Trafiğinin rahatlaması, halkın ulaşımını daha kolay sağlaması ve trafiğin sağlıklı, akıcı bir hal alabilmesi adına mesai farkı gözetmeksizin gece, gündüz çalışan Kahramanmaraş Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Gaziantep Karayolu üzerinde bulunan Çiğli Mevkiinde kış lastiği denetimi yaptı. Yük ve yolcu taşıyan ticari araçları tek tek durdurarak lastiklerini kontrol eden ekipler, genel olarak kurallara riayet eden sürücülere teşekkür etti.

DENETİMLERİMİZ 7/24 DEVAM EDECEK”
Gerçekleştirilen denetimlerle ilgili konuşan Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Çimen, “Kanun gereği her yıl tekrarlanan kış lastiği uygulaması başladı ve devam ediyor. Bizde bölge trafik ekipleri olarak yolcu ve yük taşıyan araçlarla ilgili denetimlerimizi sürdürüyoruz. Denetimlerimiz 7/24 devam edecek. Bütün bu bahse konu yük ve yolcu taşıyan sürücülerimizin bu kanuna uymalarını bekliyoruz. Sürücülerimizin bu konuda çok duyarlı olmasını istiyoruz. Sürücülerimiz bir an evvel eksikliklerini gidersin” dedi.

AMACIMIZ CEZA YAZMAK DEĞİL, GÜVENLİĞİ EN ÜST SEVİYEDE TUTMAK”
Amaçlarının ceza yazmak değil, trafik denetim ve güvenliğini en üst seviyede tutarak kazaları en aza indirgemek olduğunu belirten Çimen, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Kış lastiği başta sürüş konforu ve sürüş güvenliğiyle alakalı sürücülerin can güvenliği başta olmak üzere birçok açıdan gerekli. Kış lastiği sürücülere daha güvenli bir sürüş imkânı sağlamaktadır. Sürücülerimizin yüzde 100’üne yakın bir oranı söylenen ve istenen tedbirlere riayet ediyorlar. Bizde denetimlerimizi eksiklikleri tespit etmek amaçlı yapıyoruz. Bizim amacımız kesinlikle ceza yazmak değil, trafik denetim ve güvenliğini en üst seviyede tutmaktır. Kazaları olabildiğince en aza indirgemektir. Bu niyetle görevimize 7/24 devam ediyoruz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz