Mersin'de, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın 4'üncü kez baba olduğuna yönelik Twitter'da paylaşılan haberin altına hakaret içerikli yorum yapan kişilere tepkiler sürüyor.  Bu çirkin saldırıya Türkiye’nin dört bir yanından tepki gelirken TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç’te a haber canlı yayınına katılarak konuyla ilgili değerlendirimelerde bulundu. Güvenç, Ana Muhalefet Partisi’nin seviyesiz bir muhalefet anlayışı benimsediğini ve bunu en üst düzeyde dile getirdiğini belirterek, “Siz en üst düzeyde bu tavrı geliştirirseniz işte tabanda bu tür insanlık suçu sayılacak aileye, şerefe, namusa dil uzatan daha yeni doğmuş bir çocuğa dil uzatan bir anlayışla karşı karşıya kalırsınız.”

“MUHALEFET NE EKERSE ONU BİÇİYOR”

Güvenç, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Muhalefet ne ekerse onu biçiyor bu sadece münferit bir tane şizofrenin bir söylemi olarak düşünülemez, bu muhalefet tarafından benimsenen muhalefet anlayışının sonuçlarından bir tanesi zaten benzer tür davranışları, paylaşımları, yazışmaları her gün başka örnekle yaşıyoruz, görüyoruz.

“MUHALEFET NE EKERSE ONU BİÇİYOR”

Türkiye’nin göz bebeği İstanbul’un İl Başkanı yaptığınız şahsın öteden beri paylaşımları ortada. Öyle sadece bir keresinde, bir defasında bir heyecanla felan değil. Bilinçli bir şekilde yaptığı paylaşımlar ortada. Bunun sonucunu görüyoruz şu anda, bu bir insanlık suçudur, insanlık ayıbıdır. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir devirde yeni doğmuş bir çocuğa onun hasta yatağında yatan annesine onun babasına aile bütünlüğüne, aile şerefine böyle bir yaklaşım kabul edilemez, olamaz ama maalesef bu ülkeye bunu yaşatıyorlar.

“İNSANLIK ADINA ÜZÜLÜYORUZ”

FETÖ, PKK ve bütün Türkiye düşmanı terör örgütleri işbirliği yapmışlar muhalefetten aldığı destekle hatta muhalefeti de yönlendirerek bu tür çirkin olayları, çirkin paylaşımları, çirkin söylemleri her fırsatta, her platformda dile getiriyorlar. Bunu biz de dikkatli izliyoruz, milletimiz de dikkatli izliyor ama milletimiz müsterih olsun. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bunlarla ilgili biz gereken tedbirleri alırız. Şu içinde bulunduğumuz yüce meclis gereken düzenlemeleri yapar. Soğuk kanlı olmamız lazım, bu iftiralar bu alçaklıklar sahibini bağlar, aynaya bakıyorlar hiç kimsenin şerefi, haysiyeti başta Hamza bebek olmak üzere, başta Bakanımız olmak üzere bunların alçakça söylemleriyle etkilenecek değildir. Sadece üzülüyoruz insanlık adına üzülüyoruz. Bunların kendi içlerindeki kötülük, kendi içlerindeki nefret dışa yansıyor diye düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bizim süratle yasal düzenlemeleri yapıp, bu tür işlere gereken cezaların verilmesini sağlamamız lazım.

“BUNUN ADI BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDE ALÇAKLIKTIR, SEVİYESİZLİKTİR”

Bunun adı bizim kültürümüzde alçaklıktır, seviyesizliktir ama hukuk literatüründe bakarsanız nefret söylemidir bunun adı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ifade özgürlüğünün önüne iki tane sınır koyar; birisi nefret söyleminde bulunamazsınız, ikincisi şiddeti övemezsiniz. Burada nefret söylemi var, sahiplerine aittir ve mutlaka yasa düzenleme yapılması gerekir.”

Editör: Mahmut Beyaz