Mesleklerinde kendilerini ispatlamış ve toplum yararına düzenlenen birçok faaliyette kendini gösteren bir grup berber ve kuaför, bu kez ise Kahramanmaraş Yaşlı Bakım Merkezi’ni ziyaret etti. Yaşlı Bakım Merkezi’nde kalan birçok kişinin saç bakımlarını yapan kuaför ve berberlerin yaşlılarla olan güzel iletişimleri ise beğeni topladı. Gerek Yaşlı Bakım Merkezi çalışanları, gerekse bakım merkezinden faydalanan yaşlı vatandaşlar tarafından, yardımseverin ziyaretlerini tekrarlamaları yönündeki cümleleri ise dikkatlerden kaçmadı.

"UZUN BİR SÜREDİR GÖNÜLLÜ OLARAK BÖYLESİ HAYIR ETKİNLİKLERİNDE BULUNUYORUM"

Yaşlı bakım merkezini ziyaret eden yardımsever berberler arasında bulunan Mustafa Akbayır ise bu konu da, "17 yılı aşan bir süredir bu mesleğin içerisindeyim. Kahramanmaraş'ta Beyaz Saray Düğün Salonu yan tarafında esnafım. Tuanay Saç Tasarım adlı işletmemde saç tasarım ve bakım hizmeti veriyorum. Buna benzer faaliyetlere elimden geldiği kadar katılmaya çalışıyorum. Uzun bir süredir gönüllü olarak böylesi hayır etkinliklerinde bulunuyorum. Önceki dönemler de birçok alanda etkinlikler tertip etsek de buna benzer yaşlılara yönelik bir etkinliğe denk gelmemiştik. Bunun yanı sıra buranın varlığından dahi haberimiz yoktu. Genelde köy okullarına gidip ihtiyaç sahibi çocuklara yardım ediyoruz. Burası hepsinden çok daha farklı bir psikolojiye sahip bir yer. Saç bakımı yaptığım sırada birinin akrabam olduğunu fark ettim. Bir süre sohbet ettik. Dediğim gibi çok farklı insanların bir araya geldiği başka hiç bir yere benzemeyen güzel bir yer. Buraya gelince fark ettik ki, burada ki insanların gerçekten bakıma ve ilgiye ihtiyacı var. Burada çalışan personel tabi elinden geldiğince ihtiyaçları karşılasa da profesyonel olmadıkları için bizlerin yaptıkları kadar verimli olmamış. Böyle insanlara yardım edebildiğim için mutluyum." ifadelerini kullandı.

"BU İNSANLARIN DUYGUSU DİĞERLERİNDEN ÇOK DAHA FARKLIYMIŞ"

Yaşlı Bakım Merkezinde yaşlı kadınların bakımlarını yapan genç ve başarılı kuaför Ayşenur Göktaş bu konu şu ifadeleri kullandı; "Yaklaşık 8 yıldır bu meslekle uğraşıyorum. Daha önce birçok kez böyle etkinliklere katıldım. Özellikle de ilkokul öğrencilerine yönelik faaliyetlerde çoğunlukla bulundum. Bugün özelinde duygularımı anlatacak olursam, daha önce genç kesime birçok kez hitap etsem de yaşı ilerlemiş insanlara ilk kez bu yönde faaliyet de bulunduk.  Bu insanların duygusu diğerlerinden çok daha farklıymış. Yaşlı ve bakıma ihtiyacı olan insan sayısının bu kadar çok olması beni çok duygulandırdı.  Yapılan bakımlar sonucunda mutlu olduklarını görmek bizi de mutlu etti. Yürüme engeli olan bir bayana bakım yaptık. O hanımefendinin tüm engellere rağmen bakım yaptırmak istemesi ise çok duygu dolu dakikalardı."

"DEVAMININ DA GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Bir Tebessüme Değer adlı sosyal toplulukla bu güne kadar birçok insanın gönlüne dokunan Fatih Akpınar bu hakkında ise, "Bir Tebessüme Değer Ailesi Olarak bu hafta okullar tatil olduğu için hiç bir okula gidemedik. Bizler de özel gereksinimli yaşlı abi ve ablalarımızın saç bakımlarını yapmaya geldik. Burası bizim yaşlılara yönelik faaliyetlerimizin ilki oldu. Devamının da geleceğini düşünüyorum. Elimizden geldiğince ihtiyaç duyulan her yerde olacağız. Bugün bayanlara bayan kuaför arkadaşlarımız yardımcı oldu. Erkeklere erkek arkadaşlarımız yardımcı oldu. Onlar içinde güzel bir gün oldu, sevindiler. Bir kez daha gelmemizi istediler. Her ay bu merkezlere gitmeyi düşünüyoruz. Aslında bu duruma, psikolojiye çok uzak değiliz. Çocuklardan alışkınız. Onlarında çocuktan bir farkı yoktu. Bugün bizi öyle bir karşıladılar ki, çocuklar aynı samimiyetteydi. Saç bakımı şurada dursun sadece ziyaret etmemiz bile yeterli onların mutlu olması için. Birçoğu ailesinden uzak bu yüzden birileriyle tanışmak, birilerinin onlara ilgi göstermesi onlar için mutluluk kaynağı oluyor." şeklinde konuştu.

"DOĞDUĞUMDAN BERİ BU MESLEĞİN İÇERİSİNDEYİM"

Bu etkinlikte Ayşenur Göktaş gibi yaşlı kadınların saç bakımlarını yapan genç kuaför Aslı Akbaş ise, "Bayan kuaförüyüm annemin mesleği olduğu için doğduğumdan beri bu mesleğin içerisindeyim. Aktif olarak da Kahramanmaraş'ta 4 yıldır icra ediyorum. Kahramanmaraş'ın öncesinde de yine çeşitli tecrübelerim var. İlk buraya girdiğimizde buranın atmosferi beni çok etkiledi. Buranın o sakinliği ve dinginliği çok etkileyici. İçeri girince o bayanların saçını kesmek de yine çok daha farklı bir duyguydu. Duyma ve görme engeli olan bir hanımefendi vardı. Saçları çok uzun ve problemliydi. Hiç bir şekilde de kendini anlatamıyordu. Saçlarını kestiğimde aynanın karşısına geçip bunu fark edemeyecek, sadece dokunarak anlayabilecekti. Çok farklı his ve duyguydu. İnsanların buraya gelip bunları yaşaması lazım. Buradaki insanların hepsi birbirinden ve bizlere olan yaklaşımları çok farklı. Çok sıcak ve samimiler" şeklinde düşüncelerini ifade etti.

HABER: ALİHAN KÜRŞAT

Editör: Mahmut Beyaz