Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un talimatı ile düzenlenen “İftar Buluşmaları” Pazarcık ilçesinde gerçekleşti. Binlerce kişinin aynı anda iftar yapılması sağlanırken, Büyükşehir Belediyesi Bosna, Arakan ve Arnavutluk’ta da iftar yemekleri düzenleyecek.

Pazarcık ilçesindeki iftara katılan ve burada bir açıklama yapan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, gönül coğrafyamızın sorunlarından bahsetti.

1994 YILINDA BAŞLADI

Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken başlattığı geleneğin Türkiye’de hala sürdüğünü vurgu yapan Güvenç şöyle konuştu: “ Bugün o gelenek İstanbul’da da devam ediyor. İstanbul’un en güzel yerlerinde vatandaşlarımız halkımız, yiyip içiyor çoluk çocuğuyla. Allah bozmasın. Dalga dalga bu güzel adet Türkiye’ye yayıldı. Şu anda ülkemizin 81 vilayetinde ve tüm ilçelerinde AK Partili belediyeler, her gün vatandaşlarımız ile mütevazi bir sofrada buluşup iftar yapıyorlar. Allah bozmasın diyorum. Allah bunun kadrini kıymetini bize bildirsin diyorum. BU muazzam bir olay. Huzur içinde, barış içerisinde bu beldede yaşayan herkesin gelip zengini, fakiri, kadını, erkeği, aynı sofranın etrafında oturması, aynı havayı teneffüs etmesi muazzam bir şey. Türkiye bunu Tayyip Erdoğan ile öğrendi. AK Parti ile öğrendi. Önümüzde bir seçim var. Bu iftarların seçimler ile alakası yok. Bu Ak Parti geleneği. Bizde şehrimize geldik, aday tanıtımımızı yaptık. Bütün hızımızla halkımızın yanındayız. Halkımızın emrindeyiz.

VATANDAŞ MUTLU İSE MUTLUYUM ÜZGÜN İSE ÜZGÜNÜM

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise şunları dile getirdi: “Pazarcık’ta bulunmaktan büyük mutluluk duymaktayız. Pazarcık’ımız, birlik beraberliğin, huzurun önemli merkezlerinden bir tanesi. Yapısı ile Türkiye’mize örnek bir ilçe. Tüm vatandaşlarımızın ramazan-ı şeriflerini tebrik ediyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Bu günlerin tüm dünyadaki Müslümanlara, mazlumlara umut olmasını diliyoruz. Türkiye’miz de, şehrimizde mübarek ramazan ayı en güzel şekilde idrak edilmekte. En güzel havada yaşanmakta. Şehirlerimizin havasına da etki etmiş durumda. Ramazan havasının büyük mutluluğunu yaşamaktayız. Bizim medeniyetimizin önemli merkezlerinden bir tanesi Kahramanmaraş’ımız. Kahramanmaraş’ta ramazan yaşamak farklı bir maneviyat katıyor. Zaten şehrin kökünden gelen bir maneviyatı var. Bu ramazan daha çok hissetmemizi sağlamakta. Böyle bir şehirde yaşamaktan büyük bir mutluluk duymaktayız. Kardeşlik hukukun çok güçlü olduğu, vatandaşlarımızın huzurlu ve mutlu olduğu, bir ilimiz.

İLÇELERİMİZDE İFTAR SOFRALARI AÇARAK VATANDAŞLARIMIZI BULUŞTURUYORUZ

Kahramanmaraş’ın en güzel yanından bir tanesi de; herkesin birbirini davet ederek, bunu sık görüyoruz, komşularını davet etmiş, mahallesindeki muhtaç olan insanları davet etmiş, akrabalarını davet etmiş. Çok güzel şehrin güzel insanları ile yaşayaraktan bunu hissettirmekteler. Ramazanın insanlar tarafından bunun anlamına uygun hareket edilmesi de Kahramanmaraş’ta tüm ilçelerimiz de bunu görüyoruz. Mutluluk vermekte bu bana şehrin başkanı olaraktan. Belediye başkanları için en büyük mutluluk, şehirlerin huzuru, insanların mutluluğu, insanların inancını en güzel şekilde yaşaması bize de mutluluk veriyor. Ben Kahramanmaraşlıları huzurlu ve mutlu gördüğümde inanın bende mutlu oluyorum. Onları üzgün gördüğüm anda da samimi söylüyorum üzülüyorum. Şehrimiz bu açıdan çok mutluluk verici günler yaşamakta.

DUA ETMELİYİZ

Filistin’de büyük acılar var. Filistin’de insanlar asil bir duruş göstermekte. Orada müminler, imanlı ve onurlu bir şekilde ayağa kalkmışlar ve işgale karşı dik bir duruş göstermekte. Bu takdire şayan bir olay. Bu dünya da bir çok yerde örneğine az rastlanır bir olay. Bir çok yerde insanlar sinmesine rağmen Filistin’de insanlar sinmemiş ve çok dik bir duruş var. Canlarını ortaya koymakta. Bizde onlara fiili ve gavli dua edeceğiz. Yani onlara hem dua ederken bir yandan da onlara destek olacağız. Olmaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan onların kaygıları ile kaygılanmakta. Bizde millet olarak aynı şekilde. Dua edelim onlar için Suriye’de ki, Arakanda’ki, Afrikada’ki, birçok yerdeki Müslüman kardeşlerimiz için dua etmeliyiz. Onların huzura ermesi için zulümden kurtulmaları için dua etmeliyiz.

