Terör devleti ABD şimdi de dolar üzerinden Türkiyeyi işgal planını devreye soktu.

Gezi Parkı operasyonu ile ilk denemeyi yapan ardından 15 Temmuz'da FETÖ'yü kullanarak ikinci kez Türkiye'yi işgal planını devreye sokan terör devleti ABD, şimdi aynı denemeyi "dolar operasyonu" üzerinden deniyor.

TEHDİT EDİYORLAR

Türkiye'ye son 15 yılda hiçbir anda diz çöktüremeyen üst akıl tankla uçakla yapamadığını ekonomik terör saldırısı ile denemeye çalışıyor. FETÖ ve PKK ajanlığı yaptığı gerekçesiyle tutuklu bulunan Papaz Brunson'u bahane eden ABD, 15 Temmuz 2016'daki işgal girişimi başarısızlığını unutturarak döviz kuru üzerinden saldırı girişimi başlattı.

"Brunson ve 15 FETÖ'cüyü verin, S-400 ihalesini iptal edin, Suriye'de kurulacak terör devletine izin verin, İsrail'e Filistin nedeniyle ses çıkarmayın" isteklerinde bulunan ABD, Türkiye'yi adeta köle bir devlet konumuna getirerek Ortadoğu'da pasivize etmeye çalışıyor.

KÜSTAH TALEPLER

ABD ile varılan mutabakat sonrası Washington'a giden Türk heyetinden küstahça taleplerde bulunan ABD'nin Dışişleri Sözcüsü Nauert yaptığı açıklamada bu talepleri doğruladı. Sözcü Nauert, "Türkiye ile çok kapsamlı bir ilişkimiz var ve Türkiye hükümetiyle bu konuları her görüşmemizde konuşuyoruz. Dün, Türkiye hükümeti yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler çok geniş kapsamlıydı. Açık bir şekilde Rahip Andrew Brunson'ın eve dönmesi gerektiğini söyledik" diyerek açık bir şekilde hukukun üstünlüğünü hiçe saydıklarını ve ajan papazı istediklerini itiraf etti.

TÜRKİYE'DEKİ ABD ARTIKLARI DA DEVREDE

Türkiye'deki bazı bağımsız olduğunu iddia eden ABD artığı sözde gazeteciler de başlatılan bu ekonomik operasyona benzin dökerek körükleme çabalarına başladı. Bunlardan biri olan Mirgün Cabas adeta ABD lobisinin sözcülüğünü yaparak Türkiye'den istenen küstah talepleri yineledi ve doların düşmesinin bunlara bağlı olduğunu itiraf etti. Açık bir şekilde kur üzerinden operasyon çekildiğinin ispatı olan bu sözler ile ABD'nin Türkiye'yi işgal planı da gözler önüne serildi.

MİLLETVEKİLLERİ: OYUNU GÖRDÜK, HALKIMIZ RAHAT OLSUN

AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Ahmet Özdemir, Cihat Sezal, İmran Kılıç ve Habibe Öçal, gazetemiz muhabiri Mustafa Kılınç’a yaptığı açıklamada, doların tekrar eski seyrine ineceğini, kaybedenin ABD olacağını belirtti

İşte o açıklamalar: “

AHMET ÖZDEMİR

ABD belli süreden bu yana Türkiye’ye bazı yaptırımlar uygulamak istiyor. Bun ne zaman başladı, New York’ta BM toplandıktan sonra bu süreç başlamıştı aslında. Bu papaz bunun bir şeyi yapmacık kısmı. ABD aslında gücünü göstermek istiyor bize. Ama farkında olmadığı bir şey var.

BU MİLLET HİÇBİR ZAMAN ESARET KABUL ETMEZ

Bazen şöyle derler; ‘Suriyeliler İngilizce konuşuyor’ bunu bir kültür olarak söylerler. İşte güney Afrika ülkelerinde bunu söylerler. Onlar belli bir süre esaret yaşamışlar. O ingilizin dilini almaya mecbur kalmış. Ama Türkiye böyle bir ülke değil. Türkiye’ye baskı ile zorla parayla, zorla, Terör ile sindiremezsin. Bunun suni bir gündem olduğunun farkında. Aslında bu millet uzun süredir böyle oyunların çok çabuk farkına varıyor. Dolasıyla buna karşı bir önlem alacaktır bu millet. Zaten hükümetimiz buna bir önlem alacak. Devletimiz bir önlem alacak. Ama millete kendi önlemini buna karşı geliştirecek. ABD bundan netice alamayacağını görecek. Fakat yine de ekonomik olarak elindeki tüm argümanları bize karşı kullanıyor. Milletin bir arada olması ve kendi değerlerini sahip çıkması, bu suni gündemini bir süre sonra söneceğinin göstergesi.

