Kurtuluş savaşından 1950 yılına kadar “Çıkmaz sokak” olarak anılan Kahramanmaraş, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un mega projeleri ile bölgenin yeni yıldızı oluyor. Şehrin doğusundan batısına nazar boncuğu şeklinde yollar, yayalaştırma projeleri, kayak merkezi gibi dev projeler tek tek hayata geçerek bölgedeki illerin kesişim merkezi oluyoruz.

HEP BİRLİKTE YAPACAĞIZ

Bittiğinde yaklaşık 30 KM uzunluğunda ve 40 metre genişliğinde olacak Kuzey Çevre Yolunda STK temsilcileri ile Manşet Gazetesine bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ın hızla değiştiğini belirtti. Erkoç: “Kahramanmaraş’ımızı temsil eden STK’lar ile beraberiz. Demokrasimiz için Kahramanmaraş’ın geleceği için STK’lar çok önemli. Kahramanmaraş’ta çok güçlü STK’lar var. Bizde daha öncede projeleri kendilerine sunum olarak anlatmıştık. Yerinde inşaatların hangi aşamada olduğunu göstermek için, Kahramanmaraş’a verdiğimiz sözleri STK’lara sunduğumuz ve tanıttığımız projeleri hangi aşamada olduğunu, verdiğimiz sözlerin gereğini yaptığımızı göstermek için bizle beraber sahaya indiler” dedi.

YENİ BİR VERSİYONA GEÇECEK

Toplamdaki projelerin hepsinin bittiğinde Kahramanmaraş’ın yeni bir versiyona geçeceğine değinen Erkoç şöyle konuştu: “Kahramanmaraş’ımız hızla değişmekte, bu projeler bittiğinde Kahramanmaraş’ımız, yeni bir versiyona geçecek. Marka şehir yönünde çok önemli projeler bunlar. Büyükşehir yasası ile çok önemli işlere hep beraber imza atmaktayız. STK ve halkın desteği çok önemli. Marifet iltifata tabi, Kahramanmaraş’ın halkının desteği bize büyük güç vermekte. Bizde özlemle beklediğimiz, yıllardan bu yana konuştuğumuz projeleri tek tek yerine getirmenin gayreti ve mutluluğu içerisindeyiz. STK’lara ve halkımıza çok teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi şimdi sonbahar-kış geldi 3,5 yılda 3 bin KM asfalt yol yapmış. Buradan Avrupa’nın en uç noktasına gidecek kadar yol yapmışız. 2 bin KM fazla içme suyu irsaliye yolu yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Yüzlerce dönüm park yapıyoruz, çevre düzenlemesi yapıyoruz, arıtma tesisleri yapıyoruz. Otoparklar yapıyoruz, battı çıktılar yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz. Bizlere destek veren herkese teşekkür ederiz”

YAZINDA KIŞINDA ÇALIŞACAK

Yedikuyalar Kayak Merkezinin kışın olduğu kadar yazında çılaşacağını belirten Erkoç şöyle konuştu: “70-80 KM bir görüş mesafesi var. 2 bin, 2 bin 50 kodunda orası. Yine kafa, çay içilecek yerler, tribünler var orada. Her tarafı gözlemleyebilecek. Özellikle bu tesisimiz kışın kadar çalışacak. Kışın da çok önemli bir tesis, yazında daha önemli. Şehrimiz çok sıcak oluyor.  Gaziantep, Adana, Kilis bölgesinden yoğun insanları bekliyoruz. Yedikuyular merkezinin hemen yanına 100 dönüm alana Gençlik ve Spor Bakanlığına bir yer tahsis ettik. Buraya bir gençlik  merkezi yapılacak. Yazın ve kışın çalışacak şekilde. Kamp alanı, gençlik merkezi, 100 dönüm alana yatılı kalacak çocuklar. Burada yazın ve kışın kamp merkezi çalışacak. Bölgenin en önemli merkezi olacağı inancındayız. Hemen arka tarafta Bertiz bölgesi var. yoğun üzün ve meyve bahçeleri var. yani turizm açısından yazın insanlar buraya geldiğinde özellikle o meyve bahçelerine giderek adeta Cennetten bir köşeye gitmiş gibi olacaklar. Doğal ve yerel ürünlerin satıldığı yerler olacak”

Haber: Mustafa Kılınç

   

         

Editör: Mahmut Beyaz