KAHRAMANMARAŞ BALKANLARA AÇILAN BİR KÖPRÜ

Büyükşehir Belediyesi olarak sadece buralarda iftar vermiyoruz. İftar çadırlarımız Bosna’daydı, Arnavutluk’ta yer alacak. Kahramanmaraş’tan Balkanlara bir gönül köprüsü kuruyoruz. Arakan’da da gönül köprüsü kurmuştuk. Somali’ye de gittik büyükşehir Belediyesi olarak. Kahramanmaraşlıları temsilen gidiyoruz oraya. Artık İslam coğrafyasında tanına bir şehir. Tanıtmaya devam edeceğiz. Bosna’da ki iftarımız güzel geçti. Müthiş bir ilgi vardı. Bu iftarlar dostluğumuz, kardeşliğimizi, birliğimiz, beraberliğimizi güçlü hale getirecek. Amacımızı niyetimiz de bu. Kardeşlik hukukunu ve birlik beraberliğin güçlenmesi.

BİR ARADA OLMA ÇOK GÜZEL

Böyle bir mübarek günde vatandaşlarımız ile bir arada olmak bize büyük mutluluk vermekte. Onlarla iftarımızı açmak, onlar ile bu sofrada buluşmak bize en büyük mutluluk. Onlara hizmet etmek, dualarını almak bizi ziyadesi ile memnun etmekte. İlçelerimizde yoğun teveccüh ile karşılaşmaktayız. Buda bizi çok mutlu etmekte. Ramazan-ı şeriflerini tebrik ediyoruz. Huzur ve mutluluklar diliyoruz. Aileleri ile birlikte sevdikleri ile nice bayramlara ulaşmalarına niyaz ediyoruz. Huzurlu ve mutlu bir Kahramanmaraş için el birliği ile çalışıyoruz. Dualarımız kabul olur. Gönül coğrafyamızda akan gözyaşları durur. Her zaman söylüyoruz. Özellikle Suriye’de, Filistin’de Irak’ta, Afganistan’da, Afrika’da, Filipinler’de birçok mazlum Müslüman kardeşimiz var. Onlar inşallah huzura erer. Yüreklerimiz o zaman ferahlar. Çünkü onların kaygısı bizim yüreğimizde, Müslüman kardeşlerimiz için dünyaya huzur diyoruz. Mutluluklar diliyoruz

HERŞEY KAHRAMANMARAŞ İÇİN

Milletimize söz verdik, verdiğimiz sözlerin hepsini bir bir yerine getiriyoruz. Şehir parkları demiştik. Bugün gerçek manada Türkiye örnek olacak şekilde, şehrin merkezinde adeta saklı bahçe, şehrin stersinden, şehrin gürültüsünden insanları uzaklaştırabilen, insanların içinde yürüyünce kaybolacağı bir alan oluşturuyoruz. 15 Temmuz Millet bahçesi şehir merkezinde birinci etabı olan 180 dönüm alanı bitti. Ağaçlarımız da büyüdüler. Şu anda çok mutlu bir ortam. Aliya Izzetbegoviç parkı da yine aynı şekilde. Menzelet barajının kenarına yaptığımız alan yine aynı şekilde. Yine şehrimizin güneyine Aksu mahallesine yaptığımız parkta aynı şekilde. Türkoğlu’na yapıyoruz. Elbistan’da aynı şekilde yapılar devam ediyor. Bunlar şehir parkları, 5-10 dönüm parklar değil en azı 100 dönüm alan üzerine yapılan parklar. Elbistan 100 dönüme yakın, Türkoğlu 100 dönüm, şehir merkezindeki Aliya Izzetbegoviç tamamlandığında 215 dönüm, 15 Temmuz millet bahçesi 310 dönüm olacak, Aziz Sancar parkı 110 dönüm. Huzurlu ve mutlu hayatlar için, mutlu aileler için insanların çocuklarını alabileceği, stres atabileceği ve mübarek günlerde de serin bir ortamda iftarlarını açabileceği bir ortam oluşturduk. Bundan dolayı çok mutluyuz. Halkımızın bu parklara olan teveccühünü görünce bizde ziyadesi ile memnun oluyoruz

FİİLİ VE GAVLİ DUA YAPMAK GEREKİR

Bir süreçten geçmekte Türkiye’miz. Çok önemli bir süreç. Bu süreçten hep beraberce çok güçlü bir şekilde çıkmamız lazım. Bakın Türkoğlu çok avantajlı. Türkoğlu ilçemizin bir adayı var. ilk defa tarihinde bir adayı var Zaten saygıdeğer Müftümüz İmran Kılıç’ta sizin milletvekilinizdi. Türkoğlu doğumlu mazlumların hamisi bir hanımefendi var. dünyanın dört bir yanında mazlumlara giden, Müslümanların sorunlarını çözmek için gayret gösteren Habibe Öcal var.

MAZLUMLARA SES OLDU

Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Mazlumların sesi oldu hep. 16-17 yıldan bu yana mazlumların umudu oldu. İnanın Cumhurbaşkanımız halkın yüreğinin ve bizlerin sesi. Ama bunun aynısını başka ülkelerde göremiyoruz. Halk başka düşünmekte liderler başka düşünmekte. Bugün baktığımız zaman İslam coğrafyasında herkesin yüreği buruk, herkesin gönlü kanamakta. Bazı ülkelerin yöneticileri, bugün Cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu aynı tepkiyi aynı duyarlılığı ortaya koymamakta. Aslında bu, o ülkelerde demokrasinin olmamasından dolayı halkı yansıtan liderlerin olmamasından dolayı, halkın hassasiyetini, inançlarını, maneviyatını paylaşmamasından ötürü kaynaklanan sorunlar. Yoksa İslam coğrafyası Cumhurbaşkanımızın gönlü ile bir. Belki ülkelerinin liderleri ile bir değil ama inanın şuna dünyanın dört bir yanına gittiğimizde İslam coğrafyasında birçok halkların gönlü yüreği bizim liderimiz de Bosna’da, Kosova’da dünyanın dört bir yanına Cumhurbaşkanımız gittiğinde o yüreği bir insanları bağrına basmakta. Bizim tarihten gelen bir özelliğimiz var. Biz lider ülkeyiz. Biz büyük bir medeniyetin ev sahibiyiz. Biz baba ocağındayız, burası baba evi. İstanbul ve Türkiye baba evi.

SAHİP ÇIKACAĞIZ

İmparatorlukların Osmanlı, Selçuklunun merkezi. Konya, Kahramanmaraş, Kayseri’de bu merkezlerden. Biz baba evinde oturuyoruz, ama baba evinden dağılan insanlar bu medeniyetin merkezinde oturan insanlar olarak, dağılan insanlara sahip çıkmak zorundayız. Bu bizim tarihi sorumluluğumuz, ayrıca bulunduğumuz konumdan itibaren bu tarihe sahip çıkmamız ecdadımızın inşa ettiği bu tarihten dolayı da biz bu medeniyete sahip çıkmak zorundayız. İnsanlara sahip çıkmak zorundayız. Çünkü biz iddialı bir milletiz. Hamd olsun tarih yazan, tarihi değiştiren bir milletiz. Kahraman halka kahraman lider yakışır. Sayın Cumhurbaşkanımız da kahraman bir insan. İşte Kahramanmaraş’ın lideri, Kayseri’nin lideri, Konya’nın lideri, Selçuklunun ve Osmanlının bakiyesi olan bu toprakların lideri, o ruhu yüreğinde hissetmekte. Dile ile de konuşmakta. Mazlumların yüreğinin sesi olmakta. Bizde böyle bir liderin peşinde yürümekten orun ve şeref duymaktayız. Aziz hemşerilerimizin dualarının ve ibadetlerinin kabul olmasını diliyoruz. Sağlık ve mutluluk içinde aileleri ile sevdikleri ile nice ramazanlara çıkmayı, huzur içinde bayrama kavuşmalarını temenni ediyorum. Tüm Kahramanmaraş’ın güzel insanlarını en kalbi duygularımız ile Belediye Başkanları olarak selamlıyor ve hepsine saygılarımı iletiyorum”

Diğer İslam ülkelerinin hiçbiri ses çıkarmıyor. Herhangi bir insan Müslümana bulaşmanın bedelini ödemediği müddetçe bu zulüm devam edecektir ve görüyoruz”

PAZARCIK İÇİN GÜZEL OLACAK

Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ’da şunları dile getirdi: “4 yıldan bu yana gelenek haline geldi. Bizim ilçemizde de, köylerimiz de her gün 2 bin kişiye iftar yemekleri veriyoruz. Ramazan bereket demektir, ramazan sevgi demektir, ramazan hoşgörü demektir. Ramazan birlik ve beraberlik demektir. Tabi en başta sünettir. Bu tip yemeklerin birlik ve beraberliğimizi arttıracağına inanıyorum. Bundan 2 hafta önce Kudüs’te 64 tane din kardeşimizi şehit eden Katil İsrail’i ve emperyalist Amerika’yı buradan nefretle kınıyorum. Buradan 1 milyar 600 bin Müslüman coğrafyayı Ramazan-ı şerifi idrak ettiğimiz şu günlerde birlik ve beraberliğimize, bir yumruk gibi olmaya davet ediyorum. Cumhurbaşkanımızın dünya 5 ten büyüktür dediği gibi ilk 10 ülke içiresine ilk 5 te gireceğimize canı yürekten inanıyorum”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz