Kahramanmaraş'ta her yaştan insanın spor yapması için düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından her yıl 04-10 Ekim tarihleri arasında ortaklaşa planlanan Amatör Spor Haftası Etkinlikleri bu yılda Osman Sayın Spor Salonunda düzenlenen açılış töreniyle kutlanmaya başlandı. Bağımlılığa ve obeziteye karşı gençlerin spora yönelmesini amaçlayan hafta dolayısıyla Kahramanmaraş Gençlik Spor İl Müdürü Cemil Boz, Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nu ziyaret ederek, istişare toplantısı gerçekleştirdi. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Müdür Boz, her branşta sporcuların asıl yetiştikleri, keşfedildikleri yerlerin amatör kulüpleri olduğunu belirterek, “Amatöre emek veren, yöneticisinden antrenörüne bütün emektarların hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

ASKF Başkanı Ekrem Karaoğlan ise “İnsana yapılan yatırım en iyi yatırımdır. Gençliğimizi sporla iç içe sağlıklı bir nesil yapalım ki ülkemizin geleceği emin ellerde olsun. Bunun için tabii amatör spor kulüplerimize destek verilmesi gerekiyor” dedi.

“GÜZEL BİR İSTİŞARE TOPLANTISI YAPMIŞ OLDUK”

Amatör sporla ilgilenenlerin sporun asıl yükünü taşıyan insanlar olduğunu söyleyen İl Müdürü Cemil Boz, “Her branşta; futboldan basketboluna atletizminden voleyboluna, güreşinden judosuna ne kadar branş varsa hepsinde sporcuların asıl yetiştikleri, keşfedildikleri yerler bu amatör kulüpleridir. Her yıl 4-10 Ekim tarihleri arasındaki süreçte Amatör Spor Haftası olarak tüm yurtta kutlanmakta.  Bizde ilimizdeki Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nu ziyaret edelim onlarla istişare edelim sohbet edelim istedik. Sağ olsunlar güzel bir istişare toplantısı yapmış olduk. Ben amatöre emek veren, yöneticisinden antrenörüne bütün emektarların hepsine teşekkür ediyorum. İyi ki varlar yılmadan mücadeleye devam. Gençlerimizi kötü alışkanlıktan korumak için her türlü bizde destek olmaya devam edeceğiz. Onlarla da bu yolda mücadele etmeye devam edecek. Hep birlikte inşallah gençlerimizin geleceğe emin adımlarla yürümelerini temin etmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı. 

“FARKINDALIKLARI OLUŞTURAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Amatör Spor Haftası’nın amacı yılda 1 defa da olsa insanlar arasında spor yapmanın farkındalığını oluşturmak” diyen ASKF Başkanı Ekrem Karaoğlan, “Bu hafta münasebetiyle insanlarımızı spor yapmaya davet edeceğiz, spor yapmalarını hatırlatacağız. Çünkü sağlıklı nesillerin yetişmesi için spor yapmaları gerekiyor. Özellikle bizim gençlerimiz, çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Ülkemizi onlara emanet edeceğiz. O yüzden sağlıklı bir nesil yetiştirmemiz gerekiyor. Onun için bu haftanın çok büyük önemi var. Bu bağlamda da biz Gençlik ve Spor İl Müdürümüzle beraber Osman Sayın Spor Salonunda Amatör Spor Haftası’nın açışını yaptık. Bu hafta içerisinde de çeşitli etkinliklerle bu farkındalıkları oluşturamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“HERKESİ SPORA DAVET EDİYORUM”

Karaoğlan, “İnsana yapılan yatırım en iyi yatırımdır. Gençliğimizi sporla iç içe sağlıklı bir nesil yapalım ki ülkemizin geleceği emin ellerde olsun. Bunun için tabii amatör spor kulüplerimize destek verilmesi gerekiyor. Sağ olsunlar yerel yönetimler desteklerini veriyorlar. Spora daha fazla destek verilirse daha çok çocuğumuza ulaşırız, kitlemiz daha büyük olur. Dolayısıyla halka büyük gider. Bu bağlamda ben yaşı ne olursa olsun branş fark etmeksizin spor yapmaya davet ediyorum” dedi.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz