Ne yazık ki her ne kadar icraatlar yapılıyor olursa olsun, çevremizdeki birçok büyükşehirden kalkınma hızımızın düşük olduğu bir gerçek. En azından bir vatandaş olarak benim gördüğüm bu.

Herkesin birbirinin ayağını kaydırmaya çalıştığı, Cumhurbaşkanı’nın yanına çıksalar, bir proje sunmak için değil de “şunun yerine şunu koyalım” diye dosyalar sunulduğu bir şehir de daha iyisini beklemek de ütopik bir yaklaşım belki de.

Örneğin hal kavşağının o kadar uğraş verildikten, para harcandıktan, alt yapısı tamamlandıktan sonra Sayın Erkoç’un “ bir aylık bir çalışmayla orası aktif olur” dediği ama ödenek sıkıntılarından hala bitirilemeyen kavşağın durumu.

Birçok şehre nasip olan son model stadyumların hala bizim şehrimize yapılmaması.

Kayseri yolu diye bilinen çevre yolunun, menzelet parkı girişinden kürtüle kadar olan bölümünün hala düzenli bir şekilde yapılmamış olması.

Birçok şehrin sorunlarının iktidar veya muhalefet partisi milletvekili ayrımı olmadan hep birlikte ilgili mercilerle görüşmeler yaptığını , belediye başkanlarının bile birlikte hareket ettiğini biliyoruz. Ama şehrimize baktığınızda toplu bir şekilde hareket edilmediğini görüyoruz.

Konuyla ilgili daha bir çok örnek verilebilir. Evet sizce bu ayrılıklar, bir türlü birlik olamama, bu şehrin kaderi mi?