Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonu yoğun bir çalışma gösterdi. Belediyenin tüm ekipleri Kahramanmaraşlıların taleplerini yerine getirmek için seferber oldu. Halk Ekmek Büfeleri hafta sonu açık tutularak, ekmek alımında mağduriyet yaşanmaması sağlandı. Evlere ekmek servisi yapıldı.

EKMEKLER ÜCRETSİZ ULAŞTIRILDI

İhtiyaç sahiplerine ekmekler ücretsiz ulaştırıldı. Evde yalnız yaşayan yaşlılara sıcak yemek servisi devam etti. Zabıta ekipleri kontrollerini ve ‘Evde Kal’ çağrılarını sürdürdü. Bu esnada 65 yaş üstü vatandaştan eksiklerin listesini alan ekipler bunları temin ederek vatandaşa teslim etti. Hizmet veren fırınlarda da denetim yapılırken, hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

SOSYAL YARDIMLAR SÜRÜYOR

İhtiyaç sahipleri için de yardımlar ulaştırılmaya devam etti. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi de mesaisini sürdürdü. Boş kalan sokaklarda dezenfekte çalışmaları gerçekleştirildi. Kapsam dışında kalan vatandaşlarımızın ulaşımı için belediye otobüsleri seferlerini sürdürdü. Sokak hayvanları da unutulmadı. ALO 153 Çözüm Masası ihbar hattına gelen telefonla harekete geçen ekipler, sokak hayvanları için gelen yemek talebini karşıladı.

BİZ BİZE YETERİZ

Çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Pandemi sürecinde alınan tedbirleri koordinasyon içinde eksiksiz uygulayan ve yardım faaliyetlerini başarıyla yürüten tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Biz bize yeteriz Kahramanmaraş. Bu günleri de el birliği ile aşacağız” ifadelerini kullandı.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz