların başlamasının ardından sınava girmek için para yatırmak isteyen binlerce vatandaş ATM’lerin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

22-23 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan 2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans sınavı için başvuruların başlamasından bu yana ATM’ler önünde kuyruklar oluştu. Bu kuyruğa ayın 15’i olduğu için maaşını çekmek isteyen memurlarda eklenince ATM’ler çekilmez bir hal aldı. Maaş ile sınav başvurusunun aynı güne denk gelmesi vatandaşları ATM önünde mesken tutturdu. Başvuru için sabahın erken saatlerinde ATM önüne hücum eden vatandaşlardan Ayşegül Çokak, “Aylarıdır bu sınav için gecemi gündüzüme katıp hazırlanıyorum. 2014 yılında üniversitenden mezun oldum. Ama bir türlü atanamadım. Tek hayalim bu sınav. Başvuru için bir gün değil, gerekirse bir hafta daha beklerim.  Hava çok sıcak ve elbette zorlanıyorum. Fakat bu sınavdan hiç olmadığım kadar umutluyum. Bu bir fırsatçılık değil elbette ama darbe girişiminin ardından kamu da birçok memur açığı oldu. İnşallah bende hakkımla bu sınavı kazanacağım” dedi.  

‘KPSS BİZİM İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR’

Sınav hakkında fikir ve düşüncelerini paylaşan Muhammed Ali Atmaca ise “ KPSS sınavı bir nevi hayatımızın dönüm noktası niteliği taşıyan bir sınav. Bu yüzden memur olmak isteyen biz gençler için çok büyük bir önem arz ediyor. Bunun için 2 yıldan bu yanan bu sınav için aralıksız çalışıyorum. İnşallah bu sınav benim için güzel geçer ve memur olurum.”

‘BU SINAV İÇİN GECEMİ GÜNDÜZÜME KATTIM’

ATM önünde ki uzun kuyruklarda sıra bekleyen bir başka vatandaş Mehmet Taşçı ise şunları kaydetti: “Ben bir önce ki KPSS’ye girmiştim ama kazanamadım. Bu KPSS’ye gecemi gündüzüme katarak çalıştım. Bu sebepten dolayı bu sırada beklemek dahi beni heyecanlandırıyor. İnşallah bu sınavda başarılı olurum.”

Haber: Emre Akkış

 

 

Editör: Mahmut Beyaz