Ama bakarsan, ama sorarsan, ‘benden iyi abi mi olur!’ modunda hareket eden konuşan, sağda solda bu imajı yaymaya çalışan kişiler görüyorum. Sanayi ve iş dünyasında.

Bu şehirde siyasette de, ticarette de, çıta düştü ise bu sahte abiler yüzünden!

Sayın Abdulkadir Konukoğlu’nu örnek verdiğimiz zaman öfkeleniyor, kızıyor, feryad-ı figan ediyorsunuz; ‘Bizim Gaziantep’ten, Abdulkadir Konukoğlu’ndan neyimiz eksik!’

Ne hale geldiysek, ortak ortakla, kardeş kardeşle, komşu komşuyla, hısım hısımla barışık değil, geçinemiyor, birlikte yaşam sürdüremiyor.

Örnek mi soruyorsunuz! Bırakın bu işleri.

Şimdi açtırmayın bayramlık ağzımı…

*

Hadi bir iddialı cümle daha kullanayım da, iyice sinir katsayınız yükselsin!

Bu şehirde kurumsal hafıza yok!

Herkes kendi kafasına göre siyaseti, ticareti dizayn etmeye çalışıyor. Sanki, ‘Ben varsam ticaret var, ben varsam sanayi var, ben varsam Oda var, ben yoksam hiçbir şey yok!’ der gibi bazıları.

Tamam da, parası çok ama onda da kurumsal hafıza yok.

Hep bana, hep bana ile olmaz bu işler. ‘Ben büyüğüm, pastanın da büyüğünü yemek benim hakkım!’ deme ucuzluğuna soyunanlar, bilmeliler ki bu pastada herkesin hakkı var. Bu hakkı kimse vermez size. Hak var, adalet var, hukuk var, en önemlisi de kul hakkı var.

Bilirseniz tabi.

Büyük olsun, hepimizin olsun. Bu kadar kısır, bu kadar basit, bu kadar bencil  düşünmenin kime ne yararı var.

Kefenin cebi mi var zannediyorsunuz!

*

Şehir büyüdü, sorunlarıyla berabere büyüyor, büyümeye de devam edecek.

Bakın, şehirde trafik felç. Şu anda en büyük sorun. Bir Arsan Kavşağı var, insanı canından bezdirmeye kâfi geldi zaten, hala bitmiş değil. Lakin siyasilere de sorsan, sanayi kesimine de sorsan, her şey tıkırında, her şey rayında seyrediyor!

Alt veya üst geçitlerle olmaz bu işler. Tamam, yapılanın kötüsü olmaz, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz da, bu şehirde acilen GÜNEY ÇEVRE YOLU lazım! Fatih Erkoç KUZEY ÇEVRE YOLU’nu yaptığı zaman, ‘Bu kadar paraya yazık, zaten lükstü, israftı, ne gerek vardı?’ diyenler, bugün teşekkür ediyorlar Erkoç’a.

Güney Çevre Yolu, ileriki tarihlerde inşaatına başlanacak, temeli atılacak Tomsuklu Organize Sanayi Bölgesini, şehir içi ve çevre yollarındaki trafik akışını da rahatlatacak, muhtemel kazaları da önleyecek, fabrikalar zaten çalıştıracak işçi bulamıyor, bu yolla en uzak ilçelerden, mahallelerden bile fabrikalara işçi akını sağlanacak.

Maksat köylüyü köyünde tutmak değil mi?

Ama bizde köylü kafası (özür dilerim, zihniyet olarak) işlediği müddetçe, bunu yapabilecek bir babayiğit aranıyor da, görürseniz haber verin!