BU ÜLKENİN ARTIK BİR PROJEKSİYONU VAR

Bu ülkede anlık işler olmuyor. 100 günlük planlamadan sonra 600 günlük, 5 yıllık, 50 yıllık planlama yapılacak. Biz bunu 2014 yılında başlamıştık bu planlamaya. Yani bu şu demek; anlık spekülasyonlar, anlık baskılar bu ülkenin ne ekonomisine zarar verebilecek ne de siyasetine zarar verecek. Bizim projeksiyonumuz 2071 yılına kadar. 100 günlük eylem bunun en kısası. Ama dinamiklerimizi güçlendirmek için kullandığımız bir argüman bu. Artık siyasi ve ekonomik olarak ta çalkantılı olmak dönem yaşayacağız.

İMRAN KILIÇ: “

Biz tarihlere şan vermiş, medeniyetler kurmuş bir milletiz. Zaman içerisinde dünyaya düzen verdik ve güçlü olduğumuz dönemde dünya huzur içerisinde yaşadı. Sonra zaman içerisinde bizim başımıza da türlü türlü kaidelere açtılar. Bir imparatorluk kaybettik, imparatorluğumuzun külleri üzerinde cumhuriyetimizi kurduk.

ŞU ANDA MİLLETİMİZ YENİDEN, AYAĞA KALKMIŞ VE ŞAHLANIŞ DÖNEMİNE GİRMİŞTİR

Cumhuriyetimizi kurduğumuzda vatanımız harabe milletimiz yorgundu. O küller üzerinde birçok müştikalatlardan, darbelerden, kumpaslardan, krizlerden, kıtlıklardan geçerek bugünlere geldik. Şu anda milletimiz yeniden, ayağa kalkmış ve şahlanış dönemine girmiştir. Ama geçmişte yürüttükleri saldırıları, arttırarak devam ediyorlar. Önce darbelerin, darbecilerin arkasında oldular, krizleri körüklediler. Sonra bin bir terör örgütlerini örgütleyip bunlara her türlü maddi ve manevi desteği verdiler. Terör örgütlerin de Türkiye hizaya getirince şu anda terör örgütlerinin arkasında duran güçler, bir fiil kendirleri piyasaya çıkarak, dolar, döviz ve ekonomik kumpaslarla milletimiz yeniden diz çöktürmek, milletimizi yeniden boyun büktürmek istiyorlar.

GAYRET DİLİYORUM

15 Temmuzu yapanlar, terörün her türlüsüne destek verenlerdir ki şu anda bu ekonomik olayları körükleyen onlardır. Ama o saldırıları göğüsleyen milletimiz birlik ve beraberlik ile çok üretip, tutumlu olmakla ve ekonomik kaidelerini cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde sarılarak bunu da en büyük ekonomik saldırıyı da püskürtecektir. Hiç endişenizi olmasın. Türk dünyası, gönül dünyamız bunu beklemekte. İnsanlarımız, vatandaşlarımız bunu beklemekte. Milletimiz ve mazlum dünya hükümetimizin arkasındadır. Cumhurbaşkanımız ve onun yol arkadaşlarının arkasındadır. Milletimizin arkasındadır. Biz hakkın yanındayız, hak bizimle. Millet halk bizimle. Allah bizimledir. Bu mücadelemizde de başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere milletimize metanet, sabır gayret diliyorum.

CİHAT SEZAL: “

Biz uzun zamandan beri söylüyorduk 15 Temmuz o gün atlatıldı ama bugün halen devam ediyor. Onların bir amacı var ve bizleri topla tüfekle yıkamadılar. Ekonomik olarak yıkmaya çalışıyorlar. Ama cumhurbaşkanımızda dediği gibi bir veraset sahibi. Geçen sabah televizyonda seyrederken bir ekonomi profesörü konuşuyor 10 dakika içinde dolar 6.30’dan 5.80’ne düştü ve bunun bir spereketif bir hareket olduğu çok açık çok belli.

HÜKÜMET OLARAK DİRENECEĞİZ

Yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Halkımızın da cumhurbaşkanımıza desteği tam olduğu sürece çok kısa sürede atlatılacak. Yeni ekonomik bakanımız bir takım yeni açıklamalar yaptı ve tedbirlerimizi alacağız kısa zamanda bu süreçten sağ salim kurtulacağız diye düşünüyorum.Bizler tedbirli davranıyoruz. Amerika’daki bir rahip yüzünden bunu yapması çok etik değil. Orada ki amaçta belli. Önümüzde tahmin ediyorum Amerika’da bir seçim var. Orada bağlı bulunduğu rahip ’in trapla olan ilişkisinden dolayı trup bu konuda baskı yapıyor. Hatta heyetimiz Amerika’ya gittiğinde 8-10 kişinin bırakılmasına dair bir şeyler vermişler. Bizde o istekleri karşılıksız bıraktık. O isimleri kabul etmedik. Biz 2 yıldan bu yana terörist başını binlerce dosya göndermemize rağmen Amerika’dan alamamışız delili olmasına rağmen devletin içerinde ajanlık yapan bir rahip ‘in onların istediği şekilde göndermeyeceğiz. Usul neyse, Devlet erkânı adabı neyse o çerçevede bizde inşallah yolumuza bakacağız. Onların istediği gibi değil de doğru olan neyse onun üzerinden gideceğiz.

DEVLETİN YATIRIMLARINDA BİR DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK

Cumhurbaşkanımızda bir konuşması vardı. Türkiye’de yatırımların kesilmesi mümkün değil.16 yıldır kesilmedi ve biz bunu 17-25 Aralıkta biz bunu kesmedik, gezi olaylarında bunu kesmedik,15 Temmuzda bunu kesmedik. Bugün ekonomik olarak da üzerimize gelseler biz yatırımlara devam edeceğiz. Türkiye güçlü bir ülke eskisi gibi değil. Bir anayasa kitapçığı ile altüst olmuş bir ülke vardı bugün bu kadar badireye rağmen Türkiye’nin sırtı yere gelmedi. BUNLARIN DERDİ DE BU ZATEN

Bu kadar basit şeylerle ayaklar altına almaya çalıştıkları ülkeyi bugün en güçlü etkenlerle dahi yerinden oynatamıyorlar. Sıkıntıları bu ve bu yüzden bastırıyorlar. Ama Türkiye Cumhuriyeti artık onların beklediği gibi değil, dik duruşu olan sağlam bir lideri olan ve arkasında inanmış halkı olan bir ülke ve o yüzden ufak tefek hareketlerle bizim sırtımızı yere getiremezler. Biz sağlam duracağız. Önümüzde yine seçimler var. Sağ salim onu da atlatacağız. Ve Türkiye Cumhuriyeti 16 yıldır hükümetler nasıl hizmetlere devam ediyorsa önümüzdeki süreçlerde de önümüzdeki 5 yılda da 2020 şereflerine ulaşmak için bu hizmetlere devam edecek.

HABİBE ÖÇAL: “

İlk bakışta biz bu seçim sürecinden öncede bir dolar kriziyle karşı karşıyaydık. Yalnız şuan ki mevcut durum dolar krizinin sadece bizim ülkemizde değil yaklaşık dünyanın yüzde 35’ini kapsayacak şekilde etkileyeceği tahmin edilmekte. Birçok gelişmekte olan ülkeye nerdeyse bir operasyon çekilmiş vaziyette. Bunun dediğimiz gibi Amerika’nın çılgın bir başkanının çılgın bir adamın bütün dünyanın başına sanki musallat edilmesi bu dediğim gibi bir oyun, bir proje ben şuna da inanıyorum bu proje ellerinde patlayacak bu noktada dünya ekonomisin yüzde 20’sini elinde bulunduran Amerika tetkitkar bir üslupla bütün ülkeyi susturma bir lüksü yok olamazda. biz bunu da yeneceğimizin umudundayız. Yani burada bir onurlu vatandaşlar olarak, Türk milleti olarak bir onurlu duruş sergilemek zorundayız. Nasıl ki 15 Temmuzda bir milli onurlu bir duruş sergilediysek şuan dışardan yapılan bu operasyon karşısında daha öncede zikrettiğimiz gibi siyasi hegemonyayı kuramayanların ekonomi üzerinden bir hegemonya kurmalarını bizi İMF kapılarına muhtaç etme gibi girişimlerine millet olarak karşı duracağız.

LİDERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Liderimiz direktiflerine sahip çıkıyoruz ve bu noktada millet olarak onurlu dik bir duruş sergileyip ve diyeceğiz ki, kazanacağız. 2000 öncesi dediğimiz gibi devalüasyonun Türkiye’deki yaraları yeni yeni sarılmışken çünkü o dönem yaşadığımız devalüasyon toplum üzerinden çok büyük etkisi olan bir devalüasyondu. Dediğim gibi şuan ki devalüasyon demeyelim ama dolar krizine baktığımızda az öncede zikrettiğim gibi sadece bizim ülkemize yapılmış bir operasyon değil 15 gün içerinde İran tümenine baktığımızda 8 bin tümenden 20 bin tümene yakın bir yükselen bir dolar var. Bunun yanında yine Amerika’nın Arap ülkelerinden daha önce kaynak aktarımızı engelleyici tedbirlerini de biliyoruz”

Haber: Ahmet Güneçıkan-/ Mustafa Bilgiç

Editör: Mahmut Beyaz